A fekete szín tulajdonképpen nem is szín, hanem az a jelenség, amikor a fény elnyeli az összes, a természetben létező színt. A fekete ennél fogva egyszerre jelenti a teljességet és az ürességet is. Sokan ódzkodnak tőle, mert köztudott, hogy a fekete nagyobb felületen, így falszínként vagy egy fekete tapéta formájában is – szűkíti, optikailag összenyomja a tereket.

 

Ám ha jó helyen alkalmazzuk, ablak mellett, vagy egy fényes, tágas enteriőrben, esetleg csak egy-egy jól eltalált részletben kerül a falra - akkor a fekete tapéta nagyon is elegáns és exkluzív összhatást képes teremteni.

 

  1. Ezeregy éjszaka meséi

 

A csillagos nyári égbolt, vagy korhű léghajók a sötét éjszakában? A fekete tapéták számos hangulatot képesek megjeleníteni a tapéta mintájának segítségével! Persze az sem mindegy, milyen berendezés mellé, milyen enteriőr stílusba választjuk: ez a léghajós tapéta a retro és a vintázs szerelmeseinek élettereibe a komor szín ellenére mégis vidám, barátságos hangulatot varázsolt.

 

A fekete mindig bátorít, és képes a káoszból is rendet teremteni.

 

A fekete falszín, a fekete tapéták ideális hátterek műteremben, fotózásnál, vagy akár arra is, hogy kellemesen kuckós pihenőtereket, sarkokat varázsoljunk magunknak otthonunkban, de szépen kiemelik például a gyönyörű hófehér bútorokat is.

 

Íme 8 remek ötlet, hogyan alkalmazhatók helyesen a különböző belső terekben a fekete tapéták?

 

2. Struktúrált falhatás

 

Nem csak a fotótapéta lehet izgalmas, ha a fekete tapéták egyedi látványmegoldásait szeretnénk kiaknázni! Egy szolidabb, ám mégis rendkívül mutatós kőmintás, vagy téglamintás tapéta segítségével kiemelhetjük falainkat, illetve a falak elé helyezett bútorokat, növényeket vagy polcokat és a rajtuk lévő dekorációt. Loft terekbe, indusztriális stílushoz tökéletes megoldás!

 

3. Elegáns részletek

 

Ahogyan a fekete bútorok, vagy fekete ruhák, öltönyök - úgy a fekete tapéták is nagyon elegánsak tudnak lenni, és egyéniséget, stílust visznek az adott térbe, még akkor is, ha csupán egy-egy részletet, egy oszlopot, beugrót, vagy egy fekete stukkó feletti részt borítunk be velük. Ha tehát elegáns részletmegoldásokat szeretnénk bárhová az enteriőrben, akkor a fekete tapéta esetleg arannyal, bézzsel, ezüsttel vagy lakkozott, natúr fával kombinálva igazán extravagáns eleganciával öltözteti tereinket.

 

4. Drámai térhatás

 

Egy fekete tapéta faliposzter formájában is nagyon ütős, a loft stílusú, fiatalos életterekbe pedig keresve sem találnál jobb hátteret. A kő vagy fém lemezeket utánzó panelek egy óriásfotón egészen valósághű anyaghatást kölcsönöznek, s ettől a nagy léptékű mintától - no meg a sötét tónustól - lesz igazán drámai az összhatás.

 

5. Ideális fotóháttér

 

Divatfotózáshoz, tárgyfotózáshoz, egyedi és stílusos termékfotók profi előállításához szintúgy ideálisak a fekete tapéták! Ezek lehetnek mintásak, egyszínűek, strukturált vagy sima felületűek, matt vagy fényes finish-el gyártottak: a határ ma már a csillagos ég, válasszuk azt, amelyik a legjobban illik az általunk elképzelt projekthez, koncepcióhoz!

 

6. Keleti éjszakák bűvöletében?

 

Akár ez a hangulat is megvalósítható a virágmintás, gyönyörű fekete tapéták segítségével! Ha elutazni nincs is módod, ám legszívesebben a távol-keleti, afrikai minták és motívumok elegáns bűvöletében töltenéd napjaid, vagy különösen rajongsz a japán egzotikumok iránt - akkor ez a gyönyörű vízililiom-mintás fekete tapéta biztos, hogy álomba illő, különleges atmoszférával tölti majd fel élettereidet és vele együtt a lelkivilágodat is…

 

7. Ezeregy éjszaka meséi

 

A csillagos nyári égbolt, vagy a korhű léghajók a sötét éjszakában? A fekete tapéták számos különböző hangulatot képesek megteremteni a tapéta mintájának segítségével! Persze az sem mindegy, milyen berendezés mellé, milyen enteriőr stílusba választjuk: ez a léghajós tapéta a retro és a vintázs szerelmeseinek otthonába a fekete tapéta szín ellenére mégis vidám, barátságos hangulatot tudott varázsolni.

 

8. És ha mégis túl soknak találnád…

 

Akkor válassz csak egy egészen kis foltban, a falikép hatású fekete tapéták közül!

 

Ez a gyönyörű fekete háttéren rózsa mintás kör formájú falikép-tapéta nagyon trendi - akár ilyet is választhatsz a fekete tapéták széles tárházából, ha úgy érzed, hogy a szobád nem elég tágas és világos ahhoz, hogy elbírjon egy teljes fekete falat.

 

Ha téged is rabul ejtettek a fekete tapéták adta egyedi lehetőségek, és ez a drámai, vagy éppen nagyon is letisztult elegancia, melyet egy fekete tapéta által teremthetsz meg Te is az enteriőrben – akkor látogass el hozzánk:

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel segítenek Neked a választásban is – akár személyesen, akár online szeretnél vásárolni. És természetesen kínálatunkban nem csak fekete tapéták közül válogathatsz…