A sárga tapéták amellett, hogy vidámságot és jókedvet sugároznak állatalában a megosztó tapéták közé tartoznak. Ahogy a többi színnek úgy a sárgának is rengeted árnyalata létezik, így a hangulat amit sugározni tudnak széles skálán mozog. Az egyik legjelemzöbb színe a citromsárga mellett a narancssárga. Egy narancssárga tapétáknál elmondható hogy több melegséget hordoznak magukba, ugyanakkor sokkal könyebben is válhatnak vibrálóvá.

Sárga tapéta minták

Legyen akár citromsárga vagy mélyebb tónusú narancssárga a tapéta napjainkban színte minden mintával kombinálják a designerek. Legjelemzöbb minta kombinációk:

Ezek a tapéta minták mind a zöld színnek kedveznek.

Egy sárga tapéta legjellemzőbb színkombinációi a fehér, bézs és egyéb tompább alapszínek. Ez azért sem meglepő, mivel a sárga önmagában is egy jelemtőségteljes szín, így más erősebb színnel kombinálva pontosan ellentétes hatást érhetünk el vele. A pasztelesebb sárgákat álltalában hálószobákba ajánljuk, egy erősebb sárgával pedig bátran boríthatjuk a nappalinkat ahol inkább az aktivitás a jellemző.

Nem szabad megfeledkeznünk a sárgának talám legexkluzivabb formájáról a arany színről. Az arany szín a tapétákon manapság egyre trendibbnek számít, hiszen az elegancia mellett az exkluzivítást is sugározza magából. Nagyon ritka esetben találkozhatunk teljesen arany színű tapétával, inkább csak kiegészítő színnek alkalmazzá más alapszín mellé. Geometrikus mintákon az arany sok esetben metál fénnyel párosul.

Mire figyelj, a sárga tapétával

Bármennyire is egy vidám színről beszélünk, mely a legborúsabb téli napokon is képes a jókedvet elhozni otthonodba, túlzott alaklmazása az egyhangúság érzését válthatja ki. Ahogy a többi színnél úgy egy sárga tapétánál is fontos számításba venned a lakáskiegészítőket ezzel megteremtve a harmóniát.