Textilhatású tapéták

Textilhatású tapéták

2023 Március 1

A textilhatású tapéták nem véletlenül olyan népszerűek manapság, hiszen a lakberendezés világában a kifinomult luxus érzetét, élményét adják meg a belső terekben.

 

A textilek, szőttesek látványa már önmagában egyfajta meghitt hangulatot, nyugodt harmóniát tükröz, így ha igazán otthonossá szeretnétek varázsolni a nappalit vagy a hálót, vagy bármilyen más helyiséget, akkor a gyönyörű textilhatású tapéták remek alapot biztosítanak majd ehhez.

 

A textilhatású tapéta nem csak a klasszikus stílusú enteriőrbe illik, ahogy azt sokan gondolják, hanem akár egy skandináv, egy glamúr, vagy éppen az ultra modern, minimalista terekbe is visz egy kis otthonos melegséget, amelytől még egy minimál tér is kap egy kis meghitt otthonosságot, egy hűvös skandináv szoba is megtelik némi melegséggel, vagy egy glamour stílusú üzlet - vagy  lakásbelső is kap egyfajta visszafogott harmóniát.

 

Fotó: Tapétatrend

 

A textil tapéták, vagy textilhatású tapéták is persze számtalan stílusban kaphatók ma már, a fémes szálakkal átszőtt, jacquard szövésű , a rusztikus, erőteljesebb mintázatú, a színes, az egyszínű, vagy az anyagában csíkozott, bimaterial-hatást is tökéletesen hozzák a gyártók.

 

zöld textil tapéta

Fotó: Tapétatrend

Ebben az összeállításunkban azonban most a nyugodt, meghitt hangulatot szeretnénk hozni nektek ebben a vibráló, hideg téli időben, ezért most pasztelles tónusokból, a nyugalmat megtestesítő finom, kellemes textilhatású tapéták közül válogattunk be néhányat. Íme…

 

  1. Textilszőtt hatás, olasz stílusban

 

Az olaszok kétségkívül a stílus és a divat koronázatlan királyai, ez a pazar, mosható textilhatású tapéta pedig még praktikus választás is, amellett, hogy persze nagyon divatos: mivel vinyl tapéta, így mosható, könnyedén tisztítható nedves ruhával, ami pedig a látványát illeti, időtlen, harmonikus, kellemes, és szinte bármilyen stílushoz, bútorhoz remekül alkalmazkodik.

 

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Vagy inkább egy kis francia sikk?

 

Egy textil hatású tapéta minta mindig nagyon finom hatást kelt, de ezt a látványt, ezt az összhatást meg is fűszerezhetjük egy csepp luxussal, egy kis franciás stílussal megbolondítva. Ez a gyönyörű, zöld, arany csillogással enyhén átszőtt textil hatású francia design tapéta nappalid, hálód, vagy elegáns étkeződ igazi éke lehet majd.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Aprómintás báj skandináv hangulatban

 

Ezzel a kellemes, finom púder árnyalatú, lemosható vinyl textilmintás dekortapétával egész egyszerűen nem tudsz mellélőni: az aprómintás szépséggel a Föld jegyeket tudod erősíteni a térben. Jól illik minden modern és skantív stílusú enteriőrbe, de a klasszikus, hagyományőrő stílusokhoz is.

Fotó:Tapétatrend

 

  1. Vagy inkább egy nyárias miliőre vágysz, a víz és a nád nyugalmával?

 

Akkor ez a halványkék nád szőtt hatású mosható dekortapéta remek választás lesz. Színeivel, hangulatával a víz elemet tudod behozni illetve megerősíteni az enteriőrben, legyen az bármilyen kortárs, vintázs, skandináv, vagy akár loft tér.

Fotó:Tapétatrend

 

A textil hatású tapéták ezen kívül még számos színben, mintavariációban választhatók, nem véletlenül annyira népszerű manapság ez a finom tapéta minta. Egy textil hatású tapétával könnyen teremthetsz meghitt,  otthonos atmoszférát. A megmaradt tapétát pedig nyugodtan felhasználhatod akár egy lámpaernyőnek is! 

 

Kíváncsi lettél a többire is? Szeretnél meghitt textil hatású, vagy bármilyen más trendi tapéták közül válogatni? Akkor érdemes felfedezned a Tapéta trend 2023-as kínálatát, hiszen számtalan gyönyörű tapétával, izgalmas újdonsággal várunk

Vissza