Ki készül tavasszal egy "kis" szoba felújításra?

Ki készül tavasszal egy "kis" szoba felújításra?

2012 Március 1

Gondold végig, mi az amit szeretsz!?!?

 

Az élénk vidám szobát, vagy a letisztult szellős tereket, a zsúfoltat vagy a mintásat és még sorolhatnám, aztán képzeld magad elé azokat az anyagokat, amik számodra megteremthetik ezt a hatást. Erre akár hangulati montázst is készíthetsz, ha esetleg több verzió között vívódnál.

 

Ne félj a színektől, ha szereted a pirosat, de nem szívesen festenéd ki a nappalid falát rikító vörösre, akkor kezdetben kísérletezz a kiegészítőkkel, pl. a kanapé kárpitozása is lehet vörös vagy elég egy jól megválasztott ágytakaró, néhány díszpárna és máris ugyanúgy érvényre juttattad.

 

Minden embernek megvannak a színei, azok a színek, amikhez vonzódik, ha kételkednél magadban, akkor vess egy pillantást a ruhatáradra, ahol újra meg újra lesz olyan darab, ami ugyanabban a színben pompázik, de elég csak megfigyelni a tárgyaidat, kiegészítőket, és  szembetűnő lesz mi az ami vonz és mi az ami taszít. Ezt a szín választás folyamatában is kamatoztathatod, hiszen már egy-egy fal sötétebb árnyalatra festése is nagy változást hozhat a térbe.

 

A szoba felújításakor érdemes arra is ügyelni, hogy a sötét, mély színek összenyomhatják a teret, míg a világosak nyújtják azt. Azonban badarság lenne azt kijelenteni, hogy egy kis térbe nem festhetünk sötétebb színnel, viszont érdemes kompromisszumot kötni, hogy a kívánt hatás megtartsuk, hiszen mint tudjuk, a jóból is megárt a SOKK.

Ilyen esetben, célszerű egy falat sötétebbre festeni, míg a többit  világosabb árnyalatúra és mindehhez nem árt néhány világos kiegészítőt is alkalmazni, mint pl. fehér ágy, komód, lámpa, váza, stb.

 

A színek lehetnek hidegek, melegek és nagy felületen alkalmazva a  hőérzetünket is befolyásolhatják, de ha megfelelő kontrasztos kiegészítőket használsz ellensúlyozhatod ezt.

 

Tehát ne félj és vigyél színt az életedbe, hidd el nem bánod meg, boldogabban mész majd haza, ha az otthonod téged tükröz ;)

 

Merj és változtass:)

 

BY: Christine

Enteriőr Műhely

Vissza
X
Kedves Ügyfeleink! Bemutatótermünk 2024.03.29-én pénteken, 2024.03.30-án szombaton és 2024.04.01-én hétfőn zárva tart az ünnepek alatt. Megértéseteket köszönjük és Kellemes Ünnepeket kívánunk!