0 Ft
0 db
Gyerekszoba, babaszoba fali dekorációs ötletek 2020

Gyerekszoba, babaszoba fali dekorációs ötletek 2020

2020 Február 19

Köszönhető ez a fészekrakó ösztönnek, ami már az anyaságra való készülés során is megtapasztalható. Ilyenkor a hölgyek keresik a legújabb gyerek tapéta mintákat, vagy dekorációs falfestésen gondolkodnak, gyerekszoba dekor betűket, tárgyakat kezdenek gyártani házilag.

 

Sokan viszont az utolsó pillanatra hagyják a babaszoba berendezését, és csak a tisztasági festésre marad idő. Ilyenkor már tényleg nem érdemes házilag megoldani a kis figurák felfestését, helyette viszont jó ötlet a gyerekszoba  fali dekorációt  kifejezetten a babák számára tervezett vidám poszterekkel, és a kiságy mögé könnyen felragasztható gyerekszoba tapétával megoldani.

 

Uniszex gyerekszoba - gondoljunk a testvérekre is!

 

Mielőtt nagyon beleélnénk magunkat, hogy kislányunk lesz, érdemes átgondolni, hogy jó ötlet-e a csupa rózsaszín megoldás és az egyéb cukorfalat dekorációs elem beszerzése. Bár az óvodás korú kis hercegnők odáig vannak az unikornis és Barbie mintás tapétákért és poszterekért, ha hosszú távra tervezünk, érdemes átgondolni a dizájnt, mert ami egyik évben menő, a másik évben már ciki lehet.   És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy váratlanul megérkezhet egy újabb  kis trónörökös, aki jelen esetben fiú is lehet, és csak egy gyerekszoba van...

Az uniszex azaz a nemek szempontjából semleges babaszobák kialakítása egyre népszerűbb, mivel így praktikus és “újrahasznosítható”  lesz a gyerekszoba a későbbi évekre és a következő testvérekre nézve  is.  Korábban, ha nem tudták előre a születendő gyermek nemét, akkor maradt a pasztell sárga fal és dekoráció.  2020-ban viszont számtalan színkombinációban vehetünk dekorációs elemeket és lakberendezési tárgyakat, tapétákat, ami megfelel a kisfiúknak és kislányoknak egyaránt.

 

Uniszex gyerekszoba képekben

 

2020-as trend: trópusi esőerdő a gyerekszobában

 

 

Frissességet és játékosságot varázsolhatunk a gyerekszobába a trópusi mintás, pálmafás tapétákkal és poszterekkel, kiegészítve a szoba dekorációt a dzsungel állataival. A legjobb hatást a modern és retro-vintage  stílus keverésével érhetjük el. A 70-es 80-as években is nagy népszerűségnek örvendtek  a pálmafás poszterek és a túlméretezett pálmalevelek a műanyag bútorok és “dísztárgyak” kombinációjában. 2020-ban viszont inkább természetes anyagból készült bútorokkal és szőnyegekkel rendezzük be a gyerekszobát.

A pálmafa minta mellé válasszuk meg jól a színeket!

 

A trópusi stílus nem feltétlenül jelenti vibráló környezetet. A gyerekszoba, különösen a babaszoba a nyugalom szigete is egyben, ezért elég a szoba egy részét dzsungelhatásúvá tenni, ilyenkor érdemes csak egy-egy falrészletet pálma mintás tapétával kiemelni.

 

Ha lányos megjelenést szeretnénk, egészítsük ki a  gyerekszoba dekorációt  rózsaszín,  arany és krémes színekkel. A kisfiúknak pedig egészítsük ki az esőerdő hangulatot  zöld és kék árnyalatú kiegészítőkkel és natúr fa bútorokkal. A lágyabb színekkel szemben a 2020-as trendben a sötétebb fa árnyalatok és a fekete szín is belefér. Nem kell tőle félni, nem lesz komor az összhatás, inkább egyfajta mélységet visz a gyerekszoba dekorációjába.

 

2020-as trópusi design trend képekben

 

 

 

Fekete tapéta a gyerekszobába? Igen!

 

Sokan úgy gondolják, hogy a sötét színvilággal díszített gyerekszoba igen nyomasztó lehet, ám valójában nyugalmat áraszt, és jól  kihangsúlyozza a szoba kulcsfontosságú elemeit, ha megfelelően alkalmazzuk a színeket. Az előző részben említett pálmafa- vagy egyéb virág- és levélmintás tapéták közül válasszunk nagy mintás sötét szürke / kék hátterű vagy fekete-fehér megoldást fali dekorációként. Luxus hatást kölcsönözhetünk a szobának, ha a sötét háttérrel finoman kiemeljük  az  arany színű kiegészítőket.

 

Ha már sötét dekoráció a trend 2020-ban, akár az éjszakai égboltot is bevihetjük a gyerekszobába egy csillagos tapétával, hogy édesebb legyen az álom!

 

A szivárvány színű gyerekszoba magától is kialakul

 

Nagyon ötletesen, szinte magától kialakul a gyerekszoba dekorációja és hangulata, ha a bútorokat, függönyöket, redőnyöket, ágyneműket és a falat natúr színében meghagyjuk, és a gyerekek tárgyaival, játékaival, dekor betűkkell és néhány falmatricával folyamatosan változó képet kapunk majd, ahogy a gyerekek nőnek. A gyerekszoba dekor így házilag megoldódik. Talán ez a leggazdaságosabb megoldás. A végén úgyis úgyis kedves színes összkép fogad majd bennünket.

 

A lakberendezési áruházak  pl. IKEA, és a  kézműves anyukák is számtalan lehetőséget kínálnak a gyerekszoba lakberendezésének és dekorációjának a  kialakításra. 

 

Itt jön a felsorolása azoknak, akiktől linket fogunk kapni…

 

Nézd meg az összes gyerekszoba tapétát ITT!

Vissza
X
Kedves Ügyfeleink, Augusztusban néhány tapétagyár nyári szünete miatt, a szállítási/beérkezési határidők hosszabbak lehetnek. Nyári leállási időszak alatt gyorspostára sincs lehetőség mert ilyenkor az egész gyár bezár. Kérjük megértéseteket!