Ha unod az egyszerű, fehér falakat, de virágmintás, csíkos, és színes tapétát sem szeretnél – akkor a téglamintás tapéta látványa igazán különleges érzéssel tölt majd el a térben. Mivel a tégla mintás tapéta nem csak a loft enteriőrök elengedhetetlen kelléke, hanem számos konyhába, nappaliba, előtérbe, de egy hangulatos borospincébe, bárba, üzlethelyiségbe, szalonba is tökéletes, mondhatni megunhatatlan választás.

 

téglamintás fotótapéta posztertapéta

Fotó: Consalnet

 

A hamsíthatlatlan, egyedi színes nyomatok vagy akár egy fekete-fehér, szürkeárnyalatos téglamintás tapéta kellőképpen feldobja az unalmas falakat, és megfűszerezi a látványt.

 

Cikkünkben most 5 tippet adunk, hogy miként is tervezhető be ízlésesen egy attraktív tégla mintás tapéta a különböző terekbe, illetve milyen előnyt tartogat számunkra egy jól megválasztott téglamintás tapéta!

 

  1. Szuperlátványos háttér, vagy gyönyörű dekoráció

 

A kortárs közösségi terek enteriőr tervezésénél már hosszú idők óta nagy divat a nyers téglafal megmutatása, sőt kiemelése – mert egyszerű, természetesen szép látványa mégis egyedi, és impozáns. Noha viszonylag megosztó trendben számít a lakberendezésben, az nem vitás, hogy rendkívül sok lehetőséget rejt magában, sokoldalúságát pedig még azok is elismerik, akik nem kifejezetten rajonganak ezért a mintázatért.

Ha jó ízléssel, ügyesen vannak hozzá megválogatva a térben lévő anyagok, bútorok és belsőépítészeti elemek - és persze kellően tágas, világos, és magas is hozzá az adott helyiség – akkor a téglafal, vagy a téglamintás tapéta rendkívül jól tud mutatni a falakon vagy csak egyetlen kiemelt falon, mint háttér.

 

Sötétebb téglamintás tapétával szépen kiemelhetünk egy világos bútort, dísztárgyat. Ha pedig LED-es háttérvilágítást alkalmazunk, akkor fekete bútorral is szép, illetve ily módon a tégla mintás tapéta önmagában is alkothat egy szép fali dekorációt.

Színes és fekete bútorokhoz pedig sikkes és modern hatást érhetünk el egy fehér téglamintás tapéta poszterrel a falon.

téglamintás fali poszter fehér

Fotó: KOMAR

 

  1. Nagyvárosi hangulat

 

Loftlakások, loft stílusú életterek – azaz, az eredetileg gyárépületből kialakított művészlakások – egyik alapeleme a nyers téglafalak látványa. Kétségkívül elengedhetetlen kelléke mind a mai napig ennek a stílusnak, illetve bármely indusztriális élettérnek - legyen az egy tetőtéri nappali, dolgozószoba, vagy egy kis alagsori pub, bár, üzlethelyiség: a tégla mintás tapéta meghozza az eredeti loft hangulatot, életérzést számunkra. Maga a stílus ugyan Amerikából ered, de Európában is nagy népszerűségre tett szert. Különösen jól mutat az olyan életterekben, melyek történelmi múlttal rendelkeznek.

 

Ha kisebb helyiségbe keresünk loft hangulatot idéző megoldást, akkor a téglamintás tapéta azért is jó választás, mert a tapéta jellegéből adódóan bárhogy vágható, alakítható – akár tetőtérben, akár csak egyetlen oszlop burkolásához is.

 

  1. Az általad választott stílus megkoronázása

 

Akár a loft, akár a vintázs vagy éppen a rusztikus stílust szemelted ki magadnak otthonod vagy üzlethelyiséged berendezéséhez, biztos, hogy mindegyikhez megtalálod a sok különböző tégla mintás tapéta nyomat közül azt, amelyik a leginkább kiemeli az általad választott stílust. Ha különleges, egyedi dekorációt keresel, biztosan eszedbe jut egy izgalmas, rusztikus téglafal látványának az ötlete…

téglamintás tapéta

Fotó: Komar

 

  1. Fához, bőrhöz, kandallóhoz egyenesen elengedhetetlen!

 

Természetes fához, fa burkolathoz vagy élőfa bútorokhoz ragyogóan passzol egy szép kő mintás vagy téglamintás tapéta. Képzeljünk egy otthonos hangulatú, meghitt konyhát, egy szépséges fából készült étkező asztallal, a szemközti falon pedig egy látványos, meleg árnyalatú téglafal háttérrel…

 

Természetesen egy szép nappaliban is azonnal megállja a helyét: képzeljük csak el egy gyönyörű természetes bőrkanapé vagy egy meghitt kandalló hátteréül, vagy egy szép fa, vagy fahatású parkettával…

Fotó: Consalnet

 

  1. Időtálló és folyton megújuló megoldás

 

Ha különleges, egyedi fali dekorációt keresel, egy szép rusztikus téglafal ötlete biztosan megfordult a fejedben. Ám ahelyett, hogy elővennéd a vésőt, a kalapácsot, majd a fárasztó munka végeztével rengeteg sittet, port, hulladékot hagyva magad után – egy tégla mintás tapéta beszerzésével jóval kevesebb felfordulással, és energia befejtetéssel tudod ezt a hangulatot megvalósítani.

 

 

Ráadásul, nem csak a minta és a látvány lesz időtálló, és folyton megújuló, hanem akár a szín, a minta és az elrendezés is könnyedén változtatható, hiszen a vinyl tapéták száradás után könnyűszerrel eltávolíthatók, így akár időről időre falaid hangulatát is megújíthatod. Téglamintás tapéta is szerencsére bőven akad, elképesztő választék van ma már ebből a mintából, megoldásból!

vörös téglamintás posztertapéta

Fotó: Komar

 

Ha tehát egyedi megoldást, látványos, izgalmas falakat szeretnél, de olyat, ami mégis örökzöld – akkor a tégla mintás tapéta egy igazán látványos klasszikus, mely bármely élettérbe impozáns választás.