0 Ft
0 db
Eszközök tapétázáshoz

Eszközök tapétázáshoz

2021 Október 19

Ha már kiválasztottad a kedvenc tapétádat a Tapétatrend webáruházból, akkor nincs más hátra, mint hogy szétnézz a profibarkacs.hu kínálatában is, ahol pedig minden eszközt megtalálsz ehhez.

Az első lépés, az mindig az előző tapéta eltávolítsa, persze ha volt rajta. Ha nem akkor a tapétázandó fal hibáinak a kijavítása az elsődleges feladatunk. gletteljünk is, ha szükséges.

A tapéta leválasztásához mi mindenképp ajánlunk egy gőzölő tapétaleválasztót, ami a forró víz erejével segít, hogy egyenletesen, a fal sérülése nélkül tudjuk leválasztani a régi falburkolatot.

 

További szükséges eszközök a tapétázáshoz

 

Vödör: Bármilyen műanyag vödör megteszi, de legyen tiszta. Szükséges még valamilyen keverő eszköz a ragasztóhoz.

Állvány: Nagyon megkönnyíti a precíz munkát, érdemes beszerezni egyet. Legyen stabil, de könnyen mozgatható. Egy nagy asztallap, vagy egy bakra fektetett széles bútorlap is megteszi.

Kenő kefe: A ragasztót fogjuk kenni vele, így olyan legyen, amit csak erre a célra használunk. Legyen legalább 10 cm.

Tapétavágó olló: Ebből érdemes kettőt is beszerezni. Az egyik olló legyen hosszabb, a másik rövidebb az apróbb részletekhez. ha vékony tapétát szeretnénk vágni, azt mindenképpen ollóval tegyük, és ne sniccerrel.

Sniccer: Egy jó sniccer máskor is kellhet, nem csak tapétázáskor. Vastagabb tapéták vágásához ajánljuk, de használjunk vágóvezetőt.

Illesztő henger: Miután a tapéta a helyére került, a széleket ezzel illesszük a helyére.

Csapózsinor: Ha egy egyenes kréta jelet szeretnénk a falra, akkor azt egy krétázott csapózsinórral tehetjük meg.

Derékszög: A tapéta pontos, 90 fokos elvágásához szükséges

Vonalzó, mérőszalag, ceruza: Alapeszközök, minden háztartásban vannak. A vonalzónál fontos paraméter azonban, hogy legyen olyan hosszú, mint amilyen széles a tapétánk, tehát minimum 53 cm. Ha nagy a belmagasságunk, akkor a mérőszalag legyen legalább 3 méteres.

Rongy, vizes tál: Fontos, hogy a rongy tiszta legyen, és szöszmentes!

Létra: Ez azért szükséges, hogy a falak felső részét elérjük, illetve a mennyezetet is, ha szükséges. Válasszunk akkora létrát, ami a belmagasságunkhoz legmegfelelőbb.

 

Láthatjuk, hogy maga a tapétázás igazából nem igényel különleges, vagy drága eszközöket, az is lehet, hogy minden meg is van már hozzá. A tapétára viszont érdemes egy kicsit nagyobb összeget szánni, hiszen ahogy fentebb is említettük, nagyban meg fogja határozni a hangulatát az otthonunknak. A tapéta anyagát is úgy válasszuk meg, hogy a helyiség funkciójához illő legyen. Fürdőszobába például nedvesség- és páraálló vinyl tapétát ajánlunk. Léteznek mosható tapéták is, nagyon praktikusak művészi hajlamú gyerekek szobáiba, vagy ahol háziállat van. Hálószobába melegebb, barátságos textúrájú vlies tapétát tehetünk.

 

Most pedig írány a design tapéták

Vissza