2019 Trend színe az Élénk korall

2019 Trend színe az Élénk korall

2019 Május 28

Korábban is megszokhattuk, hogy a Pantone színintézet minden évben bejelenti a következő év trend színét, és ez tavaly sem volt másképp, választásuk egy üde, élénk, vidám színre esett, amelynek a neve Élénk Korall.

Most biztosan arra gondolsz, hogy miért csak most írok róla, hiszen tavaly bejelentették, de az igazat megvallva, valahogy nem jött az ihlet. Nagyon szeretem ezt az élénk üde színt, de többnyire csak a nyári időszakban a körmömön, ruhákban… pedig ha jobban belegondolok, miért ne lehetne az enteriőrökben is szerepet adni ennek a szeretetteljes színnek.

A képeket válogatva mindig csak halogattam ennek a blog bejegyzésnek a megírását. Ebben az sem segítet, hogy a tapéta gyártók idei trend palettáján sem nagyon találkoztam ezzel a színnel, kivétel persze az angol Graham and Brown gyártót, talán ezért sem jött meg az áttörés. Viszont, ahogy közeledik, a nyár úgy a lakás kiegészítőket forgalmazó cégek termékei között egyre több kiegészítőt találok szemet gyönyörködtető korall színben, így végre én is megkaptam a kezdő lökést, hogy megosszam veletek véleményemet, tanácsaimat ezzel az árnyalattal kapcsolatban.

Véleményem szerint ennek a színnek szinte bármi jól áll, persze ez függ, attól milyen mennyiségben alkalmazzuk. Akik szeretik a színeket és bevállalósabbak, azok bátran alkalmazhatják nagyobb mennyiségben, akár hangsúlyozni kívánt falakon. Ha félünk, hogy túl sok lesz, akkor válasszunk világos kanapét, textileket, bútorokat, ezáltal megmarad a szellős érzet a helyiségben. A kékkel nagyon kontrasztos, de szinte vonzza a szemet és nem lehet mellette elmenni szó nélkül,(lásd a kék kanapés fotón) a lilától búja nőies, a narancs kiegészítőkkel alkalmazva pedig mediterrán életérzést hoz lakásunkba.

Mindenesetre azok a falak, amelyek korall színben pompáznak, észrevétlenül csempészik be a napsütést, boldogságot életünkbe.

Azoknak, akik szeretik a visszafogott, letisztult otthonokat, azoknak sem árt beszerezni néhány korall kiegészítőt, mert felöltözteti a teret, például a különböző bársony puffok, textilek elegánssá, előkelővé, meleggé, puhává varázsolják. A kerámia vázák üde színfoltokat adnak egy-egy természetes enteriőrnek.

A korall színnek jól áll a fa és az arany szín is, bármelyikkel is kombinálod, meleg otthonos érzésed lesz tőle. Ha inkább az elegáns enteriőrt kedveled, maradj az aranynál, világos színekkel kombinálva.

 

Végezetül néhány inspiráció Neked, és az én hangulati montázsom, én így szeretlek Livin Coral.

By Christine

 

Vissza