Rasch tapéták, avagy a megfizethető design

Rasch tapéták, avagy a megfizethető design

2017 November 11

Érdekességképpen: a tapéták nyomtatását egy négyszínű rozsdamentes nyomtatóval és fából készült modellekkel végezték. Céljuk már ekkor az volt, hogy egyedi jelleget, szépséget kölcsönözzenek a helyiségeknek. Ez a hitvallás azóta is töretlen.

Ma már a Rasch család ötödik generációja irányítja a céget, szem előtt tartva az alapítók irányelveit. A márka filozófiájára és stílusára jellemző, hogy folyamatosan követik a legújabb technikai megoldásokat, és szeretik az éppen aktuális trendet úgy átadni vásárlóiknak, hogy könnyen emészthető, mindenki számára érthető legyen.

Ezért a Raschnál a tapéták kedvelőit felosztották öt stíluscsoportba, nézzük mik is ezek:

  • természet kedvelői
  • klasszikusok szerelmesei
  • modern hippik
  • kultúra kedvelői
  • és végül azok, akik szeretik a szépet és imádnak gyönyörködni.

Így biztos, hogy megtalálod a számodra legmegfelelőbbet, azt, ami igazán téged jellemez, és amivel személyiségedet átviheted a lakásodba, az otthonodba.

A Rasch már 1992-ben, olyan nemzetközileg elismert építészeket és tervezőket, tudhatott maga mellett, mint Alessandro Mendini, Bořek Šípek, Ettore Sottsass, Nathalie du Pasquier, George Sowden, Matteo Thun vagy  akár napjainkban Barbara Becker és a Geiss házaspár.

Rasch Barbara Becker

Barbarával két tapéta könyvet is kiadtak a B.B. Home passion IV.-t és V.-t, amelyből, íme, egy kis ízelitő:

 

Rasch tapéták Barbara BeckerRasch tapéták Barbara Becker

 

Barbara Becker könyvekre jellemző a színek, az autentikusság, amitől egy helyiség igazán egyedivé, ottonossá válhat. Tapéták motívumai között megtalálod a számításaidat, ha afrikai stílusú, papucs mintás, tűzött hatású, virágszirommal szórt hatású és tengerparti hangulatú tapétákat keresel.

A tervezők csapatát erősíti  Németország legismertebb milliomos házaspárja is, akiket szintén felkértek egy közös tapétakönyv kiadására. Carmen és Robert Geiss különleges, és egyedi tapétákat tervezett, melynek fő alkotóeleme a lázadó rock rock'n'roll életérzés volt.

 Ezek az extravagáns Rasch tapéták mégis  egyfajta harmóniát teremtenek.  A csillogó szegecsek, az angyalszárnyat formázó colt-ok, pink-military alapon repkedő szárnyas szívek, a gyémánt koponyák, a

Guns'n Wings és az Army of Luxury stílusában a rock-sztárok luxusát jelenítik meg a falon. Így a megszokottól különbözni akaró személyiségek is megtalálják számításaikat ebben a könyvben.

Ráadásul, nem csak tapétákat lehet benne megtalálni, hanem a hozzá illő textileket és díszpárnákat is megrendelhetik a tapéták szerelmesei.

Úgyanis a Raschnál, igyekeznek az egy egy nagyobb kollekcióhoz, a stílusban a tapétához legjobban alkalmazkodó textilt és díszpárnát is megtervezni. Így ez egy óriási segítség azoknak akik bizonytalanok, és félnek hogy esetleg az általuk választott kiegészítők nem fognak harmóniát alkotni.Íme néhány ízelítő a Roberto Geissini könyvből:

Rasch tapéták kollekció

Rasch tapéták kollekció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rasch tapéták kollekcióRasch tapéták kollekció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen a Raschnál a kicsikre is gondolnak, a Kids and Teens II katalógusuk színes, és különleges tapétákat tartalmaz megcélozva a kisgyermeket és a tinédzser korosztályt. Az átfogó tervezés eredménye, hogy a tapéták között megtalálható olyan gyermek tapéta is, amely azoknak készült, akik a visszafogott designra esküsznek. Így számukra megoldást jelenthet akár egy pasztellszínekben pompázó csíkos vagy nagy léptékű csillagos letisztult tapéta. Nekik bátran ajánljuk a Bambino XVII. könyvet.

 

Ha szeretnél megfizethető designt, akkor bátran válassz Rasch tapétákat. Minőségre garancia az idei 156 éves fennállásuk.

 

Vissza