0 Ft
0 db
Tapéta fürdőszobába, hálószobába intim terekhez

Tapéta fürdőszobába, hálószobába intim terekhez

2022 Január 7

A jó minőségű, speciális, mosható, páraálló, erős anyagú vinyl tapéták ma már tulajdonképpen bármelyik élettérben megállják a helyüket. Azonban az, hogy egy tapéta fürdőszobába, vagy a szintén intim pihenést, nyugodt légkört megkívánó hálószobába jó választás lehessen, fontos a színek, minták, felületek harmóniája, az összhatás nyugodt látványa.

 

Ahhoz, hogy az intim tér valóban intim és pihentető lehessen, a meleg barnák, okkerek, aranyló árnyalatok, finom bézsek, szürkék és krémszínek harmóniáját, a Föld elem letisztult, nyugodt színeit és a természet árnyalatait, motívumait érdemes becsempésznünk pihenésre szánt élettereinkbe.

 

Természetesen egy-egy ilyen tapéta nappaliba, vagy bármely más helyiségben is remekül megállná a helyét, összeállításunkban most mégis a pihenés és a nyugalom színtereinek kedvezve, egy kifejezetten intim terekhez illő válogatást készítettünk.

 

Hiszen ilyenkor, az Ünnepek elmúltával, a tél kellős közepén mi sem hiányzik jobban, mint a jól megérdemelt pihenés, az otthonunk nyugalmában, stabilitásában való töltekezés egy hosszú és fárasztó nap illetve hét végén.

 

Nézzünk hát most 8 meghitt, otthonos, mégis kellőképpen elegáns tapéta különlegességet, a Föld színeiben az intim zónák falaira, mint amilyen a háló és a fürdőszoba!

 

  1. Aranyló, naplemente tónusok és modern geometria

 

E két, egymástól látszólag eltérő tulajdonságának – az arany meleg árnyalatnak és a modern geometrikus mintának köszönhetően lesz igazán elegáns a látvány! Ez a tapéta fürdőszobába, de akár a hálószoba falaira is tökéletes, hiszen a meleg árnyalatok, és a teljességet sugall, véletlenszerű elrendezésű kör minták adják meg a tapéta, és általa az enteriőr egységét, nyugodt harmonikus atmoszféráját.

okker tapéta

Fotó: Caselio / Around

 

 

 

  1. Terrakotta és botanika – az őszi természet két gyöngyszeme

 

A meghitt nyugalom megteremtéséhez, az otthonos hangulathoz tökéletesen alkalmasak az őszi árnyalatok, mint minden meleg földszín, a mélybarnáktól kezdve a mogyorón, terrakottán és a mustáron át a finom bézs és vanília tónusokig. Ha pedig ezekhez hozzáadjuk a botanikus növényi mintákat - ami lehet a trendi pálmák és őserdők izgalmas buja növényzetének rajzolata, vagy a nálunk őshonos vadvirágok, mezei virágok romantikus bája – akkor igazán meghitt és kellemes lesz a látvány. Ez a mosható, páraálló vinyl tapéta terrakotta színben, pálmafa mintával egészen különleges hangulatúvá varázsolja intim tereinket, a Föld elem nyugalmát hozva el számunkra.

okker pálmaleveles tapéta

Fotó: Caselio /Nos Gravures

 

  1. A Föld elem neutrális színei, a fák stabilitása, az egységes, finom minták látványa – az ideális tapéta hálószobába!

 

Harmadikként mutatjuk összeállításunkban ezt a remek tapétát, melyben felfedeztük a három legmegnyugtatóbb dolgot, amivel igazi pihentető légkört teremthetünk meg az otthonunkban: a meleg barnás tónusok, a lombos fák rajzolata, valamint a minták egységes megjelenése. Ez a tapéta egyértelműen a Föld elem nyugodt légkörét, és stabilitását teremti meg az otthonunk falain. A fák kiszélesedő lombkoronája és a kellemes neutrális földszínek mind-mind segítenek mielőbb mély álomba szenderülni, vagy legalábbis lenyugodni egy hosszú, fárasztó nap végén. Abszolút jó választás tehát ez, vagy egy ehhez hasonló tapéta hálószobába!

szürke erdő tapéta

Fotó: Lutece /Jardin d’Eden

 

  1. Egységes enteriőr megoldások: Tapétából falikép?

 

Miért is ne! Pláne, ha ilyen letisztult, nyugodt árnyalatot és mintát találunk. Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző, kellemes, meleg színösszeállítású, mintáját tekintve mégis friss, mozgalmas tapétát - mint amilyen például ez a fekete pálmalevél mintás prémium design tapéta botanikus mintával - akkor bátran kereteztessünk be belőle egy-egy sávot, és így otthonunk bármely helyiségében visszaköszönhet.

Ha az a vágyunk, hogy legyen egy, az egész lakásunkon végigvonuló minta, szín, kiemelt elem, ami összeköti a tereket az otthonunkban, akkor a lehető legjobb megoldás egy hasonló módon kivitelezett tapéta fürdőszobába vagy tapéta hálószobába, nappaliba, esetleg a dolgozó egyik kiemelt falára. A mély földszínek és növényi minták bármely helyiségbe letisztult, nyugodt légkört, ám látványos, trendi összhatást teremtenek.   

barna tapéta

Fotó: Casadeco /Nicaragua

 

  1. Mély és drámai alaptónusok, vidám meleg sárgával kombinálva

 

Egy ilyen színösszeállítás abszolút telitalálat, és remekül lehet öltöztetni is hozzá a hálót vagy a fürdőszobát! A mélykék bútorok, kiegészítők, az aranyló okkersárga lakástextilek, díszpárnak, vázák remekül kiegészíthetik ezt a pazar elegáns hátteret, melyet az éjkék alapon pálmalevél mintás vlies design tapéta ad falainknak, sárga vagy inkább óarany pálmalevél mintával.

Ez a tapéta fürdőszobába is szuper, hiszen a vinyl tapéta mosható felülettel és páraálló tulajdonságokkal rendelkezik, a kék és aranysárga komplemeter színpárosnak köszönhetően pedig a látvány különösen harmonikus lesz a szemünknek. Ugyanakkor egy ilyen tapéta hálószobába is szuper, hiszen többféle stílussal jól működik együtt, hozhatjuk skandináv, modern vagy akár retro stílusban berendezett szobák falaira is – az összhatás egyszerre lesz fiatalos, trendi és harmonikus.

arany pálmalevél tapéta

Fotó: Lutece /California Nostalgie

 

  1. Modern geometria, elegáns és otthonos kivitelben

 

Elegáns, luxusérzetű, modern, letisztult, nyugodt – ezek a jelzők jutnak eszünkbe első pillantásra, nem véletlenül!

Ez tapéta ékes példája annak, hogy nyugodt, kellemes atmoszférát nem csak az apró, de a nagyobb léptékű mintákkal is operálhatunk, mint például ez a bronzbarna, loft betonhatású design tapéta. A gyönyörű, mély csokoládé árnyalatok, a meleg barnák és bézsek harmonikus kompozíciója megnyugtat, miközben egészen egyedi, ütős és fiatalos látványt hoz helyiségeinkbe. Egy ilyen 3d tapéta ráadásul karakteres megjelenést ad otthonunknak. Növeli a térérzetet, ahogy minden geometrikus minta, rajzolat is.

barna tapéta

Fotó: Casadeco /Perception

 

  1. Az egyszínű meleg barnák nyugtató látványa a falakon

 

Ha meleg földszínekben, klasszikus csokoládé árnyalatokban gondolkodunk, akkor az egyszínű, elegáns tapéták között is érdemes szétnéznünk. Pláne, ha ilyen különleges textúrával, fényhatásokkal, csillámlással rendelkezik, mint ez a bronzbarna Rasch szépség - melyet klasszikus, modern, minimál, glamour, de még loft stílusú terekbe is bátran ajánlunk.

barna tapéta

KÉP 07

Fotó: Rasch /Factory IV

 

  1. Meleg árnyalatok, szövet és textilhatás – az igazán otthonos terekhez

 

Kétség nem fér hozzá, hogy textil és szövet a legmelegebb hatású felület, s ennél fogva a legotthonosabb érzést nyújtó burkolatmegoldás is az otthonunkban. Nem véletlenül jelenik meg ma már egyre több hideg – és melegburkolat felületen is a textilhatás, a szövött textúra egyre élethűbb és tökéletesebb mása. Egy textil hatású tapéta pedig pláne igencsak finom, elegáns és otthonos érzetet kelt, ráadásul a kimaradt tapétát kreatívan felhasználhatjuk akár egy lámpaernyőnek, vagy egy megunt kisbútor, tároló doboz vagy dosszié beborításához. Ez a szövet hatású, mosható textil hatású tapéta barna-arany színben tökéletes megoldás lesz ezek bármelyikéhez, ahogy a pihenésünket szolgáló intim tereink vagy akár az előszoba burkolásához, díszítéséhez is.

tapéta szövet

KÉP 08

Fotó: Caselio /Natte

 

Ha Te is szeretnéd megteremteni otthontok intim tereinek valóban megnyugtató, kellemes légkörét, akkor érdemes egy szép tapétával megkoronázni a helyiséget. A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében munkatársaink segítenek Nektek ebben. Ha messzebb laksz, vagy csak nincs időd eljönni hozzánk, akkor megrendelheted webáruházunkból, az otthonod kényelméből is, ahol számos egyedi szűrési szemponttal – tudsz szűrni pl. helyiségre, színre vagy stílusra – segítjük választásodat.

 

www.tapetatrend.hu

Vissza