0 Ft
0 db
Tapéta fürdőszobába

Tapéta fürdőszobába

2021 Szeptember 9

Korábban a tapéta népszerűsége egy cseppet visszaszorult – legalábbis a nappalik, hálószobák, előszobák falain. Szerencsére ma már ez nincs így, ami már csak azért is jó hír, mert egy jó tapéta választással élettel, energiával, és saját személyiségünk varázsával tölthetjük meg az otthonunkat. És hogy ezt ma már nem csak a lakószobákban, hanem tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében megtehetjük – csak hab a tortán. És ha mindenképp a zuhanyzót, vagy a kád melletti falat szeretnénk egy hangulatos fotóval dekorálni, akkor akár még azt is megtehetjük, hogy egy áttetsző üvegfallal, üveg panellel védjük meg a tapétát, ha igazán biztosra szeretnénk menni.

Szerencsére ha egy fürdőszobai tapéta mellett döntünk, akkor az anyaga, felülete, gyártási technológiája ma már igen sok mindent megenged a számunkra: a mosható, súrolható, strapabíró, UV-fénynek is ellenálló vinyl illetve vlies tapéták alkalmasak a vizes, párás helyekre.

Mostanság igen divatosak lettek a szoba-hatású, vagy szoba-szerű fürdőszobák: egy-egy ilyen tapétával egészen kellemes, barátságos, otthonos hangulatot varázsolhatunk, hiszen jóval melegebb, sokkal kevésbé rideg, mint a csempe. Persze, kombinálhatjuk is e kettőt: a kényesebb falakra mehet továbbra is a hidegburkolat, míg egy –egy kiemelni kívánt falon, falszakaszon megjelenhet egy látványos, hangulatos fotótapéta fürdőszobába.

fotótapéta fürdőszobába

Fotó: Caselio /Sea Yuo Soon

 

Nézzük, miként kaphat új életet, új egyéniséget a fürdőszoba enteriőr is egy ütős képnek, mintának, színvilágnak köszönhetően!

  1. Hotelszoba vagy menő SPA?

Egy kellemes, melegebb árnyalatú világosbarna, betonhatású vagy bármilyen más izgalmas anyaghatású tapétával – különösen, ha az tartalmaz valamilyen érdekes effektet, pl. koptatott metál – akkor nem csak a nappali, a háló vagy az étkező, de a fürdőszoba is elegáns, hangulatos szobává válik majd. Ez a szín és jelleg egyébként a menő hotelek SPA-részlegeiből lehet ismerős, így egy ilyen tapétával akár mi is behozhatjuk az otthonunkba az exkluzív wellness és SPA-élményt, hangulatot.

betonhatású vinyl tapéta fürdőszobába

Fotó: Caselio betontapéta

 

  1. Finom, nőies glamour

Egy elegáns, szobaszerű fürdő tér szinte elképzelhetetlen glamour stílusjegyek nélkül! Ez pedig nem csak a csillogásban jelenhet meg, hanem az elegáns, finom színek és minták által is. Ez a vinyl tapéta fürdőszobába kiválló választás, mert mosható felületű. Egy rózsás-pálmalevél mintás tapétával igazán finom, nőies tereket teremthetünk, a Tűz elem és a harmónia jegyében.

glamour rózsaszín tapéta fürdőszobába

Fotó: As Creation /New Studio

 

  1. Vagány színes háttér a fehér bútorok, szaniterek kiemelésére

Ha hófehér bútorokkal, szaniterekkel rendezünk egy helyiséget, akkor egy színes mintás fal ragyogó háttérül szolgálhat számukra. Színes falakat természetesen csempével vagy mozaikkal is megteremthetünk, de egy textil hatású színes tapétával nem csak látványos, de otthonosan meleg is lesz majd az élettér – legyen az bármilyen méretű vagy hangulatú minta, színvilág.

textil hatású színes tapéta fürdőszobába

Fotó: ID Design /Embellish

 

  1. Loft hatás, loft hangulat

A loft stílus nagy divat most, és ne csak a nagyvárosi enteriőrökben! Loft hangulatban megtervezhető ma már bármilyen méretű, korú, elhelyezkedésű otthon. Van, aki csak néhány loft elemet, stílusjegyet épít be egy egyébként modern, letisztult vagy skandináv alapjegyekkel megálmodott térbe, de olyan is van, aki szereti ezt a hangulatot nagyobb léptékben felvonultatni a padlón, a falakon, bútorokon is.

Egy téglamintás, mosható dekor tapéta azonban nem csak a loft hangulat elengedhetetlen kelléke: minden valószínűség szerint megunhatatlan és izgalmas, eredeti látványt vihetünk általa bármely belső térbe. Akár a konyhába, fürdőszobába is. Szerencsére ez a minta is több féle mintázatban, árnyalatban, léptékben választható.

téglamintás barna tapéta fürdőszobába

Fotó: As Creation / Industrial

 

  1. Luxushatás: elegáns, aranyló mintákkal

Fekete háttérszín, arany finoman csipkézett vagy korall-szerű mintákkal. Modern elegancia a javából, igazi luxus-hatású fürdőszobák és egyéb belső terek tervezéséhez. Az arany és fekete színpárossal (mely a Víz jegyét erősíti a térben) gyönyörű kontrasztba állíthatók a hófehér, vagy a világos, natúr berendezési tárgyak, bútorok, kiegészítők.

fekete arany tapéta fürdőszobába

Fotó: Caselio /Sea You Soon

 

  1. Textilhatás – nyári lenvászon textúra a víz színeiben

Amikor egy textilhatású tapéta mellett tesszük le a voksunkat, nyilván azért tesszük, mert otthonosságot, melegséget szeretnénk vinni a térbe. Természetesen az sem mindegy, milyen textil: mert míg egy szaténos csillogással ünnepi, télies, addig egy nyers lenvászon a nyári textíliáinkat, a nyár hangulatát hozza el nekünk egész évben.

A nyugodt, kellemesen hűs Föld – illetve Víz színekkel pedig ez a hatás még inkább fokozható. Éppen ezért hotelekbe, vendégszobákba, vendégfürdőbe is jó szívvel ajánljuk.

A megmaradt tapétát pedig nyugodtan felhasználhatjuk akár egy lámpaernyő elkészítéséhez.

tapéta fürdőszobába linen

Fotó: Caselio / Linen

 

  1. Izgalmas réz szín és textúra, vagy más nemesfémek megjelenítése tapétával

Modern, vintázs vagy loft életterek is szeretni fogják, a réz árnyalata pedig egyszerre lehet közkedvelt mindkét nem számára, hiszen legalább annyira lesz férfias, mint amennyire nőies az összhatás. Igazából minden a berendezési tárgyak formáin, stílusán, és elrendezésén fog múlni. Egy ilyen gyönyörű, jolly-joker tapétával (mely igazából bármely helyiséghez és stílushoz beilleszthető) pedig biztosan nem lövünk mellé. Még akkor sem, ha a tapéta felrakásakor még nincs további terv a fejünkben a berendezést illetően.

egyszínű természetes tapéta fürdőszobába

Fotó: Marburg /Vintage Delux

 

  1. Fahatású, kőhatású, betonhatású hétterek

Az ilyen háttereket voltaképpen bármilyen anyagból megjeleníthetjük a falakon, de kétségkívül gazdaságosabb, és egyszerűbb lesz tapétával! A fa mintázatával meleg hatást érhetünk el az egyébként ridegebb jellegű fürdőszoba térben, de a konyhában, előszobában is jól mutat, és praktikus választás ez a natúr hangulatú, mosható, tisztítható, vlies dekortapéta.

fahatású tapéta fürdőszobába

Fotó: As Creation /Elements As

 

  1. Buja zöldek, trópusi növények kavalkádja

Modern élettereink, a négy fal közé zárt életmódunk egyre jobban igényli és kívánja a természet közelségét, amit az előbb látott fa hatás, fa textúra mellett buja, zöld növényekkel is behozhatunk a belső térbe.

zöld pálmalevél mintás tapéta fürdőszobába

Fotó: As Creation /Metropolitan Stories

 

Szerencsére számtalan minta, hangulat érhető el ebből a típusból, ami a tapétákat illeti! Fürdőszobába előszeretettel választják, mert látványos, színes, megidézi a természetet, és kicsit lágyítja a hűvös hatású csempézett falat, és szanitereket.

A zöld óriás levélmintákkal egyébként a Föld elem nyugodtságát, stabilitását hozhatjuk be a helyiségbe.

trópusi banánlevél mintás tapéta fürdőszobába

Fotó: As Creation /Metropolitan Stories

Természetesen választhatunk egybefüggő faliposztert, fotóposztert is a még lenyűgözőbb látványért! A trópusi dzsungelmintát vagy a zöld erdők fáit, lombjait megjelenítő fotóposzter szerencsére se szeri-se szám elérhető most a tapétagyártók igen bő választékában.

 

  1. Sejtelmes tükörhatás, elmosódó minták

 

Izgalmas hatást érhetünk el egy ilyen sejtelmes fotógrafikával a fürdőszoba falain. A természetet és a modern stílusjegyeket finoman ötvöző megjelenés egyfajta lágyságot, nyugalmat és meghitt, sejtelmes hangulatot vihet a térbe, ami kiválóan harmonizál a fürdőszoba helyiségének alap karakterével is.

geometrikus modern tapéta fürdőszobába

Fotó: BN /Dimensions

 

Választhatjuk többféle, általában neutrális színárnyalatban, sötétebb, elmosódó vagy tüzesebb színekben is, és akár ilyen érdekes, tükör-hatású hexagon mintás megoldás is létezik a kollekcióban. Ez megintcsak ragyogóan illik a fürdőszobához: elvégre ott is van tükör, és számos visszatükröződő üvegfelület, mely, ha belepi a pára, akkor hasonlóan sejtelmes jelleget ölt majd, mint ezek a tapéták.

barna pálmaleveles tapéta fürdőszobába

Fotó: BN /Dimensions

 

Összeállításunk most véget ért, a kínálatunk azonban korántsem: millió ötlettel, hangulattal és stílussal várunk benneteket weboldalunkon, a Tapéta Trend Webáruház platformján, ahol több ezer minőségi tapéta közül válogathatsz akár stílus, szín vagy anyaghatás szerinti szűrőink segítségével. Megadhatod az általad tapétázni kívánt helyiséget is, így gyorsabban célba érsz majd, és kevesebbet kell átlapoznod a válogatás során.

Ha személyesen szeretnéd megtekinteni kínálatunkat, illetve szaktanácsadásunkat is igénybe vennéd, akkor a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest vár Benneteket!

Vissza
X
Kedves Látogatónk!11.28-i héten beérkezett rendeléseket, várhatóan még idén teljesítjük. Bemutató termünk 12.17-től zárva tart, 2023.01.02-tól újult erővel várunk Benneteket.A zárva tartás alatt megrendeléseiteket zavartalanul fogadjuk.Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánunk!
X
Kedves Látogatónk!11.28-i héten beérkezett rendeléseket, várhatóan még idén teljesítjük. Bemutató termünk 12.17-től zárva tart, 2023.01.02-tól újult erővel várunk Benneteket.A zárva tartás alatt megrendeléseiteket zavartalanul fogadjuk.Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánunk!