0 Ft
0 db
Fekete fehér tapéták

Fekete fehér tapéták

2021 Október 5

Mivel újabban egyre nagyobb ismét a tapéta népszerűsége, melynek kettős funkciója a mai, innovatív anyagoknak hála, egyre inkább érvényesül, hiszen egyszerre védi és díszíti is falainkat, belső tereinket.

 

S míg egy színes tapéta vagy ezer színekben pompázó faliposzter egyedi hangulatot, atmoszférát nyújt számunkra, addig a fekete-fehér kép világ éppúgy új életet ad tereinknek, s olyan egyedi, akár művészi összhatást is kaphatunk általa, amire nem is gondolnánk.

Ez az örökzöld kombináció bárhol, bármilyen stílusban és életkorban abszolút jól működik – ha megtaláljuk hozzá azt a stílust, és azt a berendezést, ami a térben és bennünk is harmóniát teremt.

fekete fehér faliposzter consalnet

Fotó: Consalnet

 

Legyen az nappali, étkező, konyha, otthoni iroda, tanulószoba, háló vagy akár fürdőszoba – a fekete-fehér tapéta vagy poszter igazán különlegessé, dekoratívvá varázsolja a falakat, nem beszélve arról, hogy igazi jolly-jokerként működik: bármilyen stílussal, színekkel, élénk kiegészítőkkel kiváló.

fekete fehér new york fali poszter

Fotó: Komar

 

S ha egyszer csak úgy döntünk, hogy lecseréljük vagy áthúzzuk a kanapét, új színekbe öltöztetjük otthonunk textíliáit, dekorációit, kiegészítőit - miközben a tapéta ugyanaz marad – mégis olyan, mintha a tapéta is megújult volna, hiszen egészen új értelmet nyer majd, új térhatást, új hangulatot közvetít:

Fekee fehér fotótapéta new york

Fotó: Komar

 

Érdemes tehát kipróbálni.

new york térkép fali poszter

Fotó: Komar

Alábbi összeállításunkban pedig – nyilván a teljesség igénye nélkül – 10 olyan fekete-fehér tapéta stílust, illetve látványt mutatunk be, melyek közül reményeink szerint mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. Lássuk…

 

  1. Művészi vonalrajzok tapétával

 

Fehér alapon vékony fekete tusrajzot vagy tollrajzot imitáló művészi grafikák a falakon? Ha ezt szeretnénk, méghozzá látványosan nagy méretben, akkor erre is kitűnő megoldás lehet egy modern tapéta.

Legyen akár geometrikus, akár elnagyolt a rajz, az biztos, hogy dekoratívvá teszi a falat vagy egy praktikus térelválasztót is akár. Mind a normál, mind pedig a kreatív, művészi stílusú, akár luxus enteriőrben is megállja a helyét például ez a finom, art deco stílusban megrajzolt női alak mintája, mely könnyedségével a levegő jegyét erősíti a térben.

fekete fehér tapéta

Fotó: Cascadeco / Gallery

 

De ha inkább az erőteljesebb, látványosabb kontrasztok, és a lágy művészi rajz helyett inkább a határozott geometrikus irányba mennénk el, akkor telitalálat lehet ez a fekete,

bauhaus stílusú geometrikus design tapéta, ahol letisztult fekete alapon arany vagy fehér mintát találhatunk – a klasszikus, modern elegancia jegyében.

bauhaus design tapéta fekete fehér

Fotó: Cascadeco / Gallery

 

  1. Vidám állatminta vagy növényi motívumok

 

Nagy trend most az állatmintás tapéta, abból is leginkább a trópusi állatok, nagyvadak, madarak, tukánt – vagy majmokat ábrázoló grafika. Egy ilyen vidám, fekete-fehér majmos tapéta háttérrel vidámságot, és a levegő elem könnyedségét vihetjük be bármely enteriőrbe, bármely helyiségbe.

majom mintás design tapéta fekete fehér

Fotó: As Creation / Change is good

 

Hasonló rajzos tapéta persze számos növényi, fás, vagy virágos mintázattal is elérhető. Ezek jól illeszkednek mind a vintázs, mind a klasszikus, a modern, a skandináv, de még az elegáns terek látványához is, finoman öltöztetve és kiegészítve a berendezést. A növények – de különösen a fák, faágak mintája mindig nyugtató hatással van ránk, biztonságot sugall és a Föld jegyeket erősíti az otthonunkban. Éppúgy, mint az a fekete-fehér orientális stílusú, szőtt hatású fa mintás tapéta is…

japán design tapéta fekete fehér

Fotó: ID Design / Wall Fabric

 

  1. Márvány – vagy kőhatás a fekete-fehér árnyalataiban

 

A márvány mintázat, textúra elképesztően divatos napjainkban – legyen az bármilyen anyag és felület. Burkolatainkon, Csempéken, konyha- vagy fürdőszobai pultokon, oszlopokon, padlón, de még egyes bútor frontokon, asztallapokon is gyakorta találkozunk az elegáns, izgalmas és roppant sokszínű márvány textúrával. Miért pont a tapéta lenne a kivétel? Szerencsére a modern anyagoknak, az innovatív gyártástechnológiának hála, márvány mintás tapéta is számos felületben, léptékben, színkombinációban is elérhető ma már.

Márvány mintás dekor tapéta fekete fehér

Fotó: As Creation / Materials

 

A leggyakoribb választásunk azonban mégis a klasszikus fehér alapon fekete vagy szürke rajzolatos, vagy ennek a fordítottja: a fekete, fényes felületű márvány mintás dekor tapéta, mely egyébként közel sem csak modern otthonainkat díszítheti – bátran betervezhetjük egy loft vagy egy vintázs stílusú élettérbe is, az összhatás minden esetben attraktív és elegáns lesz.

Fekete márvány mintás tapéta

Fotó: As Creations /Metropolitan Stories 2

 

  1. Térhatások - trükkös, optikai csalódások

 

És ha már fekete-fehér színkombináció, akkor egész egyszerűen adja magát az optikai trükkök, optikai csalódások játékos megjelenítése. És amit eddig Vasarely híres képeinek tárházában láttunk, hatalmas felületen, ma már az otthonainkban is megjelenhet hasonló effekt és hangulat formájában. Egy ilyen modern, hullám mintás vlies design tapéta bármely helyiségben látványossá varázsolja a tereket, fókuszt ad a helyiségnek, és szuper hátteret a modern vagy skandináv stílusú bútorainknak.

modern design tapéta fekete fehér

Fotó: Erismann /Fashion for Walls

 

És ha még ennél is ütősebb látványt szeretnénk, akkor van lehetőségünk válogatni a számos, 3D hatású tapéta megoldás közül is.

 

Egy 3D-s tapéta minden esetben karakteres megjelenést ad, növeli a térérzetet. A különféle egyedi világítási megoldásokkal, jól irányzott fényekkel pedig még jobban kiemelhetjük, még mutatósabbá, látványosabbá varázsolhatjuk az ilyen fajta megjelenést, mintát a falakon.

3d tapéta fekete fehér

Fotó: Parato /Zero

 

  1. Trendi geometrikus minták fekete-fehérben

 

Még szintén a modern terek, modern otthonok kedvelőinek ajánljuk ezt a kifejezetten elegáns, stílusos geometrikus tapéta kreációt, ahol a fényes és matt felületek, a klasszikus egyszínű és a trendi márványminta kombinációit láthatjuk, mert ezekből is szép számmal akad tapéta választék!

geometriai tapéta modern

Fotó: Rasch /Sansa

 

Előszobák, étkezők, nappalik, otthoni irodák tereinek igen stílusos és izgalmas kiegészítője lehet. A nagy minták, letisztult, harmonikus kontrasztok a Föld stabilitását, nyugtató energiáját hordozzák.

geometrikus modern tapéta

Fotó: Grahanm&Brown / Fresca

 

  1. Romantikus virágminták

 

Természetesen nem mindenkihez állnak közel az élesen határolt, geometrikus minták. Van, aki inkább a romantikus virágmintákat kedveli, és szerencsére ebből is akad jó néhány. Virágmintás tapéta fekete-fehér változatban is éppúgy több féle stílusban, minta léptékben megtalálható, mint színesben, de a skandináv stílusú, rajzolt virágmintás vlies tapéta is nagy kedvenc lehet, nagy mintáival, letisztult, természetes motívumaival a Föld jegyeket erősítve a belső térben.

skandi design tapéta virágmintás fekete fehér

Fotó: A Street Prints /New Bell

 

A vintázs terek szerelmesei is bátran választhatnak a számos, virágmintás tapéta lehetőség közül: ez a szintén nagy mintás, napraforgómezőt ábrázoló romantikus illetve vintázs stílusú tapéta szintén a stabil nyugalmat megtestesítő Föld jegyeket érvényesíti szobánk, étkezőnk vagy előszobánk falán.

fekete virágmintás tapéta

Fotó: As Creation / New Life

 

  1. Különleges, extravagáns, trendi?

 

Széles tapétakínálatunkból – még a fekete fehér vonalon belül is – számos extravagáns tapéta is választható. Ilyen például ez a gyerekszobákba, ifjúsági szobákba vagy előszobákba előszeretettel és gyakran választott nagyvárosi épületeket ábrázoló grafika, melynek különlegességét – az izgalmas térhatáson túl – foszforeszkáló tulajdonságai adják.

foszforeszkáló tapéta gyerek

Fotó: Graham&Brown /Kids At Home 6

 

Ám természetesen nem csak a srácoknak, hanem a csajoknak is tudunk kedvezni az extravagáns, fiatalos vonalnál. Mit szólnátok például egy igazi glamour stílusú, divatfotós tapétához, modern, művészies fekete-fehérben?

képkeret mintás tapéta fekete fehér

Fotó: As Creation / Metropilitan Stories

 

  1. Trópusi pálmák, esőerdők világa

 

A buja dzsungelek, esőerdők üde zöld látványával a négy fal közé és könnyedén be tudjuk csempészni a természetet. De mi van akkor, ha az óriási pálmalevelek, a fákon tekergőző indák elvesztik színeiket, és kontrasztos fekete-fehérré változnak?

fekete fehér dzsungel trópusi tapéta

Fotó: Caselio /Moonlight

 

Nos, az üdeség, a mozgalmasság ugyanúgy megmarad, csak a látvány letisztultabbá válik. Elegáns, glamour stílusú terekbe, romantikus, orientális, vagy akár skandináv típusú enteriőrökbe abszolút ideális. Ráadásul kevesebb eséllyel unjuk meg, mint a színes változatokat. Az elegáns, fekete-fehér mintákat ezüst vagy arany fémes effektekkel is feldobhatjuk, úgy még elegánsabb lesz az összhatás.

fekete arany fali poszter pálmalevél mintás

Fotó: Consalnet

 

  1. Feliratok, táblahatás? Modern és fiatalos, konyhába is remek…

 

A fekete alapon fehér feliratokat tartalmazó, tábla-jellegű tapéta igazi gasztro tapétaként is tud funkcionálni a konyhában, vagy az érkezőben. Ezúttal egy trendi koktél recepttel, de vannak konyhai eszközöket, élelmiszereket és más hasonló, rajzos mintákat tartalmazó fekete hátterek is…

gasztro konyhai tapéta konyhába

Fotó: Erismann /Isntawalls

 

Itt van például ez a bájos konyhai vlies design tapéta rajzolt konyhai evőeszköz mintákkal – melyet bátran betervezhetünk egy fiatalos modern vagy loft stílusú konyhába, de még akár egy skandináv jellegű előszobában is megállja a helyét.

konyhai tapéta evőeszköz mintával

Fotó: Parato / Hashtag

 

  1. Sőt, akár még a gyerekszoba falára is szuper a fekete-fehér tapéta!

 

Miért is ne lehetnének bájos és vidám gyerek tapéták a fekete és a fehér kontrasztjaival? Hiszen ez a két ellentétes tónus már önmagában véve játékos, humoros is lehet, számtalan lehetőséget nyújtva számunkra a lakberendezésben.

Legyen akár egy csíkos, pettyes, vagy egy ehhez hasonló gyerektapéta rajzolt állat mintákkal…

fekete fehér gyerek tapéta

Fotó: BN /Small Talk

 

Ha kisebb a csemete, vagy csak jobban szereti a vidám csíkos, pettyes felületeket, akkor ezzel a fekete-fehér keresztben csíkos tapétával akár még a szoba térhatásain is kedvezően módosíthatunk: a keresztirányú csíkozással szélesebbnek, amíg a függőleges csíkozással magasabbnak tűnhet optikailag a helyiség. Színes bútorokkal, kiegészítőkkel és textilekkel pedig igazán vidámmá és gyerekbaráttá tehetjük.

fekete fehér csíkos tapéta

Fotó: Rasch / Bambino XVIII

 

10+1. És végül, de nem utolsósorban: bombasztikus lehet a látvány fotótapétákkal, fekete-fehérben!

 

Noha már készítettünk korábban egy cikket, látványos válogatást a fotótapéták témakörben, azonban itt sem lehet őket nem megemlíteni, hiszen egy fekete-fehér fotótapéta elképesztően attraktív látványos térhatásával kevés dolog vetekszik.

fali poszter loft banánlevél

Fotó: Consalnet

 

Válasszunk bármilyen témát is – növények, virágok, városok, tájak, híres épületek – a fekete-fehér fotóposzterek vlies anyaguknak köszönhetően nem csak látványosak, de könnyen kezelhetőek, tisztíthatóak, és még az UV fénnyel szemben is ellenállóak, és tulajdonképpen bármely stílusban megállják a helyüket.

faliposzter eiffel torony

Fotó: Consalnet

 

Összeállításunk persze csupán ízelítőt adott Nektek a Tapéta Trend Webáruház bőséges, minőségi kínálatából, ahol akár színre, stílusra, de még akár helyiségekre rászűrve is könnyítheted a tapéta választást!

 

Ha pedig inkább személyesen szeretnél meglátogatni bennünket, és szemügyre venni sokoldalú és sokszínű kínálatunkat, és szaktanácsadásunkat is igénybe vennéd, akkor a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapéta Bolt Budapest üzletünkben várunk Benneteket!

Vissza
X
Kedves Látogatónk!11.28-i héten beérkezett rendeléseket, várhatóan még idén teljesítjük. Bemutató termünk 12.17-től zárva tart, 2023.01.02-tól újult erővel várunk Benneteket.A zárva tartás alatt megrendeléseiteket zavartalanul fogadjuk.Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánunk!
X
Kedves Látogatónk!11.28-i héten beérkezett rendeléseket, várhatóan még idén teljesítjük. Bemutató termünk 12.17-től zárva tart, 2023.01.02-tól újult erővel várunk Benneteket.A zárva tartás alatt megrendeléseiteket zavartalanul fogadjuk.Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánunk!