0 Ft
0 db
Vintage stílusú tapéták

Vintage stílusú tapéták

2020 Június 4

Honnan ered? Először, a fotózásnál és a borászatban feltűnt vintage szakkifejezés mára jelentős divatirányzattá, stílussá nőtte ki magát. Ahogy a tapéták között, úgy megtalálhatjuk a divat világában, az 1920-as évektől a '60-as évekig jellemző öltözködésben éppúgy, mint a lakberendezésben, főleg a dekoráció területét illetően. A vintage díszítőelemei többek között képek, képkeretek, lakástextilek, gyertya- és virágtartók, korlátok, ékszerek és használati tárgyak pl. hajkefék, tálak formájában jelent meg.

Jelenünkben nosztalgikus, “békebeli” hangulatot idéző, klasszikus, mégis finoman kidolgozott, részletgazdagon megmunkált használati- és dísztárgyak, lakásdekorációs elemek jellemzik. Főbb színei a pasztell, púderes árnyalatok és selyemcukorka színek, valamint a fekete és a fehér. Főbb motívumai a cirkalmas virágok, rózsák, vékonyan, hosszú szárral futó levélminták, pillangók, az antik órák és az Eiffel torony rajzai, patinás múlt századi elől nagy kerekű szinte drótvázas kerékpárok, régi automobilok, postáskürt, bélyegek, gőzhajó, hatalmas több árbócos árnyalt rajzú vitorláshajók, hengeres drótkalitkák madárral... ezek a motívumok, a részletgazdagság és színek köszönnek vissza vintage stílusú tapétáinkról is. Egy ilyen vintage stílusban tapétázott szobához már könnyű harmonizáló bútorokat találni. Egy szófáról nézegetve a színes tapéta részletgazdagságát, nyugodttá, de képzeletben mégis aktívvá válhatsz valamilyen kreatív munkához, művészi alkotáshoz. Kikapcsolódásként az Epic dráma sorozataival könnyen felidézheted, azt a korszakot, a már javában fejlődésben lévő, mostani világunk számára nyugodt és stílusos múlt század elejét, akár egy pohár jó rozéval.

Válogass kedvedre belőlük, ismerkedj, inspirálódj és válaszd ki a kedvenc vintage tapétádat.

Vissza
X
Kedves Ügyfeleink, Augusztusban néhány tapétagyár nyári szünete miatt, a szállítási/beérkezési határidők hosszabbak lehetnek. Nyári leállási időszak alatt gyorspostára sincs lehetőség mert ilyenkor az egész gyár bezár. Kérjük megértéseteket!