A legdinamikusabb, legizgalmasabb hátteret keresed bútoraidhoz? Akkor válassz egy jó fotótapétát!

A legdinamikusabb, legizgalmasabb hátteret keresed bútoraidhoz? Akkor válassz egy jó fotótapétát!

2023 Október 7

Egy igazán a helyiségbe illő, a színekhez, a szoba stílusához alkalmazkodó fotótapéta szó szerintképes alakítani a helyiség fényviszonyain, hangulatán, méretein (a térérzetet legalábbis mindenképpen befolyásolja).  

 

Túl azon, hogy egy jó tapéta vagy posztertapéta képes átformálni a tereket, segíthet a még otthonosabb hangulat kialakításában, és páratlanul egyedi, sajátos, és nem utolsósorban életteli atmoszférát kölcsönöz.

 

Egy izgalmas, a lakás stílusához és színvilágához illő fotótapéta vagy posztertapéta betervezése az enteriőrbe egy kicsit olyasmi, mint amikor díszpárnákat illesztesz az ülőgarnitúrába, vagy szép dekortárgyakat helyezel el a polcon: hirtelen egy csapásra megelevenedik a helyiség.

 

Egy egyszerű fehér bútor szinte kiragyog majd az izgalmas háttérből, ha pedig ágy mögé teszed fel, akkor funkcionálhat a fejvég meghosszabbításaként, mintegy fókuszt adva ezzel a szobádnak.   

 

Mindezt igyekeztünk az alábbi képes összeállítással szemléltetni, ahol is 7 izgalmas lehetőséget mutatunk Nektek a fotótapéta bútor mögé helyezésére!

 

  1. Színek és anyagok összhangja, harmóniája

 

Könnyen meg tudsz ragadni egy üdítő nyárias hangulatot, ha a nád színű, könnyed vászon huzattal bevont kanapét világos fa anyagokkal, meleg pasztell tónusokkal társítod. A nád árnyalata ráadásul az idei év egyik fontos trend színe, mely nem csak finom és harmonikus, hanem időtlen, nemes és fiatalos is egyben. A nádat azonban nem csak smint színt, hanem magát a növényt is megjelenítheted egy szép szárazvirág kompozícióban, egy kellemes festmény vagy fotó - akár egy festett hatású nád és vízpart mintás posztertapéta formájában -  mellyel igazán légies, könnyed, nyárias atmoszféra jelenik meg az enteriőrben.

 

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Buja növények, levelek, esőerdők hangulata

 

Még mindig a keresési lista élén, a népszerűség csúcsán a levélmintás, botanikus fotótapéták és az erdei tájak, párfányok vagy pálmalevelek izgalmas kompozícióját megjelenítő fotótapéták. Jól mutatnak igazából minden élettérben, legyen az modern,minimál, skandináv vagy éppen rusztikus. A leginkább persze akkor érvényesülnek, ha már természetes anyagot is használsz a térben, például egy szép fa parketta vagy fa erezetű melegburkolat, vagy a természet tónusaiban tündöklő bútorok, lakáskiegészítők. Ez az óriás erdei páfrány leveles vlies fali poszter életettel, mozgalmassággal tölti meg még a legsivárabb, legminimaslistább tereket is!

 

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Izgalmas térhatások, optikai illúziók

 

Ha nem vagy a természet szerelmese, vagy csak inkább a modern, geometrikus formákhoz vonzódsz, és nem szeretnél túl színes, uralkodó hátteret, akkor a finom, egészen halvány szürkék és az ehhez hasonlóan izgalmas, mégis visszafogott fotótapéták közül is válogathatsz szép számmal. Ez a 3d mintás posztertapéta, látványos alagút dizájnnal felettébb izgalmas térhatást varázsol, de mégsem nyomja el, hanem inkább kiemeli, fókuszba helyezi a szép grafitszürke kanapét, és a betonhatású dohányzóasztalt.

3d fotótapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Kreatív megoldások, különleges fókusz

 

Azok a minták, melyek rá irányítják a fókuszt, a figyelmünket valamire, mindig különleges hatást keltenek a térben. A csíkos tapéták, a különböző vonalakat, sávokat, vagy épp a kerek formákat, hullámzó vonalakat ábrázoló grafikák, képek mind adnak egyfajta izgalmas térhatást. Éppúgy, ahogy a fákat felülnézetből ábrázoló fotók - akár ezen a nyírfa mintás fekete fehér óriásposzteren, ahol a minta közepére illesztett polc, és a rajta lévő dekortárgyak igazán különös figyelmet kapnak a fotótapéta érdekes kompozíciójától.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. A finom minták és lágy fények is gyönyörű hátteret adnak

 

Amikor nem szeretnénk, hogy a bútor vagy éppen a fotótapéta túlságosan domináljon, akkor egy izgalmas, de finom minta és visszafogott színvilág lesz a nyerő. Érdemes harmóniát teremteni a kellemes, neutrális árnyalatok között is, a bézsek-meleg barnák és az őszi naplemente hangulatát felidéző színek, és mindehhez a finom minták és pihe-puha anyagok igazán otthonossá varázsolják a szobát. Ehhez a lágy hangulathoz, atmoszférához tökéletes választás egy ilyen szép aranybarna, meghitt tónusú faliposzter háttér keleties geometrikus mintázattal.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. No és a textúrák izgalmas látványa mellett sem érdemes elmenni…

 

Ha szép hátteret keresel, de visszafogott, modern látvánnyal, olyat, ami egy csepp játékosságot visz a belső térbe, ugyanakkor nem túl harsány, nem túl domináns - nos, akkor a textúrák lesznek a Te világod! Egy szép fa hatású posztertapéta, kó - vagy betonfal textúrát ábrázoló fotótapéta remek hátteret ad bútoraidnak, és megszünteti, de legalábbis megtöri az egysíkú fehér falak unalmát.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Szintén loft hangulatban - de meleg árnyalatban is választhatsz fotótapéta hátteret modern, indusztriális stílusú nappalidba!

 

Ha szereted a loft hangulatát, de a beton mégis túlságosan hideg-rideg a számodra, akkor választhatsz meleg tónusú posztertapéta hátteret is, ami jól megy a rusztikus fa és az őszies rozsdabarna bútorokhoz és dekor elemekhez is. Mit szólnál például egy ilyen mutatós loft stílusú faliposzter háttérhez, patinás fal mintával?

Fotó: Tapétatrend

Vissza