0 Ft
0 db
5 tipp tapéta választáshoz, avagy milyen szempontokat alapján válasszunk tapétát

5 tipp tapéta választáshoz, avagy milyen szempontokat alapján válasszunk tapétát

2018 Február 17

A tapéta minta kiválasztásának legfontosabb lépései

1. Stílus meghatározása

Először is a legfontosabb szempont a stílus, ami te magad vagy! Minden embernek más és más a stílusa, ezért érdemes a felújítás megkezdése előtt kiválasztani egy neked tetsző enteriőrt, amivel azonosulni tudsz, és ami végig segíteni fog tartani az irányvonalat, mint egyfajta mankó, úgyhogy mindenképpen nyomtasd ki vagy mentsd le a gépedre, telefonodra. Ez a tapéta választás során is segítségedre lehet. A gyártók a különböző kollekciókat stílusok szerint is alkotják, így szűkítheted a hatalmas tapéta választékot. Ha bizonytalan vagy bátran fordulj a képpel hozzánk, segíteni fogunk.

 

 

2. Helyiség kiválasztása

A helyiség kérdése olyan szempontból lényeges, hogy ma már sokféle alapanyag létezik, és érdemes azt választani, ami a helyiség funkciójának a legjobban megfelel. Például vlies tapétát, bátran rakhatunk vizes helyiségekbe, mert nagyon jó a páraáteresztő képessége.

 

 

 

3. Mennyiség, tapétázandó falak meghatározása

Fontos szempont, hogy a tapéta kiválasztása előtt, eldöntsük, hogy mekkora falszakaszt akarunk tapétázni, illetve hogy egy vagy több falat. Ha több falat, akkor javaslom kijelölni azt a falat amit ki akarsz emelni, ide egy mintás dekor tapétát ajánlok, és a többi falra pedig a dekor tapétához ajánlott uni  (egyszínű) tapétából érdemes választani. Így nagyon harmonikus tud lenni az összhatás. Természetesen, ha az egyszínű részt nem akarod tapétázni, akkor bátran festhetsz is, viszont itt is a mintás tapéta határozza majd meg az festék alapszínét.

 

tapéta minták

4.Belmagasság és fények kérdése

Ezt is érdemes figyelembe venned a választásnál, mert hidd, el ez befolyásolhatja a hangulatod, és egy rosszul kiválasztott tapéta ronthat az összképen. Személy szerint azért szeretem a tapétákat, mert olyan puhává, meleggé, stílusossá, vaddá, szenvedélyessé tudják varázsolni a különböző helyiségeket, karaktert adnak neki. Viszont azt, hogy mennyire fog érvényesülni a falon, az enteriőrben, azt a fényviszonyok és a belmagasság is befolyásolja. Egyrészt egy sötét komor szobába, sötét falakhoz nem javaslok sötét tapétát, hacsak nem kuckót akarunk kialakítani, mert még komorabb lesz tőle. Viszont, ha kevésbé fényes a szoba, de a falakat világos színek uralják, akkor bátran választhatsz sötét tapétát. A világos helyiségek, bármilyen színmélységet elbírnak, persze itt is a kevesebb néha több elve alapján. A kis belmagassághoz, a közepes vagy apró léptékű, illetve struktúrájában mintás tapéták között érdemes keresgélni, míg a nagy belmagasságnál bátran lehet nagy léptékű tapétát választani, de vigyázz, mert itt a kisléptékű elveszik a falon.

 

tapéták

5.Minták

Beszéljünk kicsit a mintákról, mert ki ne ismerné a csíkos tapétákat, vagy az örök kedvenceket, a virágos tapétákat. Nos, engedjétek meg nekem, hogy a csíkos tapétával kapcsolatban megjegyezzem, hogy aki bevállalós tegye fel vízszintesen, nem fogja megbánni, sokkal energikusabb lesz tőle a szoba és nem a megszokott. A mintákkal kapcsolatban mindig vedd figyelembe a kiegészítőket. Ha nagyon hangsúlyosan mintás a kiszemelt tapéta, akkor érdemes arra ügyelni, hogy visszaköszönjön a kiegészítőkben. Illetve ezeket a tapétákat  egy falnál nagyobb felületen csak akkor alkalmazd, ha a berendezés is annyira letisztult, hogy nem lesz kusza az összkép.

Remélem tudtam Nektek segíteni! ;-)

Aki elkalandozna, vagy elveszne a tapéták sokaságában, próbáld ki egyedi 8 kérdés VS 8 válasz virtuális lakberendezőnket, vagy bátran keressen meg, ígérem segíteni  fogok, kijutni az útvesztőből.

 

Puszi

Christine

Vissza
X
Fontos Felhívás: Szabadság miatt 2021.08.02-08.08 között bemutatótermünkben ügyelet lesz. Áruforgalom zavartalanul működik, de a személyes átvétel korlátozott nyitvatartás mellett érhető el. Ezen időszak alatt szaktanácsadás nincs. Kérjük, hogy a telefonos ügyfélszolgálat helyett emailt írjatok. Köszönjük megértéseteket!