Színes fotótapéták - a nyár hűsítő árnyalataiban

Színes fotótapéták - a nyár hűsítő árnyalataiban

2023 Szeptember 9

Ami azt illeti, ez a nyár nagyon forró. Ha nincs légkondid, mondhatni elviselhetetlen, és ha még nyaralni sem tudtok eljutni az idén - akkor pláne fontolóra kell venni minden eshetőséget az otthoni hűsítésre. A lehúzott redőny, sötétítő függönyök, ventilátorok és mobil klímák mellett a falak optikai hűsítése is szuper, hiszen a hűsítő vizek, zöld erdők, levelek látványa minket is lehűt, ha csak ránézünk.

 

Ami pedig azt illeti, ezek a színek egész évben helytállóak.

A kék tónusaitól - pláne ha az az egy nagyobb felületen jelenik meg, mint például egy egész falat kitöltő posztertapéta - akkor általa mélyebbnek, vagyis befelé tágasabbnak érezzük majd a teret, míg a zöld megadja azt a nyugalmat és egyben feltöltő energiát, melyet a természet szépségében elmerülve kaphatunk meg.

 

Persze, sem egy erdei túra, sem pedig egy vízparti élmény nem tud beleférni sajnos a dolgos hétköznapjainkba annyiszor, ahányszor csak szükségünk lenne rá.

 

De szerencsére ezek a hangulatok felidézhetők, vagy legalább az érzés előcsalogatható egy jó berendezéssel, natúr anyagokkal és textúrákkal, valamint egy jól eltalált fotótapéta betervezésével az enteriőrbe.

 

  1. Óriásminták, levelek vízkék háttéren

 

Elképesztően mutatós, modern, egyszerre drámai és elegáns ez az óriás ginko biloba levélmintás vlies posztertapéta bármelyik nappaliban vagy hálószobában!

 

A hűsítő tavak kék az aranyló nád árnyalatai ragyogó nyárias harmóniát varázsolnak az enteriőrbe. Ezt a lágy nyugalmat némi mozgalmassággal töltik meg a finoman hullámzó minták, melynek minden eddiginél nagyobb léptékével egy egészen új dimezióba repülhetünk…

Gingko mintás poszter tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Zöld fenyvesek árnyékában…

 

Mi sem kapcsolhatná ki jobban az elménket, mint egy mesés erdei séta, pláne a magas, hűsítő és illatos fenyőerdőben. Ezt az élményt ha már átélted, akkor ezért, vagy ha még nem, akkor meg pontosan ezért olyan remek választás egy ez a gyönyörű fenyőerdei tájkép mintás vlies posztertapéta! Az erdő vagy tájkép mintás fali poszterek ma már számos változatát megtalálhatják a természetrajongók, vagy a skandináv stílus szerelmesei - hiszen a fenyőfák látványa kiválóan illik egy skandináv stílusban berendezett enteriőrbe is, de a modern vagy a vintázs rajongói is ugyanúgy be tudják illeszteni otthonuk bármely helyiségébe. A fenyvesek látványával, ezzel a harmonikus, mély zöld színnel pedig bármikor kikapcsolhatjuk elménket a fárasztó zajos napok után…

erdei mintás posztertapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Vízkék akvarell

 

A vízkék és persze az akverall festmények hangulata is egy tipikusan nyári feeling, nem véletlen került be összeállításunk harmadik helyére ez a gyönyörű hűs tavakat idéző vízkék akvarell tájkép mintás viles posztertapéta!

A tapéta ismételhető mintája, kellemesen ellazító és nyugtatóan hűsítő színvilága szinte mindenkit rabul ejt majd - nem csak a vintázs és a skandináv stílusú lakberendezés szerelmeseit…

akvarell fotótapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Fodrozódó hullámok - a japán stílusú posztertapéta izgalmával

 

Ha valami egyedibbre és mozgalmasabbra vágysz, akkor válaszd ezeket az erőteljesen fodrozódó óriási tengeri hullámokat - japán stílusban!

A japán stílusú lakberendezés most óriási trend világszerte, és különösen az anyagok, a textúrák terén - mint amilyenek a függönyök, a tapéták vagy posztertapéták is - találkozunk egyre gyakrabban japán stílusú mintával, ábrázolással.

Ez az absztrakt japán stílusban megfestett hullám minta színeiben nyugodt, dinamikus vonalaival viszont mozgalmassá és látványossá teszi nem csak a nappali, de a konyha, az étkező, az előszoba vagy akár a hálószoba falait. Ha nem jutsz el el a tengerhez mostanában, akkor egy inyen faliposzter mellett bátran álmodozhatsz a jövő nyári terveidről is…

japán fotótapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Geometria királykékben, a loft szerelmeseinek

 

Természetesen azoknak is van ajánlat a tarsolyunkban, akik nem szeretik az ennyére konkrét mintákat, mint a fenyők, a tájképek vagy a hullámok. Ha inkább a modern, letisztultabb grafikai mintákat kedveled, vagy egy loft térbe szeretnél egy szép kék fotótapéta hátteret a nyári hűsítő víz árnyalatában, akkor mit szólnál egy ilyen kékes-türkizes árnyalatokat felsorakoztató loft hangulatú geometriai mintás posztertapéta dekorációhoz?

modern kék posztertapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Dzsungelek mélyén és leopárdok szemének tükrében

 

A posztertapéták egyik nagy kedvenc témája még mindig a dzsungelek titokzatos, buja világa, ám ez a paletta is egyre színesebb, izgalmasabb, mondhatni évről évre változnak a trendek még a dzsungel mintán belül is. Újabban már állatok is felbukkannak a grafikákon: találkozhatunk színes pillangókkal, kolibrikkel, néha majmokkal, vagy nagyvadakkal is. Képünkön ez az absztrakt dzsungel és leopárd mintás vlies posztertapéta a mesés esőerdők világába, vagy inkább egy álombeli fantáziavilágba kalauzol majd el minket, hogy ahányszor csak rápillantunk, egy másik dimenzióba kerülve elfeledkezhessünk az éppen aktuális gondjainkról. A drámai óriás minta, és fürkésző szempár ellenére mégis van benne valami megnyugtató, ezek pedig a fotótapéta színei, árnyalatai: a hűsítő, mélyzöld, a türkiz és az az arany némi bordóval kiegészülve roppant harmonikus, nyugtató hatású látvány.

leopárdos fotótapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Legyezőminta a víz színeiben, elegáns art deco stílusban

 

Szereted a drámai stílust, nade nem ennyire? Akkor válassz egy ilyen sikkes art deco stílusú legyezőmintát a víz és az aranyló napsugarak árnyalatában. Ez is nagyon nyárias, hűsítő hangulatú, de színei és visszafogott eleganciaája ősszel, sőt télen az ünnepi szezonban is abszolút aktuális is odaillő lesz. Ráadásul egy ilyen különleges, egyszerre finom és látványos posztertapéta gyönyörűen kiemeli kedvenc, elegáns kisbútorodat, lakáskiegészítőidet is.

art deco fotótapéta

Fotó: Tapétatrend

Vissza