Színek, trendek, tapéták 2024

Színek, trendek, tapéták 2024

2024 Április 22

2024 enteriőr trendjei - ahogy ez minden évben lenni szokott - az elmúlt évek ikonikus, nagy mintáit, kedvelt árnyalatait hozza el számunkra - egy kissé megújult, frissített változatban. Idei évünket is a nyugalmat sugárzó föld tónusok, a finom és meleg puhaság, az organikus formák, a zöldek és kékek megnyugtató harmóniája, a merész minták és színek jókedvű kavalkádja, vagy az egyszerre modern és tradicionális összkép jellemzi.

 

A különböző kékek, sárgák, pinkek, vagy egyéb,  merész színtársításokból kialakuló “dopamin dekor” mellett természetesen az év igen bájos és kedves színe, a vidám és gondtalan Fuzzy Peach is gondoskodik, ahogy a jól ismert, évszázadok óta velünk élő bútorok és szeretteink hagyományának megtartása és mégis újraformálása, azaz a modern tradicionális megoldások is.

 

Nade nézzük, hogyan is mutatnak mindezek a tapéták vonatkozásában!

Jöjjön most 5 trend - 5 tapéta, csak hogy megadjuk az idei évi első inspirációját, ami a falakat illeti…

 

  1. Modern, tradicionális

 

Ugyan ellentmondásosnak tűnik ez az elnevezés, pedig csupán arra van szó, hogy a klasszikus miliő kedvelői is fellélegezhetnek: néhány modern csavarral ugyanis kedvenc bútoraik, az általuk jól ismert tapéta minták látványa örök ikon maradhat. Nem számít, hogy az a bizonyos, általad kedvelt hagyományos elem stukkó, boltív vagy egy klasszikus cserépkályha formájában van jelen a térben, sőt még díszsebb bútorok, a romantikus tapéták is helyet kaphatnak - az arányaiban is jól eltalált kortárs formájú és mintájú kiegészítők között. A lényeg, hogy a mai kor kívánalmainak eleget tevő otthonotok tradicionális, hagyományőrző ízléseteknek is megfelelve, egy ízléseses harmoniát alkosson számotokra.

 

 

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Dopamin-dekor?

 

Azaz, a merész színek és minták iránti vonzódás! Ha a mostanság látott belső tereket uraló barnák, bézsek, fehérek, feketék és szürkék uraló egyhangú harmóniája már kevésbé inspiráló számodra, akkor bizonyára imádni fogod azt a trendet, melyet Sara McDaniel (a Simply Southern Cottage tervezője és tulajdonosa) ajánl. Ezek a feltűnő színek és a nagy, erőteljes minták. Sara úgy tapasztalta, akik ilyen élénk színekkel és merész mintákkal veszik körül magunkat, jobb kedvűek lesznek, és ezen ügyfeleinek vállalkozása is növekedésnek indult. Nem csoda, hiszen szó szerint egy erős dopamin löketet, azaz boldogságfaktort, kicsattanó energiát érezhetünk az ilyen látvány közelében.

Fotó: Tapétatrend

 

A “dopain dekor” névre keresztelt új és igazán üdvözítő irányzat lényege, hogy boldog és vidám élettereket képezzünk az által, hogy nem félünk használni a kedvenc, régi tárgyainkat, újrahúzni a kanapét, színes díszpárnákkal, függönyökkel, illetve karakteres, bohém, színes tapéták segítségével felfrissíteni a tereket, melyekbe a számos színes, vidám dekoráció is boldogan beszáll majd. Minden érzékszervezed részt vehet ezúttal a tervezésben, alkossatok olyan boldog otthont, belső teret, mely nap mint nap energiával tölt fel, és inspirál!

Fotó: Tapétatrend

 

  1. A lágy őszibarack finom árnyalata: Peach Fuzz

 

Az idei év színe ezúttal egy bájos és üde, szó szerint finom árnyalat lett: Peach Fuzz névre hallgató gyönyörű árnyalatot választották az idei, 2024-es év színének a Pantone skálából a tervezők és trend diktátorok. Ha mindössze egyetlen szóval kellene jellemeznünk az év színét, akkor az a szó leginkább az “üdítő” lenne.

Fotó: Tapétatrend

 

Az, amit egész évben várunk és szeretünk a nyárban, most színre lépett, és meghódította a kifutók világa után a falakat, a bútorokat, lakástextileket a dekorációt…

 

Szerencsére a barack árnyalatú tapéták már szép számmal sorakoznak az üzletek polcain. Válasszuk akár a mintás, akár az egyszínű változatokat is, egy őszibarack színű tapéta mellé remekül illik minden zöldes-kékes árnyalat, de a hófehér is ragyogóan mutat mellette.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Minimalux - avagy, a természet organikus tökéletlensége, a kortárs ízlés kifinomultságával

 

A természet mélységes vonzereje inspirálja immár évek óta a tervezőket, akik azonban évről évre visznek némi csavart a natúr enteriőrök, az organikus minták és formák izgalmas erdejébe. A minimalux néven emlegetett, új 2024-es trend irányzat ötvözi a természet eredendő szépsége iránti vágyunkat a kortárs ízlésre jellemző kifinomultsággal.

Fotó: Tapétatrend

 

Harmonikus egyszerűsége, bájos puhasága a kényelmesebb és békésebb otthoni pihenőidő felé terel bennünket, amelyben a minőségi kézműves munka, és némi művészi látásmód ugyanakkor ráadásul remekül kombinálhatók egymással. Ez teszi őket olyan szerethetővé és nem mellesleg időtállóvá. Az időtálló, az organikus ráadásul fenntartható, sokáig szép, szerethető és izgalmas. Akárcsak egy szőttes hatású pléd, ágytakaró, vagy egy meleg hatást fokozó textil hatású tapéta. A textil hatású tapéták ráadásul nem csak bájosak, időtlenek és otthonosak, de sokoldalúan fel is tudod őket használni bárhol az otthonodban. A megmaradó, leeső darabokkal pedig felújíthatod a régi lámpaernyőt vagy a kedvenc naplód, könyveid borítását.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Az idén újra bővelkedhetünk a kék tónusokban

 

Noha a zöld árnyalatok még abszolút hódítanak, 2024-ben a tervezők a szerint mégis a kék lesz egyik legfőbb színtrend. Egy világosabb kék tapéta vagy csempe segítségével tágasabbnak is nyitottabbnak érezhetjük a tereket, míg a mélyebb és gazdagabb tónusú kékekkel gazdag és akár drámai hatást is teremthetünk.

Fotó: Tapétatrend

A kék árnyalatok tehát abszolút toplistásak és bármivel remekül kombinálhatók. Nyárias, természetes hatást adhatunk az enteriőrnek, ha a kék tapéták látványát a natúr, természetes fa vagy rattan elemekkel kombináljuk, bézs illetve nád tónusokkal társítjuk.

Fotó: Tapétatrend

 

Az elegáns luxus, a minimalista, ám már nem a végletekig letisztult terek, a természetesség, és a testünket-lelkünket körülölelő finom puhaság mellett tehát - a tervezők is úgy látják - hogy az idén még valamire kifejezetten nagy érzelmi szükségletünk lehet napjainkban.  Ez pedig nem más, mint a boldogító terek élménye - amit élénk, vidám színekkel, kedves mintákkal tökéletesen meg tudunk valósítani. Ennek legkiválóbb eszközei pedig a tapéták.

 

Ha szívesen követnéd Te is akár a 2024 Tapéta Trendek egyikét, melyeket itt most láthattál,  – vagy valami egészen más, sajátos elképzelésre vágynál inkább: a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked és megrendelőidnek is a választásban is – akár személyesen, akár online vásárolnátok meg a kiszemelt, kedvenc tapétátokat…

Vissza