0 Ft
0 db
Milyen tapétát válasszunk modern hálószobába?

Milyen tapétát válasszunk modern hálószobába?

2019 Július 5

 

A modern stílus közel áll a minimál stílushoz, azonban sokkal barátságosabb, lágyabb megjelenést kölcsönöz az enteriőrnek. Színeiben jellemzőek a földes, barnás árnyalatok, egy-egy élénkebb színnel fűszerezve. Anyaghasználatát tekintve, pedig fa, fém, kő, üveg, és fényes felületek jellemzik. A modern stílusú bútorok letisztultak, a szögletes formavilág mellett az íveset is szívesen használják, amelyek jól megférnek egymás mellett, lágyítva a nagyon minimál vonalat. Manapság az egyik legelterjedtebb stílus.

A modern hálószoba tapétákat inkább a visszafogott színek jellemzik, többnyire a fent említett bézses-barnás, földes színek. Mintában inkább a különböző struktúra hódít, lehet az akár bőrhatású, vagy textilszerű.

Érdemes az egész koncepciót úgy felépíteni, hogy a hálószobában a fókuszpont az ágy legyen, ezért az ágy mögötti falat érdemes kiemelni. Például egy taupe színű tapétával, letisztult vonalvezetésű kárpitozott ággyal, és a manapság trendinek számító, éjjeliszekrény fölött két oldalt fémes színű függesztékkel, egy-egy élénk színű díszpárnával igazán szemet gyönyörködtető koncepciót lehet alkotni.

A strukturált tapétáknak nagyon jól áll, ha megvilágítjuk, így a tapéta mintázta is szerephez jut, megmutatja valódi szépségét.

Ráadásul sejtelmességet, puhaságot is hoz a modern stílusú hálószobába. Nagyon divatosak a színátmenetes strukturált tapéták, szövőt hatásúak.

Ha mintás tapétát választunk, akkor pedig a minta színével harmonizáló textileket érdemes választani.

A strukturált tapéták, mivel nem konkrétan mintásak, nagyon sokféle bútorral harmonizálnak, így bátran választhatjuk kárpitozott, bőr vagy éppen fa ágyhoz is.

A mintás tapéták esetében, a geometriai, a beton, és a különböző márvány mintás tapéták hódítanak, amelyekben a fémes hatás is megjelenik.  Ezek remekül harmonizálnak a fémes kiegészítőkkel, lámpákkal.

A modern stílusban a lényeg, hogy minden egyensúlyban legyen, éppen ezért a tapétát és a bútorokat érdemes egymáshoz választani.

 

Vissza
X
Fontos Felhívás: Szabadság miatt 2021.08.02-08.08 között bemutatótermünkben ügyelet lesz. Áruforgalom zavartalanul működik, de a személyes átvétel korlátozott nyitvatartás mellett érhető el. Ezen időszak alatt szaktanácsadás nincs. Kérjük, hogy a telefonos ügyfélszolgálat helyett emailt írjatok. Köszönjük megértéseteket!