Tapéta trend 2024

Tapéta trend 2024

2024 Január 7

Noha túlságosan nagy változások nem érhetők tetten az idei burkolat - és a 2024 -es tapéta trendek terén - és ugyanúgy igaz ez a poszter tapéták, a különböző plexik, és minden más méretes, ominózus, látványos, egész falfalületet beborító, dekoráló anyagra:  a technológiák, és velük együtt az árnyalatok és a textúrák is rengeteget finomodtak.

Fotó: Tapétatrend

 

Továbbra is velünk marad a márvány, ám átesik jócskán azon a bizonyos “ráncfelvarráson”, és az eddig megszokott klasszikus, valósághű, realisztikus medréből átlép egy végtelenül valótlan, felettébb látványos, már-már álomszerű mesevilágba.

Fotó: Tapétatrend

 

Az évről-évre megrendezésre kerülő, világhírű nemzetközi burkolat kiállítás, a Cersai 2023.  szeptember 25-29- közötti eseményén 27 ország gyártói mutatták be legfrissebb 2024 -es újdonságaikat, aholis két egyértelmű, még laikusok számára is jól látható trend domborodott ki igazán, szinte minden standon jól észrevehetően. Az egyik a mikrodombormű megjelenése, a másik pedig a nemesfémek, mint az ezüst, de főleg a meleg fényű arany meg-meg csillanása a kövek erezetében.

 

A Cersai szinte minden egyes standján csak úgy szikrázott az arany - mely leginkább a márvány felületekbe ékelődik be újabban - , még elegánsabbá, még valószerűtlenebbé, még álomszerűbbé téve a már eddig is rendkívül pazar, ámulatba ejtő, luxushatású márvány textúrákat, erezeteket.

Fotó: Tapétatrend

 

A tapéta trendek 2024 -ben a hidegburkolat gyártók után követik ezt a vonalat, melyeket a fotótapéta illusztrációkat tervező dizájnerek is követték, és ennek eredményeképpen születtek meg ezek az elképesztő, lenyűgöző, álomszép poszter tapéta különlegességek, melyek láttán szinte földbe gyökerezik az ember lába…

Fotó: Tapétatrend

 

A márvány mintás fotótapéták a falakon a valódi kő szerkezeti struktúrájának páratlan illúziójával kölcsönöznek egyedi karaktert otthonodnak, irodádnak, elegáns szalonodnak, bárodnak - hiszen elképesztő, mi mindenre tudsz jól kihasználni egy gyönyörű márvány mintát - amely akár színes is lehet.

 

Akár olyan színekben, árnyalatokban vagy erezetmintával is megjelenhet egy modern márvány mintás posztertapéta, amilyen a természetben, a valóságban aligha - épp ezért olyan izgalmas mindez. Hisz a tervezők fantázia végtelen, az általunk választott látvány lehet teljesen egyedi, akár extrém, felettébb izgalmas, dekoratív fotótapéta háttér - miközben mégis azért van egy kis kapcsolódásunk a természethez, ami azért megadja azt a bizonyos harmóniát.

Fotó: Tapétatrend

 

Azonban, míg a márvány textúrája az elmúlt években a minél valósághűbb, minél inkább a természet eredeti struktúrájának leképezésére törekedett, esetleg csak a színekben láthattunk némi újítást a természet alkotta márványokhoz mérve - addig a legújabb burkolat - és a 2024 -es tapéta trendek szerint már a tervezők belevisznek itt-ott némi csavart.

 

Ez a csavar lehet például egy, a márvány textúrába beleékelődő portré, arckép.

Ez az új, különleges, kissé misztikus trend a leginkább a fotótapéták terén érhető tetten, hiszen a fotó digitális szerkesztése számtalan lehetőséget ad ma már ezeknek a különleges, egyedi grafikáknak a posztertapéták felületein való megjelenítésére.

Fotó: Tapétatrend

 

Egy ilyen különleges, elegáns, és a végletekig kifinomult, nemes látvány a falakon és a térben végtelenül nyugodt, letisztult atmoszférát, csendes harmóniát hoz majd, amire most- pláne így az év végi hajtás után - mindannyiunknak nagy szüksége lehet.

 

Izgalmas kontrasztot is alkot egyébként a hűvös márvány, és a melegséget árasztó érintés, vagy tekintet a fotón. Rendkívül különleges az is, amikor a hideg kő a meleg fényekkel - például az arannyal - kiegészítve van jelen a térben, hiszen a hideg-meleg kontraszt izgalma, különlegessége itt is nagyon szépen érvényesül.

Fotó: Tapétatrend

 

A márvány textúrák mellett pedig felbukkanni látszik egy másik, szintén gyönyörű 2024 -es trend a tapéták világában: ez pedig nem más, mint az ásványok, a gyönyörű természetes geódák köveinek vágott mintázata. Ha Te is rajongsz ezekért a szépséges, egyesek szerint gyógyhatással is rendelkező fél-drágakövekért, akkor ezek az ásvány mintás posztertapéták minden bizonnyal be fogják lopni magukat a szívedbe.

Fotó: Tapétatrend

 

Szerencsére korunk digitális nyomtatási technológiájának hála, ma már semmi sem lehetetlen, így a kő - illetve márvány mintás fotótapéták rendkívül sokszínűek, sokfgéle stílusban, árnyalatban, minta léptékben válogathatunk közülük! Igazán hangulatosak tudnak lenni, és bármilyen stílusú térbe megtalálja mindenki a hozzá, vagy a megálmodott stílusához illőt.

Fotó: Tapétatrend

 

Kedvet kaptál Te is egy gyönyörű fotótapéta illusztrációhoz? Akkor gyere el, és a márvány mintás fotótapéták mellett még számtalan más témát, hangulatot, különleges látványvilágot találsz nálunk: a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked és megrendelőidnek is a választásban is – akár személyesen, akár online vásárolnátok meg a kiszemelt, kedvenc tapétátokat…

Vissza