0 Ft
0 db
Miért pont tapéta?

Miért pont tapéta?

2020 Május 9

Mostanában, hogy ilyen sok időt töltünk otthon érdemes kicsit felújítani, dekorálni lakásunkat. Egyébként is unalmas mindig ugyanazt nézni. Pláne most, hogy alig mozdulunk ki otthonról.

 

Ezt még fokozni is lehet! J Persze azért ne rögtön a burkolással kezdjétek, de lehet, hogy a bejegyzés végére kedvet kaptok egy kis lakberendezéshez, lakásfelújításhoz.

 

Nagyon jó érzés az otthonteremtés, szépítés, egy nyugodt, kellemes légkör kialakítása, különösen, ha magunk csináljuk, vagy legalább mi tervezzük meg. Áttologathatod a bútorokat egyik oldalról a másikra, de szerintem nagyobb változást is el lehet érni viszonylag olcsón jó tervezéssel, átgondoltsággal.

 

Én azért szeretem a tapétázást, mert benne egyszerre valósul meg a két cél, felújítok és lakberendezek is. A falfestést meguntam az évek alatt. Bár könnyű végig tolni a teddy hengert a falon, de összevissza fröcsköl és csak egyszínű lesz a fal, minta, struktúra, design nélkül. Ha valami többre vágysz, jó mintákat, képet, több színt vagy valami struktúrát szeretnél, és nem vagy Picasso, akkor tapétázz, vagy ha még merészebb vagy, a faliposzter a nyerő.

 

A tapétázással ugyanúgy friss, tiszta felületet kapsz, de nem lesz olyan unalmas, egyhangú, az eredmény, mint az egyszínű fal. Mivel nagy felületeket érintesz, nagy lesz a változás! A tapétázás által az egész tér hangulata dominánsan megváltozik. A tapétával választhatod ki az elérni kívánt hatást, légkört, hangulatot. A tapétát ezek alapján, kedvedre, a stílusodhoz és az aktuális helységhez illően választhatod meg.

Az anyagát tekintve válaszd az olcsóbb, papír tapétát, ha rutinos vagy a felrakásában és 1-3 évenként cseréled. Amennyiben szeretnél valami strapabíró, tisztítható, különlegesebbet, akkor a népszerű vlies anyagú tapéta a jó döntés.

Vannak luxus és kevésbé drága tapéták. Ez függ a gyártótól, a kiviteltől, a felhasznált anyagoktól, a mintától és a gyártás technológiájától. Bátran nézegesd meg ezeket is, mert lehet, hogy pont egy luxus tapéta lesz, aminél megfogott a minta... és ne is engedd el, J legyen a megoldásod az, hogy csak egy falat tapétázol be vele, a többire választasz egy vele harmonizáló, kellemesebb ár fekvésű tapétát.

 

Kérdéseidre szívesen válaszolunk, de választani neked kell! Jó nézegetést, tervezgetést, tapétázást kívánunk!

Vissza