Mik a főbb jellemzői a hotelszobáknak – vagyis, miből induljunk ki itt a tapéta kiválasztásánál?

 

A hotel szobák általában szimmetrikus elrendezésűek. Mivel ezeket a szobákat – egy nyaralás, vakáció vagy üzleti út során - főként pihenésre, alvásra tervezik, így a szoba középpontjában az ágy áll. Függően attól, hogy ez franciaágy, mellette két oldalán egy-egy éjjeliszekrénnyel vagy egy egyszemélyes heverő – a mögötte vagy a mellette lévő falakat szokták kiemelni, otthonosabbá tenni a tapétával.

 

Milyen színű az ideális szállodai tapéta?

 

Egy szállodai tapéta esetében a harmonikus színválasztásnak fontos szerepe van. Célszerű ez esetben kerülni a sötét – napjainkban egyébként nagyon divatos drámai árnyalatokat – mert vannak, akiknek ez nyomasztó lehet. Inkább az optikai tér tágítás legyen a cél, és a világos, inkább meleg árnyalatok alkalmazása, mint a fehér tört árnyalatai, a krémszínek, bézsek, drappok, vagy a szürkék melegebb árnyalatai.

textilhatású tapéták

Fotó: Caselio /Linen

Otthonossá teszi a szállodai szobát is egy meleg érzetű, textilhatású szállodai tapéta

 

Természetesen a kellemes, szolidabb kékek, kevéssé telítetlen, melegebb zöldek, vagy a vörösek-lilák visszafogottabb változatai is kellemesek lehetnek egy pihenési célt szolgáló szállodai szoba falain – ahogyan az őszi falevelek kellemes, aránysárga tónusa is szuper választás!

 

Minták és textúrák a falakon

 

A szállodai tapéták esetében inkább az egyszerűbb, minden ízlést kiszolgáló egészen apró mintás tapéta jó választás lehet, de a strukturált, vagy anyaghatású felületekkel - mint például a hímzett hatású, szőttes mintás, vagy egy textilhatású tapéta választásával biztosan nem lövünk mellé. Egy ilyen tapéta még egy eredendően ridegebb hotelszobában is növeli a komfortérzetet, melegebbé, meghittebbé teszi a pihenésre szolgáló enteriőrt.

textilszőt struktúrált design tapéták

Fotó: Caselio /Natte

 

Otthonossá teszi a szállodai szobát is egy meleg érzetű, textilhatású szállodai tapéta

 

Technológiai és anyagbeli specialitások

 

Szállodai tapéta választásakor a moshatóságot, az erős, ellenálló anyagot, felületet, és természetesen a tűzállóságot is érdemes figyelembe venni. A mai újgenerációs vinyl tapéták nagy része meg is felel ennek a célnak – hiszen a legtöbbjük mosható, UV-álló, strapabíró.

 

Azonban fontos, hogy ezek a tulajdonságok fokozottan jelen legyenek, hiszen egy szállodai tapéta egészen más igénybevételnek van kitéve.

Egy szállodai szobában hetente, de akár kétnaponta is cserélődnek a vendégek, és - különösen a mostani vírushelyzetben - rendkívül alapos takarítás, fertőtlenítés szükséges még a falakon is, pláne az ágyak közelében vagy a bárszekrénynél.

 

Éppen ezért külön érdemes kérni a szaküzletekben vagy eleve már úgy keresni a webáruházak termékkínálatában, hogy ezúttal kifejezetten szállodai tapéta lesz az, amit szeretnénk.

 

Mik most a trendek szállodai tapéták terén?

 

A meghittséget fokozó, természetes textúrák, anyaghatások mellett a finoman dombornyomott, matt és csillogó, esetleg gyöngyházfényű vagy bronzos tapéta megoldások nagyon divatosak napjainkban. A textil felületű anyagszerkezetek enyhén plasztikus effektusokat hoznak létre, melyekkel még inkább érezhetjük a tapéták értékét, a különleges luxus hatását. A királykék, a mélyzöld, a bordósvörös, a lilák és a különböző finomabb szürkék mellett az arany, a bronz vagy az ezüst tapéta éppen olyan népszerű, mint a bézses – gyöngyházas finom tónusok, krémes árnyalatok. Ezek az árnyalatok, színek és felületkezelési hatások mind-mind jelképezik azt az értéket, azt a nemes és luxus hatást, melyet egy elegáns szállodai környezettől elvár az igényes vendég.

 

Szállodai tapéta vásárlása előtt áll? Esetleg valamilyen különlegesebb, letisztultabb luxustapétát keres otthonra, apartmanba vagy hotelszobába?

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében munkatársaink készséggel segítenek az álomtapéta megtalálásában! Ha időhiány vagy a vásárlás biztonságosabb, kényelmesebb módja mellett döntene, akkor pedig online is megrendelhető bármelyik szállodai tapéta a kínálatunkból! Webshopunk egyedi szűrési opcióival - pl. helyiségre, színre vagy stílusra rászűrve pedig még könnyebb, hatékonyabb és gyorsabb lehet a választás, ráadásul 50.000 Ft feletti rendelésnél ingyenes házhozszállítást biztosítunk!