Arany tapéták

Arany tapéták

2021 November 28

Egy szép arany tapéta – meleg fényekkel és izgalmas textúrákkal kiegészítve – otthonunk igazi fénypontjává tud válni, legyen szó bármelyik helyiségről.

 

Az arany tapéták számtalan stílusban, mintavilágban elérhetők ma már: az egészen egyszerű, egyszínű, minta nélküli matt arany, az arany szálakkal átszőtt hatású, nyomott grafikák mellett a luxus stílus és az elegancia jegyében orientális vagy barokkos, de akár modern, geometrikus mintával is találkozhatunk.

 

Egy szép, stílusos arany tapéta azonban nem csak a falra, hanem akár a régi ajtók, vagy bútoraink bevonására, felújítására is tökéletes - hiszen új életet, új funkciót adhatunk így egykori kedvenceinknek is.

 

A legtöbb ezüst vagy arany tapéta vlies anyagból készül, cellulóz szálakból. Ezek a szálak biztosítják a tapéta hosszú élettartamát és moshatóságát, valamint ellenálló képességét az erős UV-fénnyel szemben, aminek köszönhetően az anyag színe és fénye még hosszú idő után sem kopik meg, vagy fakul ki.

 

Ráadásul egy jó minőségű vlies tapéta könnyen felragasztható, és teljes száradás után könnyen el is távolítható. Ha az ünnepekre szeretnénk legalább az egyik kiemelt falat, falrészt aranyba borítani, még most sem késő beszerezni.

 

Inspirációként pedig jöjjenek a mi ünnepi hangulatú, arany kedvenceink!

 

  1. Az örök klasszikus: a barokk mintás tapéta, aranyban

 

Az arany árnyalata és a klasszikus barokk minta összefonódik már évszázadok óta. Nem véletlenül: hiszen egy barokk mintás tapéta örök klasszikus. Nemes, korhű eleganciát és luxust sugároz. A barokk mintás tapéta jól kombinálható elegáns felületekkel és tónusokkal, mint a fekete vagy mélybordó, a sötétkék vagy a fenyőzöld, fehérrel kombinálva pedig olyan angyali lesz a megjelenése. A barokk mintás tapéta ráadásul jól variálható más mintákkal is: az egyszínű, a matt, a finoman strukturált vagy a csíkos tapéta is remekül illik mellé.

 

klasszikus arany színű tapéta

Fotó: Casadeco /Ambasse

 

  1. Egyszerre modern és előkelő: a nemes arany, a modern geometria és a finom legyezőminta kellemes találkozása

 

Modern romantika? Ez a meseszép legyező mintás dizájn tapéta olyan, hogy ebben a natúr, a glamour, a modern, de még a klasszikus stílusú terek kedvelői is megtalálhatják önmagukat, mert tényleg bármely kortárs térhez és stílushoz jól alkalmazható. Feketével és fehérrel különösen elegáns, előkelő lesz az összhatás, ugyanakkor ez a megjelenés, ez a mozgalmas, de egyszerű kis minta évek múlva sem válik majd unalmassá, és az ünnepek elmúltával sem lesz „túl sok”.

arany tapéta geometrikus

Fotó: Erismann /Fashion for Walls

 

  1. Orientális, marokkói hangulat: geometrikus, keleties aprómintával

 

Na, ő már egy kicsit exkluzívabb, ezért inkább a romantikusabb, keleties stílust kedvelőknek ajánljuk, akik nem riadnak vissza egy kis extrémitástól. A különleges, luxus jegyében készült

arany marokkói geometrikus mintás vlies design tapéta álomszép hátteret adhat egy-egy egzotikus kisbútornak, lakáskiegészítőnek. Azért csak óvatosan, mert nagy felületen alkalmazva talán túlzó lehet – de egy-egy kiemelt falrész díszítésére, vagy egy kis meghitt beszélgető-olvasó sarok kialakítására tökéletes.

arany tapéta orientális marokkoi

Fotó: As Creation /Metropolitan Stories

 

  1. Egészen finom: apró levélminták elegáns bézs-arany változatban

 

Az ornamentikus tapéta, és egyáltalán bármilyen ornamentikus, növényi mintákkal díszített lakberendezési tárgy, burkolat, lakástextil és dekoráció szintén egy óriási trendet ölel fel manapság – nem véletlen, hogy számtalan stílusban, léptékben, színes vagy egyszínű változatokban is felbukkannak az egyre sokasodó kínálatban. Ha az elegánsabb vonalat szeretnénk követni, a nagyobb léptékű helyett a kisebb, finomabb mintákat, a szolidabb, letisztultabb árnyalatokat keressük. Ez a bézs alapon apró aranylevélmintás vlies dekor tapéta például bármely térbe jó választás. Kerülhet akár ez a tapéta hálószobába, vagy nappaliba, de a hall, az étkező, vagy elegáns közösségi tér is finom és elegáns hátteréül szolgálhat. Az egyszerű, kicsi és semleges mintának köszönhetően alkalmazhatjuk klasszikus, modern, kortárs és glamour stílusú terekbe egyaránt.

arany tapéta levélmintás

Fotó: Rasch /Salisbury

 

  1. Extravagáns és drámai: pálmalevélminták, extrém ragyogással – a maximalizmus jegyében

 

Ha a minimalista stílus után valami ütősebbre vágyunk, akkor a maximalizmus jegyében halmozhatjuk a nagy mintákat, a különböző textúrákat, megbolondítva mindezt némi extrém csillogással. Ehhez tökéletes választás ez a modern, arany metál fényes felületű tapéta pálmalevél mintával. A botantikus tapéta, a trópusi növények levelének mintázata egyébként is óriási trend még mindig, az arany ragyogásával felturbózva pedig egészen drámai lesz élmény.

arany színű tapéta metál fényű

Fotó: Ugepa /Odyssée

 

  1. Művészien kifinomult, részletgazdag luxustapéta, orientális stílusban

 

Valódi luxus a javából! Az Eijjfinger Yasmin arany-fekete színű orientális stílusú tapéta nappaliba, étkezőbe, előszobába, hallba vagy egy meghitt hálószobába is tökéletes választás. Luxus jellegét a minta kifinomultsága, részletgazdagsága, a finoman kidolgozott motívumok szépsége adja meg. Az arany és fekete társítással az eleganciát, míg a tapéta arany és fehér változatával a tisztaságot, a romantikát varázsolhatjuk otthonainkba.

arany tapéta mandala eijffinger yasmin

Fotó: Eijjfinger Yasmin

 

  1. Absztrakt hímzésminta, finom átmenetekkel

 

Ez a szintén Eijjfinger Yasmin kollekcióból kiválasztott, szürke-arany színű virágmintás absztrakt stílusú tapéta egy igazi különlegesség! Egyszerre modern az absztrakt minta jellégéből, a tapéta halvány szürke alapszínéből adódóan - ugyanakkor az arany kiegészítő színtől és a minta kacskaringós, hímzést idéző jellegéből adódóan a romantikus hangulathoz is kiválóan passzol. Természetes faágakkal, bogyókkal, ízléses kerámiákkal és meleg fényű gyertyákkal, lámpákkal igazi adventi hangulatot varázsolhatunk vele bármely élettérbe.

arany tapéta eijffinger

Fotó: Eijjfinger Yasmin

 

Ha Te is szeretnél elegáns, ünnepi hangulatú tapétát rendelni, vagy bármilyen más, az otthonotokba illő változatot - akkor a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kérd személyesen munkatársaink segítségét, illetve még egyszerűbb és kényelmesebb a megrendelned webáruházunkból az otthonod kényelméből, ahol számos egyedi szűrési szemponttal – tudsz szűrni pl. helyiségre, színre vagy stílusra – segítjük választásodat.

Vissza