A tapéták nem csak akkor hoznak ragyogó atmoszférát belső tereinkbe, ha színesek! Sőt, ha hosszútávra választunk, akkor érdemes egy olyan neutrális árnyalatot keresnünk, mint egy halvány kávé árnyalat, krémszín, vagy egy szép szürke tapéta!

 

A szürke tapéta számos helyzetben ragyogóan megállja a helyét, legyen az egy megnyugtató otthoni dolgozósarok, egy modern nappali, ahol szép hátteret adhat egy hófehér vagy egy színes bútornak, kiemelve azt. Vagy lehet nagyon jól alkalmazni akkor is, ha a tár formálása, a szembe lévő fal távolinak tűnő hatása a cél. Ehhez persze számos remek trükk is van a tarsolyunkban - ám ne szaladjunk ennyire előre!

 

Nézzük meg, mit tud nyújtani, milyen lehetőségeket képes adni számunkra egy jól megválasztott szürke tapéta?

 

  1. Modern hatást kelt

 

Ha a modern stílusok bármelyikét szeretnénk megvalósítani otthonunkban, vagy üzletünk, irodánk belső helyiségeiben – legyen az éppen minimál, glamour, loft, vagy esetleg skandináv – akkor ez az a tapéta, ez az a szín, amivel biztosan nem fogunk mellélőni! Egy igazi modern enteriőrből ma már nem hiányozhatnak a szürke tapéták, ahogy a LED világítások, az ezüst, krómozott vagy matt fekete felületek sem. Bármilyen szürke tapéta minta, árnyalat vagy téma közül is válasszunk, Az biztos, hogy ez a letisztult, kellemes szín békés, nyugodt hangulatot varázsol majd minden élettérbe.

 

  1. Ragyogóan kiemeli a színeket

 

Ha élénk színű bútorunkat szeretnénk valahogyan kiemelni a térből, fókuszba állítani, akkor tegyünk mögé egy szürke tapéta hátteret! Meglátjuk, mennyire ragyogó lesz majd tőle a sárga, mennyire élénk és tüzes a vörös, de a zöld, és a természetes árnyalatok mellé is szuperül működik.

 

  1. Nyugodt, letisztult harmonikus térérzetet eredményez

 

Egy szürke tapéta legnagyobb erénye a nyugalom. A csend, a meghitt, ám mégis tiszta, egyszerű jelenlét. Egy jól eltalált mintájú vagy struktúrájú szürke tapéta pont attól jó, hogy szinte alig vesszük észre a térben, mégis, ha nem lenne, akkor valami hiányozna. Az a nyugodt atmoszféra, az a kellemes, barátságos és mégis modern, kortárs érzés, hangulat, ami neki köszönhető.

 

  1. Természetes textúrák, loft hátterek?

 

Aki ilyesmit keres, és szeretné például a gyönyörű márvány, vagy a természetes kövek erezeteit, vagy a beton indusztriális látványát megjeleníteni falain, annak elengedhetetlen egy mutatós szürke tapéta háttér, mely lehet akár egy poszter, vagy óriásfotó is. A szürke tapéta poszter formájában is számos témában, különféle mintákkal, struktúrákkal található meg ma a piacon, elképesztően széles belőlük a választék!

 

  1. És végül, de nem utolsósorban: a szürke tapéta remek térformáló is lehet!

 

Amikor kirándulni mentél, biztosan észrevetted, hogy a nagyon messze lévő, távolabbi helyek vonulatai szürkének, kékesszürkének látszanak. Ez a perspektíva, amit szemünk és agyunk már ismer, megszokott – ezért, ha halványabb szürke, pláne kékesszürke tapétával vonunk be egy szemközti falat, akkor azt úgy fogjuk érzékelni, mintha távolabb lenne tőlünk. A messzeség illúziójának köszönhetően pedig az adott tér, helyiség is nagyobbnak, tágasabbnak, vagy hosszabbnak fog majd érződni. Ha ezt a hatást kívánjuk elérni például egy kicsi, szűkös hálószoba, fürdőszoba vagy előszoba esetében, akkor válasszunk egy világosabb, pasztelesebb, kékes tónusba hajló szürke tapéta hátteret a helyiség ajtóval szemközti falára, és meg fogjuk látni, mennyivel hosszabbnak, szellősebbnek érzékeljük majd az adott helyiséget.

 

Egy megfelelően eltalált szürke tapéta tehát remek dolgokat képes produkálni számunkra, csak győzzük kiválasztani a megfelelőt!

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked a választásban – akár személyesen, akár online vásárolnál.

 

Személyesen kollégáink és gyönyörű tapéta katalógusaink, online pedig webshopunk egyedi szűrési lehetőségei teszik még kényelmesebbé a választást, amely ekkora kínáltból valóban nem könnyű!