Tapéta Trend 2023

Tapéta Trend 2023

2022 December 31

Ahogy az év Pantone színeit, úgy a textil - és tapéta minták újdonságait is szinte gyermeki kíváncsisággal vártuk: vajon milyen színekkel, mintákkal festünk, dekorálunk és tapétázunk a 2023-as évben?

 

A jó hírünk, hogy mostanra minden szín és minta trend már megérkezett, a tervezők fantáziája megintcsak szárnyalt, ám az alapvető minták és irányzatok nem változtak, csupán új színezetet, lendületet kaptak - mindezt pedig régi hagyományaink, értékeink, és korunk fenntartható és környezettudatos szemlélete hatotta át.

banánleveles tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

A trendi botanikus levél - és virágminták mellett a geometrikus irányok, a textúrák, a fekete-fehér fotógrafikák vagy az egészen finom vonalrajzok éppúgy divatban vannak, ahogy minden színből, árnyalatból és stílusból válogathatunk kedvünkre a rendkívül színes és sokoldalú tapéta kínálatból.

angol tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

Íme, a legújabb trendek a tapéták vonatkozásában: lássuk, milyen lesz a tapéta trend 2023 évben?

 

  1. Botanikus minták monokrómban és 3D-ben

 

Az eddig is már jól ismert és méltán közkedvelt trópusi, botanikus tapéták egy újabb irányvonalát figyelhetjük meg az idén: az egyetlen színben, árnyalatban mutatkozó - ám formavilágát tekintve nagyon is gazdag, sokszínű, tömött, plasztikus, már-már 3D effektekkel gazdagított buja levelek, indák, virágok díszíthetik falaink egészét vagy csak egy-egy részletét - hiszen ez a gazdag mintakavalkád egyszínű változatban is rendkívül mozgalmas és dús látványt nyújt majd még kisebb felületen is a térben.

leveles tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. New Elagance - új, modern elegancia: egyszínű felületek, egészen minimális mintával

 

Fiatalos, egyszerű, és elegáns - mindez együtt jelentkezik az As Creation New Elegance 2023-as katalógusában, ahol a modern grafikus mintákat finom elegáns köntösben hozták el nekünk a tervezők. Egyszínű tapétákat láthatunk itt minimális mintával, épp hogy csak némi struktúrát kaptak a különböző felületek, mint a szövet, a textil vagy a bőr. 

Fotó: Ejifinger /Yasmin

 

Ez fonom, modern elegancia a tapéta trend 2023-as irányának sokszínűségét az árnyalatok tekintetében is követi: a finoman elegáns,letisztult minták és textúrák mellé a tónusok élénkek, színesek, olykor egészen merész, sötét árnyalatokat is találunk közöttük.

türkiz tapéta

Fotó: Tapéta Trend

 

faág tapéta

Fotó: Tapéta Trend

 

  1. Hyper Nature - a természet ábrázolása digitális megközelítésben

 

A Hyper Nature 2023-as textil és tapéta trend összekapcsolja a technológiát a természettel - a fenntarthatóbb környezet érdekében.

okker tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

Az organikus motívumokat ábrázoló, ám digitális technikával készült alkotások közül jónéhány az amszterdami póréhagyma mezőket ábrázolja, abból az apropóból, hogy a technológia és a LED lámpák alkalmazása révén a földeken használt növényvédő szerek használata akár 50%-al is csökkenthető.

fehér arany tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

A kevesebb vegyszerhasználatnak köszönhetően pedig bolygónk is jobb állapotba kerülhet. Ez a trend egy nagyon izgalmas, modern kombináció, mely a digitalizáció és a természet összeolvadásából született, és remek kifejező értékkel bír nem csak elméletben, de a térben is igazán vizuális, és dinamikus látványt nyújt majd.

khroma tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Empowered Identity - Erős Identitás, avagy a régi hagyományos értékek örökségeinek felelevenítése

 

Ennél a trendnél textilek és tapéták vonatkozásában egyaránt megfigyelhetjük a történelem és a különböző kultúrák összekapcsolódását - méghozzá egy egészen újfajta, modern megközelítésben, szemléletben tálalva.

Fotó: Tapétatrend

 

A kiváncsi, extrovertált emberek számára lehet igen vonzó ez a látványvilág, ahol a régi mesterségek, kézműves technikák és hagyományok örökségén keresztül kapcsolódhatunk a múlthoz, a gyökereinkhez.

zöld tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

A hímzések, a vaskos, kötött gyapjú szövetek, a zsákvászon szőttesek, változatos textúrái 2023-ban olyan merész színekben látnak majd napvilágot, mint a vermilion, a poroszkék, a nyers umbra, de a natúr nád árnyalataiban is találhatunk kézműves szőttes textúrákat.

nádszövet tapéta

Fotó: Tapétatrend

 

A finom természetből vett tónusok mellett a merész alapszínek is ősi erőt közvetítenek: a színpigmentek eredetére emlékeztetnek, és az ősi színek mellé újrahasznosított, szintetikus anyagok társulnak, melyek a kortárs elvárásoknak, környezetünk és bolygónk védelmének is megfelelnek, miközben visszarepítenek bennünket a gyökereinkhez is.

Fotó: Tapétatrend

 

Új, trendi tapéta mintát keresel? Vagy még több újdonságot, izgalmas szépséget fedeznél fel a tapéta trend 2023-as kínálatából? 

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked és megrendelőidnek is a választásban is – akár személyesen, akár online vásárolnátok meg a kiszemelt, kedvenc tapétátokat…

www.tapetatrend.hu

Vissza