Mintás tapéta bútor mögé, tapéta TV mögé?

Mintás tapéta bútor mögé, tapéta TV mögé?

2023 November 7

Cikkünkben most hét igazán egyedi lehetőséget, ötletet mutatunk Nektek arra az esetre, ha a tapéták hátteret adó funkcióját szeretnétek kihasználni. Bizony, egy szép mintás tapéta TV mögé, egy egyszínű, texturált, vagy trendi mintás tapéta bútor mögé elhelyezve, mintegy háttérként is abszolút jól funkcionál, és ha ügyesen kombinálod a berendezés többi elemével, akkor kiváló kombinációkat, ízléses tereket hozhatsz így létre.

 

Majdhogynem igazi lakberendező leszel, vagy legalábbis profi tervező keze nyomát vélik majd felfedezni vendégeid is az otthonodban, ha követed az alábbi tippjeinket!

 

  1. Stílusok és hangulatok összjátéka

 

Ha egy bizonyos stílust – például afrikai hangulatot, vagy trópusi összhatást – szeretnél megteremteni az otthonod vagy a nyaraló enteriőrjében, akkor az anyagokat, a színeket és a mintákat is jó, ha összhangba tudod hozni. Ez a pálmalevél mintás tapéta az étkező asztal mögött és hozzá a rattan szövetű székek együtt kiválóan hozzák ezt a trópusi életérzést, ráadásul izgalmas struktúrájukkal, színeikkel az ilyen tapéták üdítő hangulatukon túl egyfajta modern luxust külcsönöznek az enteriőrben.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Harmónia a maximimumon: találj és jeleníts meg egy tökéletesen passzoló árnyalatot a tapétán és az elé helyezett bútoron!

 

Ha igazán harmonikus összképet szeretnél elérni, akkor próbáld úgy intézni, hogy a tapéta egyik meghatározó árnyalata köszönjön vissza a bútor színében, illetve fordítva: a kanapé, a fotel vagy a szekrény színéhez igazodó tapéta mintákat keress! Ez a kellemes, finom látványt nyújtó darumadár mintás tapéta kiválóan illik a kanapé melegszürke tónusához.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Harmóniát ugyanakkor nem csak az árnyalatokkal - de az anyagokkal, és a természet elemeinek szép összeillesztésével is teremthetsz…

 

Ha az egymáshoz illő, azonos környezetben fellelhető anyagokat kombinálod egymással - vegyük például az egyszerűség kedvéért a természetben megtalálható anyagokat, textúrákat és színeket, mint például a zöld levelek, a fa meleg tónusa és izgalmas erezete, vagy a kövek hűvössége és egyedi mintázata - akkor ezek a hatások együttesen megjelenítve az enteriőrben legalább olyan harmonikusan kapcsolódnak majd, mint odakinn a természetben. A sokatok által kedvelt zöld, levélmintás botanikus tapéták nagyon jól illenek a natúr fa (vagy fa hatású) bútorokhoz, mert a természetességet vihetjük be velük az otthonunk belső tereibe.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Maradj egy stílusnál! Ez is egy jó szempont, ha a bútorok és a tapéták ügyes kombinálásánál

 

Szintén nem lőhetsz mellé azzal sem, ha egy adott stílusban viszed végig a lakásban megjelenő bútorok, fal - és padlószínek, illetve tapéták és lakástextilek kombinációját. Érdemes a tehát nem csak a színek és anyagok, hanem a minták, formák, rajzolatok stílusát, hangulatát is összhangba hozni: egy korhű, vagy art deco stílusú komód, kis szekrény mögé jól illik egy sikkes art deco tapéta!

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Extravagáns bútor mögé finomabb, visszafogottabb, de hasonlóképp exkluzív tapéták illenek!

 

Ha pedig magát a bútort emelnéd ki inkább, akkor egy színeiben visszafogott, csupán anyagában mintás, elegánsabb tapétát válassz! Egy ilyen finom, anyagában mintás, elegáns dizájn tapéta fénylő csillogásával és diszkrét mintájával ragyogóan kiemeli majd az elé helyezett bútorod.

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Extrém ötlet maximalistáknak: amikor a szín, a minta is tökéletesen passzol, sőt egy és ugyanaz!

 

Monokróm enteriőrt nem csak egyszínű, hanem mintás felületek, mintás tapéták és vele azonos textilek vagy frontok segítségével is megvalósíthatsz ma már! Léteznek ugyanis olyan nagyobb gyártók, akik a tapéták mellé ugyanazon minta-és színvilágban gyártanak lakástextileket, bútor kárpitokat vagy függönyt. Persze, ha ezt így soknak érzed, akkor az is elég, ha a tapéta alap tónusait hozod vissza a kanapé huzaton, az apróbb, élénk minták színei pedig egy-egy díszpárnán köszönnek vissza. Ez a kék alapon színes mezei virágmintákkal tarkított angol tapéta kitűnő példája ennek…

Fotó: Tapétatrend

 

  1. Modern bútorokhoz modern tapéták: egy 3D-hatású modern tapéta háttér még a legegyszerűbb fehér bútort is különlegessé teszi!

 

Egy fehér, szögletes, modern bútor mindenképpen igényel egy sötétebb hátteret, hogy meglegyen a kontraszt. Ami pedig a mintákat illeti, érdemes a szögletes, geometrikus stílusnál maradni ilyen esetben. Ha hasonlóan modern, letisztult bútoraidhoz keresel megfelelő tapéta hátteret, akkor egy egy ilyen 3D hatású geometrikus tapéta kitűnő választás!

Fotó: Tapétatrend

 

Ugye, milyen szuper hátterek lehetnek tv mögé, ágy mögé vagy bútor mögé a tapéték? Válasszátok bármelyiket is – vagy valami egészen más, sajátos elképzelést: a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked és megrendelőidnek is a választásban is.

Vissza