A kék színű tapéták, ahogy régebben is ma is nagy népszerűségnek örvendenek. A tervezők bátran választják, ezt az alapszínt, hiszen az emberek körében is az egyik legkedveltebb alapszínről van szó. Ahogyan a tapéta minták változatossága úgy a kék szín legmerészebb árnyalatai is valóságot öltenek manapság a tapétákon. Régebben elképzelhetetlen lett volna egy egy merész türkíz tapéta, azonban napjainkban már ezek sem számítanak szokatlannak.

Kék tapéta minták

Manapság a legtrendibbnek számító tapéta minták amiket kék színnel kombinálnak a

A kék színhez ezek a minták kifejezetten passzolnak.

A különböző léptékben megjelenő geometrikus minták kifejezetten hangsúlyossá tudnak válni egy kék tapéta alapszínével. A tervezők a nyomási technikák fejlődésével pedig egyre gyakrabban nyúlnak a metálos effekt miták használatához a geometrikus mintáknál pedig kifejezennek szeretik használni ezt a módszert.

A kék visszafogotabb árnyalatait bátran ajánljuk a hálószobákba, ezzel megalapozva a nyugtató hangulatát az enteriörnek.

A mélyebb tónusat a színnek manapság merészen kombinálják különböző ellentétes színekkel vagy fémes hatással ezzel elhozva az exklúzivitást a helyiségbe.

A mindig trendinek számítő virágmintáknál, pedig napjainkban előszeretettel kerül elő az akvarell hatás ezzel erősítve egy letisztult skandináv stílusú hangulat megjelenését.

Gyerek tapétáknál, pedig a vizi kedvencekkel, bálna, polip, teknős kerül hangsúlyozottá a kék szín, hiszen a tenger élővilága melyik kis gyerköcnek ne lenne az egyik kedvence.

De ha a klasszikus pöttyös, csíkos mintánál maradnánk a kék tapéták között ott is megtalálhatjuk a számításainkat.

Erre figyelj ha kék színű tapétát választasz:

Akármennyire is az egyik legkedveltebb színről beszélünk érdemes figyelembe venni, hogy túlzott alkalmazása eltompíthat, ezért a lakásdekorációs kiegészítőkkel érdemes lehet összhangba hozni a helyiséget.