Elegancia, luxus, glamour tapéták - az ünnepek tündöklő fénye legyen veled egész évben!

Elegancia, luxus, glamour tapéták - az ünnepek tündöklő fénye legyen veled egész évben!

2023 December 23

A luxus tapéták varázslatos szépsége, eleganciája a minőségben és a kifinomult, részletgazdag megjelenítésben rejlik. Otthonunk bármely tere megérdemli ezt luxust, ezt a minőséget, hogy hosszú távon szerethető, igazi kis ékszerdoboz legyen, ahol igazán jól érezzük magunkat. Nem csak az Ünnepek idején, hanem az év minden napján természetesen. Összeállításunkban a luxus tapéták legújabb trendjeivel, újdonságaival készültünk, hogy legyen miről álmodozni a fa alatt, és legyen mit tervezgetni az Új Évben…

Roberto Cavalli design tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. A márvány örök eleganciája

 

A márvány minta továbbra is tartja magát a legnépszerűbb trendek között, ami nem véletlen: a márvány időtlen idők óta örök, és minden stílushoz remekül passzol, legyen az klasszikus, korhű, vintázs, vagy modern, minimalista enteriőr.

A valódi márvány burkolat sajnos az átlagemberek számára megfizethetetlen, de szerencsére gyönyörű imitációk látnak sorra napvilágot a mostanra már a márvány mintás tapéták is elérhetők szép számmal, és egyre szebb, egyre élethűbb megjelenésben. Ha igazán valósághű látványt szeretnél, akkor érdemes szétnézned a tapéták mellett a márványmintás fotótapéták között is, mely a természetes, valódi márvány erezet illúzióját kelti a falakon és egyedi karaktert kölcsönös minden helyiségnek.

márványos tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Selyem tapéták - az elegancia netovábbja

 

A selyem tapéták sosem mennek ki a divatból! Egykoron a gazdagok kiváltsága volt, mára azonban - szerencsére az innovatív gyártási megoldásoknak és az újszerű anyagoknak - a vinyl tapéták, vlies tapéták anyagának, és a különleges felületképzési technológiáknak köszönhetően ma már a különféle anyaghatásokat egyre tökéletesebben képesek megjeleníteni a tapéták felületein, legyen az a fahatású, a kőhatású, vagy a textilhatású tapéta textúra. A selyem textil tapéta a lakberendezésben az exluzivitás és a kifinomult luxus megtestesítője, legyen akár matt, fényes, csillogó vagy fémszálakkal átszőtt. Nehéz választani közülük - nekünk most az Arte luxus selyem hatású tapéta különlegessége az egyik kedvencünk, és Neked?

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Finom minták, kellemes színekkel

 

Az elegancia akkor is megvan, ha viszel némi játékosságot a látványba. Ha kellően finom, letisztult a minta, és harmonikus a színvilág, akkor egy mintás tapéta is abszolút beleillik a luxus világába, az elegáns enteriőrök pazar elképzeléseibe. Ma már a glamour tapéták közt is sok mintával, színnel találkozhatunk, a levél vagy virágminta most különösen trendi, de egyben elegáns is - akárcsak ez a gyönyörű okker színű levélmintás Harlequin luxus tapéta…

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Extravagáns, extrém állatminták? A luxusba ma még ez is belefér!

 

Az állatminták különös nagy trendjét élvezhettük ezen a nyáron a divatban is, de ugyanúgy megjelenik ez a trend a lakberendezésben is. A játékos és bohó afro stílus után - a különböző bőr textúrák, a kígyó vagy a krokodil bőrének mintázata - a glamour tereket is remekül öltözteti. Kellően elegáns és kifinomult marad az összhatás, ha egyszínűben gondolkodsz, és inkább a textúra terén veted be a mintát! Ha modern-elegáns stílusban gondolkodsz, és valami elegánsat, kicsit extrémebbet keresel, akkor érdemes megpróbálnod egy bőrhatású tapéta különlegességgel, amivel egyszerre kapsz egy modern, exkluzív, ám kissé extravagáns megjelenést a térben. A bőrhatású tapéta - mint például ez az Élitis luxus tapéta arany krokodilbőr mintával - azonban akkor is remek választás, ha kedveled a bőr kiegészítőket, az afrikai stílusú tárgyakat, és ezt a különös, varázsalatos forró övi hangulatot.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Arany, ezüst, megannyi csillogás!

 

A csillogás és a glamour az Ünnepek szinte kötelező kelléke, azonban ma már nem csak a karácsonyi dekoráció esetében gondolunk aranyra, vagy ezüstre. A legújabb enteriőr trendek, burkolat - és tapéta trend újdonságokban egyre több arannyal, vagy márvánnyal kombinált arany felülettel, vagy kékkel, türkizzel kombinált arany felülettel találkozhattunk a különböző trend előrejelzésekben, kiállításokon. Egy szépséges arany tapéta, meleg fényével és izgalmas textúrájával igazi fénypontjává válhat otthonunknak! Az arany tapéták közül is választhatsz bőven olyat, ami az év minden napján aktuális lehet: itt a türkiz és virágos minta már előrevetíti a tavaszt, az arany csillogása pedig az Ünnephez, de a nyári vízparthoz és napfényhez, az őszi naplementéhez is éppúgy illik - így ez a mesés Harlequin luxus tapéta arany és türkiz színeivel, virágos mintáival egész évben telitalálat.

harequin tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

 

  1. Különleges textúrák, strukturált felületek

 

Igazán művészi megoldásokat láthatunk ma már egy burkolat vagy tapéta felületein. A különleges, semmihez sem fogható márvány mintázatok és az egyedi struktúrák - pláne ha egy jól irányzott súrló fénnyel világítjuk meg azokat - egészen különleges, izgalmas térhatásokat képesek létrehozni. A karakteres dizájn elemek pedig segítenek megalapozni a különleges hangulatot. Bár túl sok mindent nem is kell hozzátennünk egy ilyen gyönyörű tapéta esetében, mint ez a strukturált márvány mintás, elegáns tapéta - melyet bézsben vagy feketében is választhatsz, a hatás mindkét esetben elképesztően elegáns és különleges lesz majd.

Fotó: Tapétatrend

 

Cikkünknek most ugyan a végére értünk, ám a kínálatunk ennél jóval színesebb és bőségesebb ám! Ha Te is szereted a glamour-t, a csillogást, és a gyönyörű elegáns, luxus tapéta megoldásokat, akkor nálunk mindig jó helyen  jársz.

Vissza