0 Ft
0 db
Botanikus tapéta minták, ornamentikus tapéta díszítések inspiráló ajánlója

Botanikus tapéta minták, ornamentikus tapéta díszítések inspiráló ajánlója

2021 Július 28

A tapéta napjainkban újra reneszánszát éli. Falainkat egy kortárs, modern tapéta segítségével olyan stílusba öltöztethetjük, amilyenbe csak szeretnénk. Nem csak színek, textúrák, hangulatok, stílusok, de minták, minta-fajták elképesztő arzenálját is felvonultatták számunkra a gyártók, melyekből bizony nem könnyű választani.

 

És míg sokan a fotótapéta élethű, fotorealisztikus látványára esküsznek, addig mások inkább a finom mintákat, kedves ornamentikus díszítéseket kedvelik, melyekből legalább olyan színes és sokoldalú választékot találhatunk, mint a posztertapéta vagy a textúrákat megjelenítő tapétakínálatból.

kék botanikus mintás tapéta

A mintás tapéta kollekciók sem azonosak már a korábbi, régi, unalmasan giccses elődeikkel, hanem nagyon is modern, vagány, mosható, UV-álló, pára-álló vlies illetve vinyl anyagból választhatjuk ki kedvenceinket.

 

E heti cikkünk ezúttal a növényi, botanikus tapéta mintákkal, motívumokkal díszített inspiráló összeállítás lesz, melyek tapasztalataink szerint még mindig a legnépszerűbbek.

Apró virágmintás tapéta

 

Ez persze nem csoda: elvégre az ember a természet része, szoros szimbiózist alkot vele, nagyvárosi otthonaink betondzsungeléből időnk szűkében azonban sajnos csak elvétve tudunk kiszakadni, hogy a természet közvetlen közelségét élvezhessük.

 

Így aki nem a természet közvetlen közelében él, és még csak egy falatnyi kerttel sem rendelkezik, annak még inkább fontos, hogy legalább otthona falai közé becsempésszen néhány természetes anyagot, színt, motívumot. Ezt megtehetjük egy gyönyörű óriásfotóval is, ha kedveljük a monumentális látványvilágot (erről már készült is egy önálló cikkanyagunk a tavasszal) – azonban ha a kisebb szobák, helyiségek falaira kerestek épp valami egyszerűbb grafikai motívumot, egy finom kis természetes dekorálást - akkor ez egy nagyon találó kis összeállítás lesz most a Számotokra!

 

Nézzük is, milyen botanikai mintájú, ornamentikus tapéták közül válogathatunk – a különböző stílusok, hangulatok és színvilág szerint!

 

 

  1. Dzsungelben, a buja pálmák alatt

 

 

Ha igazán buja, mélyzöld dzsungelmintára vágyunk - mutatós, attraktív hátteret teremthetünk egy egybefüggő fali poszterrel is!

 

Ebben az esetben elegendő csak az egyik falat befedni vele, a többi fal pedig maradhat szabadon, vagy egyszínű, pasztelles árnyalatot kaphat, hogy ne legyen „túl sok” az összhatás.

 

Egy ilyen dzsungel-fal ugyanis elképesztő látványt nyújt majd a térben, fókuszt ad a szobának, igazi glamúros ragyogást hoz a térbe az itt-ott felbukkanó arany levélminták által, amiket akár vissza is hozhatunk egy letisztultabb arany kiegészítővel az enteriőrben.

 

A Consalnet vlies (358X254 cm-es) mélyzöld és arany tónusokban pompázó drámai hangulatú, modern trópusi levélmintás posztertapéta illik mind a modern, a természetes, az orientális, a glamúr enteriőrökbe is, legyen az nappali, háló, konyha vagy előszoba – bármely életteret kellőképpen megtölti élettel.

Zöld arany trópusi pálmalevél mintás fotótapéta

Consalnet

Ha szintén dzsungelmintára vágyunk, ám az előbbinél kicsivel szolidabb látványt szeretnénk – akkor egy kisebb léptékű, kevésbé harsány színvilágú, egyszerűbb botanikus tapéta mintát is választhatunk.

 

Ilyen például a trópusi levélmintákat játékos, kedves módon megjelenítő Rasch botanikus tapéta kollekciója 53X1000 mm-es tekercsben kapható tapétája, melyet a föld jegyű terekbe, igazából bármely helyiségbe sokoldalúan felhasználhatunk.

A nagy mintás tapéta szintén remek hátteret nyújt egy egyszerűbb modern, vagy skandináv bútornak, a látvány egyszerre feltűnő, miközben mégis van benne némi visszafogottság, abból adódóan, hogy mindössze két színt hoztak benne össze a tervezők, a bézst és egy finomabb, telítetlen zsályazöldet.

Zöld levélmintás botanikus tapéta

 

Ha még ennél is lágyabb, finomabb színvilágot keresünk a Föld jegyében, akkor ugyanezt a Rasch tapétát választhatjuk szürke levélmintával is.

 

Ha pedig kifejezetten a no-color jegyében gondolkodva, egy abszolút szürkeárnyalatos hátteret keresünk, botanikus levélmintával, akkor a Rasch szintén 53X1000cm-es modelljét a vintázs, a skandináv, a modern és a loft stílusokhoz bátran választhatjuk, tulajdonképpen bármely élettérbe, hiszen megvan a lendülete is, de színeinek köszönhetően mégis letisztult, harmonikus összhatást nyújt.

 

  1. Keleti minták, ornamentikus virágszirmok távoli érintése

 

A keleties virágminták egzotikus hangulatát is hazahozhatjuk ezzel a szintén Rasch kollekcióhoz tartozó ornamentikus fa- és virágmintás tapétával.

 

A szintén 53X1000 mm-es tapéta mintái a levelek, virágok és faágak látványos kombinációját viszik be a belső terekbe, a Víz jegyet erősítve az enteriőrben.

Kék skandi levélmintás botanikus tapéta

 

Szintén az egzotikumok kedvelőinek, szintén ugyanebből a kollekcióból, a Tűz jegyhez is tudunk ajánlani egy szépséget:

A dzsungel mintás dekor tapéta kaméleon és tukán mintáival modern, természetes hangulatú életterekbe tökéletesen beleillik, legyen az konyha, étkező, nappali, előszoba, vagy hálószoba - ha történetesen a tüzes színvilág, és az egzotikus vadság melengető látványára vágyunk.

Piros tukán kaméleon dzsungel mintás tapéta

 

  1. Finom virágminták, lágy, tavaszi eső, enyhe fuvallatok

 

Inkább valami egészen finom, bájos, lányos lenne az elképzelés? Akkor választhatunk egy kellemes apróvirág mintát, vagy egy egyszerű, de mégis nagyszerű apró levél mintás tapétát is. A skandináv vagy vintázs élettereket jól feldobja ez a luxus jellegű tapéta a Midbec Line kollekciójából, a Föld jegyek színeiben…

Apró zöld levélmintás design tapéta

Midbec - Lina

 

Aki ennél azért több színt szeretne, de még mindig maradna a légies, lágy összhatásnál, akkor egy ilyen sokszínű levél mintás vlies vagy vinyl botanikus tapéta lehet számára az ideális választás családi vagy lányszobák modern, romantikus, skandináv vagy natúr tereihez. A Caselio GreenLife 53X1000 mm-es tapétát már nem csak egy, de több falra is bátran feltehetjük, és apró léptékű mintája miatt kiváló lesz a kisebb helyiségekbe is.

Skandináv stílusú levélmintás tapéta

Caselio - GreenLife

 

Harmadik tippünk pedig ebben a bájos, apróvirágos, légies kategóriában nem más, mint az Amazzonia tapéta kollekció egyik eleme, Cristiana Masi tervezésével, ahol a krémszínű háttéren botanikus hangulatú levélminták köszönnek vissza, a Föld jegyeket erősítve otthonunkban. Akvarell festmény hangulatával ez a tapéta kellemes és bájos, légies pasztellszíneivel mégis kellőképpen elegáns.

Levélmintás botanikus dekor tapéta

Parato – Amazzonia

 

  1. Nyári mezők, virágos rétek, méhlegelők bája

 

Szintén légies és nagyon nyárias ez a mezei virág-kavalkád, melyet az As Creation Floral Impression virágok ihlette botanikus tapéta kollekciójában láthatunk. A különböző formájú, méretű, fajtájú virág- és levél minták buja rendezetlenségét kellemesen oldják a lágy pasztellszínek, melyeknek köszönhetően kaotikussága ellenére légies és finom tudott maradni. A rózsaszín és zöld színek a szívcsakrát erősítik, és a Levegő jegyekhez kapcsolódnak. Vintázs, romantikus, természetes és fiatalos életterek bármely helyiségébe ajánljuk, egyszerű, skandináv vagy natúr fa bútorokkal.

Skandi stílusú mezei virágmintás tapéta

As Creation – Floral Impression

 

Szintén egy kedves, skandináv stílusú dekor tapéta, rajzolt virág – és levél motívumokkal a Midbec Lina kollekció e darabja is, mely már inkább luxus tapéta magas minőségének, anyagának és dizájnerek tervezésének köszönhetően. Színeiben dominál a bézs és a zöld és a kék illetve egy halványabb, visszafogottabb árnyalata, ezért összességében inkább a Föld jegyeket erősíti majd a térben. Skandináv, vintázs, modern, illetve romantikus stílusú enteriőrökbe, s azon belül tulajdonképpen bármely helyiségbe bátran tervezhetünk vele.

Skandináv stílusú botanikus tapéta

Midbeck – Lina

 

  1. Őszi falevelek, termések, szárazvirágok színes pompája

 

Akihez a tavasz könnyedsége és a nyár játékos vidámsága helyett inkább az ősz kissé melankolikusabb, sötétebb, meleg és élénk színekben gazdag világa áll közelebb, nekik is bőven tartogat sok-sok szépséget a mai modern tapéta kínálat.

 

Erdei sétáink során bizonyára sok szép falevelet, tobozt, termést gyűjtöttünk már mi is iskolás korunkban vagy akár fiatalként, felnőttként is, gyermekeinkkel.

 

Ennek a kedves emléknek a hangulatát idézhetjük fel az As Creation Floral Impression sorozatának erdei mintás tapétájával. Az 50X1000 mm-es vlies tapéta fák, faágak, őszi lombok mintáival leginkább a természetes, natúr, illetve a skandináv, vintázs életterek kedvelt dekorációja. Kis léptékű mintáinak köszönhetően ez a tapéta bátran választható a kisebb terek, szobák falainak burkolására, a Föld jegyeket erősítő árnyalatok pedig a nyugodt, pihentető légkört erősítik meg otthonunkban.

Erdei fa mintás dekor tapéta

As Creation – Floral Impression

 

Szintén a pihentető és igen feltöltő gyönyörű őszi erdő színeit és ajándékait vihetjük be otthonunk bármely falára – vagy akár egy szép térelválasztóra is – a Rasch kollekció gyönyörű őszies darabjával, melyen a termések, bogyók, szárított virágok és falevelek nem csak mintáik, de gyönyörű meleg őszi színeik által is megelevenedhetnek.

 

Egy vlies botanikus tapéta látványos, mégis nagyon kellemes, szemnek és léleknek egyaránt nyugtató hatással lévő Föld és Víz színeit érdemes visszahoznunk egy-egy falon, falsíkon, az igazán őszies, színpompás ragyogásért.

 

Olyan természetes anyagokkal, textúrákkal, mint a bőr, a puha meleg szövetek, kelmék, vagy a gyönyörű élőfa erezetének mintázata – még harmonikusabbá, melegebbé, otthonosabbá tehetjük az végeredményt.

Kék alapon levélmintás dekor tapéta

Rasch – Zoya

Reméljük, sikerült egy kicsit inspirálni Titeket a természet gyönyörű színeivel és mintáival – ám cikkünk még a felét sem mutatta be abból a mérhetetlenül gazdag és sokszínű kínálatból, melyet a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapéta Bolt Budapest kínál Nektek személyesen!

 

Ha pedig nem jártok túl gyakran Budapesten, vagy inkább otthonotok kényelméből, időt és energiát megspórolva rendelnétek: akkor a Tapéta Trend Webáruház készséges és biztonságos kiszolgálását vehetitek majd igénybe, ahol szintén több ezer, kiváló minőségű, stílusú, hangulatú, színvilágú tapéta vár rátok.

Webáruházunkban azzal is könnyítjük és segítjük választásotokat, hogy rá tudtok szűrni a kínálatra helyiségek, stílusok, színek és akár jegyek szerint is (mint Föld, Víz, Tűz vagy Levegő) – rendszerünk pedig ezek alapján igyekszik azokat a termékeket bedobni Nektek, melyek a lehető legközelebb állnak személyes elképzeléseitekhez. Így máris könnyebb, gyorsabb lehet a választás…

Vissza