Egy letisztult, minimál enteriőrt is ragyogó glamour stílusba tudunk hozni, ha legalább az egyik falra felkerül egy meseszép virágos, vagy fémes effektekkel tarkított, gyönyörűen kidolgozott ornamentikus grafikával díszített barokk mintás tapéta!

 

Ha egy barokk mintás tapéta lesz a választásunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy örök klasszikussal térünk majd haza, mely minden térben luxust és eleganciát sugall majd.

Ami pedig az elképesztően széles tapéta kínálatot jellemzi, a barokk mintás tapéták között is számtalan mintából, színből, anyagból illetve felületképzésből választhatunk.

Variálhatjuk egyszínűekkel, de csíkosokkal is – attól függően, milyen összhatást szeretnénk elérni a térben.

 

Cikkünkben most a modern, kortárs enteriőrökhöz ajánlunk néhány barokk mintás tapéta különlegességet!

 

  1. A klasszikus barokkmintát igazi grafikai látványelemként is hozhatjuk nappalinkba, hálónkba egy lenyűgöző barokk mintás faliposzterrel!

 

Az igazán lenyűgöző látványt a falakon – legyen az bármely stílus, minta vagy árnyalat – leginkább egy egybefüggő, óriás mintával érhetjük el, amit a posztertapéták nyújtanak. Többségünknek a faliposzterekről ugyan a pálmás, vagy a fenyőerdős esetleg rózsás óriásfotók, fotóposzterek jutnak talán még mindig az eszébe, pedig egy faliposzter ma már egy egyedi grafika, egy stilizált kép, vagy egy művészi rajz is lehet. Annak tehát, aki nem ismétlődő, hanem egybefüggő mintára vágyik, érdemes nézelődni a posztertapéták között, ugyanis ezekből is kapni ma már barokk mintásat – álomszép hatalmas mintával, egyedi hátterek terveihez.

 

  1. Szolid, halvány szürke megoldás – a neobarokk jegyében

 

Ha modern háttérhez, elegáns, kortárs stílusokhoz keresünk úgynevezett neobarokk stílusú fali hátteret, tapétát, akkor egy ilyen kellemes, finom szürke-fehér színpárossal, kellemes mintázattal nyert ügyünk lesz! Modern, kortárs, glamour vagy skandináv stílusú terekbe egyaránt szépen fog mutatni ez a kellemes, hűvös tónusú neobarokk mintás tapéta!

 

  1. Légiesen elegáns, angyalian romantikus a fehér-arany aprómintás változat

 

Egy ilyen finom, elegáns barokk mintás tapéta mellé egyértelműen a szolid, légies árnyalatok, a pihe-puha kényelmes bútotrok illenek! Jópofa ötlet a stukkók, a kazettázott fali díszítés egyes lécei, keretei között kitölteni a síkokat ezzel a művészi kidolgozottságú, gyönyörű tapéta mintával. Az összhatás egészen angyali lesz, ünnepélyes és meghitt, mégies légiesen modern.

 

  1. Elegáns, Glamour fényűzés – sötét háttérrel

 

Ha egy ilyen drámai, sötét háttéren jelenítjük meg a barokk mintás tapéta szépségét és eleganciáját, akkor a kortárs glamour hatás bizony nem marad el. Társítsuk feketével, loft elemekkel, áttetsző üveggel, csillogó ezüsttel! Igazi modern fényűzés és pompa lesz vele az otthonunk

 

  1. A neutrális árnyalatú, finom barokk mintás tapéta akár több falon is megjelenhet egyszerre a kortárs térben…

 

…Mégsem lesz sok, vagy túlzó az összhatás. Márpedig a barokk minta, a barokkos túlzás - mint fogalom igencsak közel állnak egymáshoz! Azonban, ha finom ornamentikus, barokkos mintákat neutrális árnyalatokkal, sok fehérrel, élőfával, tágas, légies, napfényes terekkel társítjuk, akkor az összhatás nemhogy nem lesz túlzó, hanem egyenesen vonzza, sőt nyugtatja majd a tekintetet.

 

  1. Színes, fényes maximál? Ehhez az elképzeléshez is tökéletes egy élénk színű látványos barokk mintás tapéta!

 

Fókuszt adnál a nappalidnak, az előtérnek, vagy egy különleges bútorodnak keresel kellően dizájnos hátteret, amely majd méltóan kiemeli szépségét? Válassz akkor a színes, kontrasztos, vagy a metálos, fémes effektekkel megbolondított barokk mintás tapéták széles tárházából!

 

Ha tehát modern élettérbe keresel valami extrát, valami látványosat, ami mégis klasszikus értékekkel bír, akkor egy barokk mintás tapéta – akár finom, neutrális, akár élénk, kontrasztos árnyalatokban, akár elegánsan csillogó változatokban egyaránt szuper választásnak bizonyul majd. Csak tudd kiválasztani a számotokra legszebbet, legmegfelelőbbet!

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked a választásban is – akár személyesen, akár online szeretnél vásárolni.

 

Személyesen kollégáink mutatnak Neked többfélét is, számos katalógus, és persze munkatársaink szakavatott szeme, jó ízlése fog majd segíteni, online pedig webshopunk egyedi szűrési lehetőségei teszik számodra még gyorsabbá, hatékonyabbá a választást, amely bizony ennyi szépség láttán nem lesz könnyű…