Loft stílus megteremtése poszterrel vagy tapétával?

Loft stílus megteremtése poszterrel vagy tapétával?

2016 December 8

A tapéta könyvekben is egyre többször találkozhatunk vele, és a poszter gyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a  termékeik között megtalálható legyen ennek a stílusjegynek a  meghatározó elemei.. Hogy mire is gondolok pontosan? Bontott téglafal hatású poszterekre, vagy éppen a betonfalat megidéző darabokra.

A poszterek ma reneszánszukat élik, hiszen manapság már elég nagy méretben is kaphatóak, így akár egy teljes falat le lehet vele fedni, ezáltal sokszor költséghatékonyabb mint a tapéta.  Azoknak, akik szeretik gyakran változtatni az életterüket, azoknak javaslom a posztereket, ez mindig az éppen aktuális személyiségünkhöz választható, no de kanyarodjunk is vissza, az eredeti témánkhoz. :-) 

Vajon mit is jelent hogy Loft stílus?

Nos ehhez vissza kell térnünk az időben az 1950-s évekbe a New York-i Sohoba, hiszen innen indult útjára a gyár és ipari épületekből kialakított lakások felhasználása. Elsősorban a fiatalokat és a művészeket célozva meg, akiknek ez egy olcsó lakhatási megoldást jelentett. Ma már azonban luxusnak számít egy ilyen ingatlanban élni és sajnos Magyarországon is kevés a lehetőség erre. Viszont az idő előrehaladtával ez a szó már nem csak egy ingatlantrendet jelent, hanem többlet jelentéssel is bír,  már nem feltétlen kell a lakásnak régi gyár épületben lennie ahhoz, hogy a Loft stílus helyénvaló legyen... manapság egy garzon is lehet loft stílusú, hiszen, ha egy légtérben helyezkedik el minden: konyha, nappali, étkező, háló,  és a különböző helyiségeket  egy polccal, vagy térelválasztó szekrénnyel választod el, akkor meghagyod a szabadságot, ami pont ezt a stílust jellemzi, ugyanis az egybefüggő tér  elengedhetetlen kelléke.  A másik jellemzője a nagy belmagasság, de a budapesti régi polgári lakásokban ez is megadatik.

Szóval, hogy posztert vagy tapétát válassz?:-)

Nos ezt mindenki döntse el maga, kinek mi áll közelebb a személyiségéhez.

Az viszont biztos, hogy hagyjuk meg  ezeket érvényesülni, ezért falszínt visszafogottabban válasszunk.

Én előszeretettel használnék, fehéret vagy világos szürkét, de persze a lényeg, hogy személyre szabott legyen, mert akkor érzed magad a legjobban, ha az a helyiség, lakás vagy ház RÓLAD szól! ;-)

Tapétáink LOFT stílusban:

loft stílusú poszter

 

loft stílus

 

raklap tapéta-loft

Posztereink:

loft stílusú tégla poszter

 

 

 

 

loft stílusú poszter

 

loft stílusú beton poszter

 

loft stílusú poszter

 

loft stílusú poszter

Vissza
X
Kedves Ügyfeleink! Bemutatótermünk 2024.03.29-én pénteken, 2024.03.30-án szombaton és 2024.04.01-én hétfőn zárva tart az ünnepek alatt. Megértéseteket köszönjük és Kellemes Ünnepeket kívánunk!