Csíkok, virágok, geometrikus formák vagy egyedi textúrák? Bizony, nem könnyű az arányokat jól belőni, hatásosan és ízlésesen összeválogatni a különböző mintákat és színeket, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor az egészen egyszerű, egyszínű, anyagukban mintás felületek, anyagában csíkozott tapéták közül is válogathatunk.

 

Ugyanis bármely csíkos tapéta, - nem csak az élénk, színes, feltűnően csíkozott modellek -– otthonossá, hangulatossá teszik az enteriőrt. Azonban egy csíkos tapéta ennél jóval többre is képes: rendkívül jól alakítja, formálja a tereket. Íme, néhány példa!

 

  1. Függőleges csíkozással nagyobb belmagasságot érhetünk el

 

A függőleges, hosszanti csíkok köztudottan magasabbnak, hosszúkásabbnak láttatják a formákat, az alakot – ezt a tézist a hölgyek is jól ismerik az öltözködésükből. Ugyanígy működik ez a csíkos falak, a csíkos tapéta esetében is, mely által magasabbnak érezhetjük a falakat, és távolibbnak tűnik a mennyezet. Azaz, optikailag nagyobb lesz a belmagasság, ha a csíkos tapéta függőleges irányban kerül a falakra.

 

csíkos tapéta

Fotó: Erismann Spotlight

 

  1. Vízszintes csíkok? Akkor válaszd, ha optikailag szélesíteni szeretnél!

 

A vízszintes minta, azon belül is legfőként a vízszintes csíkozás szélesebb, s ez által alacsonyabb tér érzetet eredményez. Márpedig, ha alacsony a belmagasság, azzal szélesebb, modern érzést, összhatást érhetünk el. Ha ilyet szeretnénk, erre is tökéletes opció a csíkos tapéta. Tetőtéri hálók, gyerekszobák esetén játszhatunk is a tér érzettel oly módon, hogy csak a szélesesíteni kívánt falakra kerül vízszintes irányban a csíkos tapéta, a többi fal pedig lehet semleges, vagy más kaphat más árnyalatot, másfajta mintát is.

piros csíkos tapéta

Fotó: Casadeco /Rivage

 

  1. Figyelemfelkeltés, kiemelés, extra fókusz a térben

 

A csíkok – különösen, ha azok kontrasztosak, látványosak – akkor igazi fókuszt is adhatnak a helyiségnek, mert nagyon izgalmasak, feltűnőek. Nem csoda, hogy egy ilyen fekete-fehér, márvány mintás csíkos tapéta azonnal odavonzza a tekintetünket. Nyugodtan válasszunk tehát egy kiemelni kívánt fal, egy központba helyezett értékes bútor, dísztárgy, vagy a nappali fókuszába állított bármely térelem mögé mutatós, karakteres csíkos tapéta hátteret!fekete fehér csíkos tapéta

Fotó: As Creation /Change is Good

 

  1. Szabálytalan szélű csíkokkal rusztikus, naturális lehet az összhatás

 

Előfordul, hogy nem kedveli valaki a klasszikus, hagyományos, élesen kontrasztos csíkmintát. Viszont szeretné optikailag növelni a belmagasságot, és erősíteni otthonában a natúr, természetes összhatást. Ilyenkor szuper megoldás egy natúr árnyalatú, zöld, arany vagy bézs mintákkal megtervezett, szabálytalanul csíkos tapéta.

Fotó: Erismann Spotlight

 

  1. A szabályosan csíkozott, klasszikus csíkos tapéta élénk kontrasztokkal vidám játékos atmoszférát teremt

 

Aki viszont kedveli a csíkokat, és szívesen ki is emeli falait egy elegáns, klasszikus csíkos tapéta segítségével, számukra is jó hírünk van, mert elképesztően nagy most napjainkban a választék! Egy fekete fehér tapéta vagy a színes csíkos tapéta mindenképpen vidám, játékos hangulatot hoznak a térbe, jókedvet és örömteli hangulatot eredményeznek. A csíkokat feltehetjük akár átlósan is, vagy kombinálhatjuk más egyéb mintákkal, akár virágokkal is – ettől nagyon üde lesz az összhatás. Választhatunk a tapéta árnyalataival azonos kiegészítőket, lakástextileket, illetve natúr, földszínű anyagokat a csíkok mellé – ezzel harmóniába hozhatjuk az enteriőrt, és enyhíthetünk az esetleg túl éles kontrasztokon, amivel a csíkos tapéta egyébként rendelkezik.

Fotó: Rasch Florentine

 

Ha te is szívesen változtatnál optikailag a belső terek magasságán, szélességén, szívesen növelnéd a tér érzetet vagy tennéd látványosabbá a térhatást, akkor az a jó hírünk van, hogy választékunkban rendkívül sok, különleges, modern vagy épp klasszikus csíkos tapéta közül válogathatsz! Természetesen nem csak a csíkos tapéta, hanem bármilyen más szín, trendi minta, textúra közül tudsz majd választani a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében, ahol a hatalmas, és valóban nagyon színes választék mellé készséges, hozzáértő szakmai segítséget és kiváló ötleteket is kaphatsz!

 

Ha időhiányból adódóan, vagy a vásárlás biztonságosabb, kényelmesebb lehetőségét szem előtt tartva inkább az online tapéta rendelés mellett döntenél, akkor webshopunk egyedi szűrési opcióival - pl. helyiségre, színre vagy stílusra rászűrve pedig még könnyebb, hatékonyabb és gyorsabb lehet a választásod! Egyszerűen csak írd be keresőnkbe, hogy „ csíkos tapéta”- vagy az általad keresett minta, szín, stílus nevét, esetleg a tapétázni kívánt helyiséget megadhatod – és máris kellemesen leszűkül majd a választható tapéták száma, melyekből könnyebben tudsz majd dönteni.

 

Mikor a csíkos tapéták között keresgélsz biztosan feltűnik, hogy manapság a csíkok mérete, illetve a színek sokszínűsége nem ismer határokat, A vékonytól a vastagabb csíkokig számtalan variációval találkozhatsz a pasztell színektől az élén rikító színekig, így biztosak vagyunk benne, ha ez a kiszemelt tapéta, akkor megtalálod a hozzád legjobban illőt.

Emellett a csíkos tapéták kivallóan alkalmasak arra, hogy játszunk egy adott szoba szélességével, magasságával, ezzel növelve a térérzetet. Összességében tehát elmondható, hogy egy falon lévő csíkos tapéta minden esetben kiállja az idő próbáját, az örök elegancia érzését sugározza, klasszikus köntösbe öltöztetve.

Összességében tehát elmondható, hogy egy falon lévő csíkos tapéta minden esetben kiállja az idő próbáját, az örök elegancia érzését sugározza, klasszikus köntösbe öltöztetve.