A mai, kortárs tapéta kínálat olykor egészen extra felületekkel, páratlanul fényes, metálos hatásokkal, vagy akár hímzett vagy koptatott hatású egyedi technológiákkal is megörvendeztet bennünket.

 

Milyen ezüst tapéta megoldások, milyen exkluzív megjelenések közül válogathatunk manapság?

 

Az ezüst tapéta lehet modern, futurisztikus, high-tech – de lehet egészen művészi, barokkos, régies hangulatú is. Felülete is lehet strukturált, vagy teljesen sima, lehet fényes, szemcsés, vagy metálos jellegű dizájn tapéta. A hímzést vagy a beton töredezettségét, a rozsdás felületek kopott hatását is tökéletesen képesek utánozni, de megjelenhetnek glitterek, matt vagy fényes ezüst változatok is. A kínálat ma már egészen elképesztő, köszönhetően napjaink innovatív felületalkotó és technológiai megoldásainak, melynek köszönhetően akár egy erősebb papír, akár a strapabíró vinyl vagy vlies tapéták anyagára tulajdonképpen bármit képesek rányomtatni, és szinte bármilyen felületet, textúrát, csillanást meg tudnak ezáltal jeleníteni a gyártók.

ezüst tapéta

 

Mikor, milyen esetekben lehet jó választás egy ezüst tapéta?

 

Ha szeretjük az extrém megoldásokat, az extravagáns látványt, és valami szokatlan, különleges irányba vinnénk el a nappalit, vagy a tárgyalót - esetleg egy elegáns szalon vagy koktélbár egyedi berendezéséhez ugrott be az ezüst tapéta ötlete - akkor legalább annyi ízléses, modern, és elegáns változatot találhatunk, mint amikor az üzleti vonalban gondolkodunk e szín illetve megjelenés kapcsán.

 

Az ezüst tapéta ugyanis nem csak elegáns és glamour stílusú nappalik, hálószobák, étkezők vagy bárok kedvelt megoldása, hanem előszeretettel alkalmazzák az irodák, a bankok, hiszen az ezüst árnyalata a kereskedelem és a pénz hatalmának egyik jelentős kifejező eszköze is.

 

Ugyanakkor egy ezüst tapéta otthonunkban is lehet az érzelmek áradásának kifejezője, de megtestesítheti a közelgő ünnepeket, a tél fagyos-jeges tájak letisztult, nyugodt hangulatát, ahogyan az elegancia, vagy a modern high-tech stílusban megálmodott életterekhez is kiválóan illeszthető egy csillogó ezüst tapéta.

 

Milyen ezüst tapéta megoldások, variációk állnak ma rendelkezésünkre?

 

Az ezüst tapéta igazából bármilyen helyiségben megállja a helyét, és mivel rendkívül sokoldalú és sokszínű ma már a választék, a mattabb, texturáltabb felületeken túl a csillogó metálfényű, vagy a glitteres hatású glamour változatok közül mindenki meglelheti a személyes kedvencét – illetve az adott elképzelésbe illő megoldást.

 

De léteznek a különböző egyedi felületek, textúrák, effektek mellett ezüst mintás tapéták is. Szolidabb változatban az ezüst tapéta fénye csak itt-ott csillan meg, a minta esetleg többszínű, vagy a szürke-fehér tartományon belül mozog, de láthatunk olyanokat is, ahol az ezüst minta és a csillogás a dominánsabb.

ezüst 3d tapéta

 

Ahogy természetesen minden féle tapéta színből és árnyalatból léteznek a különböző stílusokhoz, mintákhoz, hangulatokhoz igazodó változatok, úgy az ezüst tapéta is legalább ennyire sokszínű és sokoldalú tud lenni az elegánstól a korabeli barokkos stílusokon át a modern, geometrikus vonalig, de egészen a high-tech megoldásokig.

 

Ha a high-tech vonalat szeretnénk erősíteni otthonunkban vagy üzletünkben egy szép ezüst tapéta felhelyezésével, akkor inkább az egyszínű, matt vagy extra fényes metálosan csillogó darabokat részesítsük előnyben, a glamour stílushoz jobban passzolnak a glitteres hatású felületek.

 

Ha pedig az elegánsabb, finomabb vonalat keressük, akkor a legjobb választás egy szolidabb, esetleg apró mintás, vagy ornamentikus mintákkal díszített ezüst tapéta lehet.

 

Milyen hatások érhetők el a belső térben az ezüst tapéta segítségével?

 

Mint minden tükröződő felület, mely visszaveri a fényt és csillog, köztudottan növeli optikailag az adott helyiség tágasság érzetét. Nem véletlenül szoktak nagy tükröket alkalmazni a kis fürdőszobák vagy a szűkebb, sötétebb előszobák esetében - kihasználva a beépített szekrények, tolóajtók méretes felületeit. A tükörhatást azonban egy-egy kiemelt falon is bevethetjük akár egy jól megválasztott ezüst tapéta segítségével! Sőt, ha csíkos, vagy anyagában hosszanti strukturált mintát választunk, akkor még a szoba magasságát, avagy szélességét is kedvezően befolyásolhatjuk – attól függően, milyen irányban helyezzük fel a tapétát a falra.

 

Ha pedig egy egyszerűbb szekrényajtót szeretnénk feldobni, vagy érvényesíteni a tükör-hatás kedvező optikai hatását tereink tágasság érzetének növelésére, akkor miért is ne kerülhetne egy szép ezüst tapéta akár a szekrény vagy a komód ajtajára is?

 

Régi bútorainkat vagy akár egy megunt lámpaernyőt különösen kedvező áron tudunk újjá varázsolni tapéta burkolással – az ötleteknek és a lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen napjaink tapéta választéka és a felhasználási lehetőségek széles tárháza szinte végtelen.

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében munkatársaink készséggel segítenek az álomtapéta megtalálásában! Ha időhiány vagy a vásárlás biztonságosabb, kényelmesebb lehetőségét szem előtt tartva inkább az online tapéta rendelés mellett döntenél, akkor webshopunk egyedi szűrési opcióival - pl. helyiségre, színre vagy stílusra rászűrve pedig még könnyebb, hatékonyabb és gyorsabb lehet a választás! Egyszerűen csak beütöd, hogy „ezüst tapéta” – esetleg az általad kívánt stílust, helyiséget is megadhatod – és máris jócskán leszűkül majd a lehetőségek köre, melyekből könnyebben tudsz majd választani.