0 Ft
0 db
5 tipp tapéta választáshoz, avagy milyen szempontokat alapján válasszunk tapétát
5 tipp tapéta választáshoz, avagy milyen szempontokat alapján válasszunk tapétát
2018 Február 17

5 tipp tapéta választáshoz, avagy milyen szempontokat alapján válasszunk tapétát.

Lakberendezőként számos embernek segítek megtalálni a számára ideális tapétát, ezért most összeszedtem nektek azokat az irányelveket, ami alapján megtalálhatjátok a számotokra legmegfelelőbbet.

 

Tovább
2018 trend színe Ultra Violet, avagy a Misztikus lila
2018 trend színe Ultra Violet, avagy a Misztikus lila
2018 Január 8

Misztikus lila, avagy 2018 trend színe Ultra Violet

 

Mint ahogy azt már megszokhattuk idén is új színnel jelentkezett a Pantone, és nem másra esett a választásuk, mint az ultraibolyára. Nos ez a kék alapú lila szín engem elsőre nehezen fogott meg, de ahogy írom ezt a blog bejegyzést és egyre többet nézem ezt az árnyalatot, meg kell hagyni, hogy igenis van benne fantázia. Nálam éppen jazz zene szól és igazán kellemesen el tudtam merengeni a színt nézve, arról, hogy miről szeretnék nektek írni.

 

Tovább
Rasch tapéták, avagy a megfizethető design
Rasch tapéták, avagy a megfizethető design
2017 November 11

Rasch tapéták ,avagy a megfizethető design.

Mielőtt belemélyednénk a tervezők bemutatásába, engedjétek meg, hogy pár mondatban bemutassam nektek ezt a rendkívüli céget, hiszen a Rasch tapéták története egészen az 1861-es évekig nyúlik vissza, amikor is Johann Heinrich Lücke és Hermann Wilhelm Gottfried Rasch megalapították a "JH Lücke & Rasch, Wallpapers und Rouleauxfabrik" céget, ahol kezdetben a Rasch tapétákat kézzel nyomatatták.

Érdekességképpen: a tapéták nyomtatását egy négyszínű rozsdamentes nyomtatóval és fából készült modellekkel végezték. Céljuk már ekkor az volt, hogy egyedi jelleget, szépséget kölcsönözzenek a helyiségeknek. Ez a hitvallás azóta is töretlen.

Tovább
Tapéta Trend 2017
Tapéta Trend 2017
2017 Április 19

Tapéta Trend 2017, avagy mi az, ami most menő!?

 

Ahogy a divatvilág, úgy a tapéta trend is évről évre változik, nincs ez másképp 2017-ben sem. Aki szereti követni a trendet, aki egy igazi „lakásművész”, és az, aki imádja az új irányzatokat és mindent, ami extra, azoknak szól ez a bejegyzés. Nézzük is az idei meghatározó darabokat.

Tovább
Tapéta babaszobába, avagy mi alapján válasszunk?
Tapéta babaszobába, avagy mi alapján válasszunk?
2017 Március 15

Tapéta babaszobába, avagy mi alapján válasszunk?

Íme néhány tipp a babaszoba tervezéshez!

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, egyből eszembe jutott, hogy végre tervezhetek babaszobát, amit már régóta úgy szerettem volna. Ráadásul manapság nagyon sokféle és édes tapéta létezik babaszobába, ezért alig vártam, hogy belevethessem magam és választhassak Hannának.

 

Tovább
Loft stílus megteremtése poszterrel vagy tapétával?
Loft stílus megteremtése poszterrel vagy tapétával?
2016 December 8

Loft stílus megteremtése poszterrel vagy tapétával, te mit választanál? :-)

 

Manapság az egyik legdivatosabb stílus közé tartozik a Loft (Ipari) hangulat és ahogy egyre többen megkedvelik, úgy kezd teret hódítani magának a bútorok, lámpák és kiegészítők világában.

A tapéta könyvekben is egyre többször találkozhatunk vele, és a poszter gyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a  termékeik között megtalálható legyen ennek a stílusjegynek a  meghatározó elemei.. Hogy mire is gondolok pontosan? Bontott téglafal hatású poszterekre, vagy éppen a betonfalat megidéző darabokra.

 

Tovább
Tapéták hálószobába avagy mi alapján válasszunk?
Tapéták hálószobába avagy mi alapján válasszunk?
2016 November 20

Tapéták hálószobába, avagy mit, miért válasszunk?

 

Biztosan sokat, töprengesz azon, hogy milyen megoldást válassz a hálószobádba. A mai tapétaválaszték elképesztően bő kínálatú, mind formában, színekben, stílusban. Ehhez szeretnénk  most Neked néhány ötlettel segítséget nyújtani , hiszen az életed egy igen meghatározó részét töltöd a hálószobádban.  Azt biztosan mindenki tudja, hogy egy helyiséget fel lehet dobni egy jól megválasztott tapétával, viszont ez a hálószoba esetén különösen igaz, mert még meghittebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk vele, úgy, hogy közben megmutatkozik a személyiségünk is. Azonban néhány szempontot fontos szem előtt tartani, mert nem mindegy, hogy a meglévő hálószobánkat alakítjuk át, és vannak meglévő bútoraink, vagy esetleg életünk első  otthonát teremtjük meg, ahol még üres vásznak várnak ránk, nincsenek bútoraink, meglévő koncepció a fejünkben, hogy milyen dekor tapétát válasszunk.

 

Tovább
Tapéták, avagy melyiket is válasszam?
Tapéták, avagy melyiket is válasszam?
2016 Október 30

Nézzük szépen sorjában milyen tapéták is léteznek az alapanyag felhasználást figyelembe véve.

A tapéták közül az egyik legkedveltebb típus a papírtapéta. Elsősorban a kedvező ára miatt, azonban negatívuma, hogy rövid élettartamú és nehezen tisztítható. Azoknak javasoljuk ezt a tapétát, akik gyakran szeretik változtatni/átrendezni környezetüket. A gyermekszobai tapéták esetében is a nagy többség papírból készül, de ennek azaz oka, hogy 5-6 évnél  hosszabb időre nem tervezik általában a gyerekszobát, mivel az mindig a gyermek megfelelő korához alakul, ahogy a bútorok is változnak a kor előrehaladtával. Súlyuk szerint megkülönböztetünk könnyű (< 90 g/m2), középnehéz (90­130 g/m²) és nehéz (>130 g/m²) tapétákat. Szerkezetük szerint lehetnek egy­ vagy többrétegűek.

 

Tovább
Szoba színek avagy a színek hatása életünkre
Szoba színek avagy a színek hatása életünkre
2016 Április 20

Vajon gondolkoztál már azon, hogy a szobád színe gyógyhatással is bírhat?
A válasz pedig: IGEN!! Hiszen minden színnek van jelentése, ahogy hatása is . A TE szobád miről árulkodik?

Régóta hanyagolom az írást, pedig nagy vágyam volt ez a blog. Azonban az életemben adódtak komplikációk, egy betegség gyanúja, ami miatt úgy éreztem, mozdulni sincs kedvem… DE ahogy telnek a napok az új szobánkban úgy én is napról napra új erőre kapok, és ez miért is lényeges ehhez a bejegyzéshez!?!?!?
Hát… tulajdonképpen csak azért, mert színek hatásait tanulmányozva, átfestettem a szobánkat, olyanra, amiben már végre jól érzem magam, és tudok mélyen aludni.

 

Tovább
Ki készül tavasszal egy "kis" szoba felújításra?
Ki készül tavasszal egy "kis" szoba felújításra?
2012 Március 1

Elsőként mondjuk festés?:)

 

Nos, azoknak, akik a közeljövőben terveznek maguk ellen ilyen merényletet, van néhány jó tippem arra, mit érdemes betartani, mielőtt belevágunk a szoba felújítási projektbe.

 

Legelőször is érdemes azon elgondolkozni, hogy milyen hangulatú szobára vágyunk. Biztos mindenki esett már abba a hibába, hogy elveszett a kiválasztás nehézkes folyamatában és egy már megszokott megoldást /színt/ választott vagy éppen az aktuális trendek befolyásolták választását, ezzel azonban csak annyi a baj, hogy az ember könnyebben él együtt azzal, amit szeret és kevésbé azzal, amit megtűr, még akkor is, ha az a praktikus választás.

 

Tovább