0 Ft
0 db
Szoba színek avagy a színek hatása életünkre
Szoba színek avagy a színek hatása életünkre
2016 Április 20

 

Régóta hanyagolom az írást, pedig nagy vágyam volt ez a blog. Azonban az életemben adódtak komplikációk, egy betegség gyanúja, ami miatt úgy éreztem, mozdulni sincs kedvem… DE ahogy telnek a napok az új szobánkban úgy én is napról napra új erőre kapok, és ez miért is lényeges ehhez a bejegyzéshez!?!?!?
Hát… tulajdonképpen csak azért, mert színek hatásait tanulmányozva, átfestettem a szobánkat, olyanra, amiben már végre jól érzem magam, és tudok mélyen aludni.


Sokáig azt hittem az ágy a probléma, ami miatt nehezen alszok el, aztán rá kellett jönnöm, nem ezzel van itt a gond. Amikor ideköltöztem a páromhoz, meg kellett barátkoznom az ő almazöld hálószobájával, de gondoltam „sebaj” majd megszokom és ellensúlyozom néhány bútorral, mondanom sem kell ez nem sikerült… A túl sok zöld tompultságot, állandó fáradtságot okozott, úgy éreztem magam, mint aki soha nem piheni ki magát, nehezen aludtam el és nehezen is ébredtem, szörnyű volt. Most nyilván felmerül benned a kérdés, hogy ezt csak a szín okozta, természetesen nem, de ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nem éreztem jól magam ebben a helyiségben.
A hozzám hasonlóan álmatlanságban szenvedőknek javaslom a LILA színt, de persze nehogy egy teljes szobára alkalmazd, mert nagymértékben használva depressziót is okozhat, azonban helyreállítja a gyulladt területeket, segít az álmatlanságban, fizikai és spirituális megerősödésben, memóriajavító és nem utolsó sorban ennek a színnek van a spektrum színei közül a legnagyobb energiája.
A másik szín, ami meghatározó eleme a hálószobánknak az nem más, mint a BARNA egyik árnyalata a tejeskávé. A barna szín a szilárdság, megbízhatóság jelképe, aki szereti a barna színt, az szereti a biztonságot. A színre jellemző gyógyhatás, hogy nem engedi, hogy megbetegedj, mert az a gyengeség jele. Ezt a színt sem szabad azonban túlzottan alkalmazni, mert visszahúzódóvá is válhatunk tőle…
A legfontosabb az, hogy találd meg az EGYENSÚLYT, az általad választott színek között és fontos, hogy a választott színt a szoba funkciójához válaszd, hogy miért??? Mert így fogod magad igazán jól érezni abban a helyiségben. Mielőtt nekivágnál a festésnek, gondold alaposan át melyik helyiségben mire is van szükséged. Ehhez pedig íme egy kis segítség és nézzük tovább a többi színt :

Fehér szoba:
Jelentése tisztaság, teljesség, eredetiség, nyitottság, egyenlőség. Ebben a színben egyensúlyban van a többi szín, ezért ez a leghűvösebb mind közül. A túl sok fehér használata nem előnyös, mert ürességérzetet és frusztrációt okozhat. Azonban más színekkel kombinálva a legjótékonyabb. Amikor valamelyik szín elhalványul, használj hozzá fehéret.

Vörös szoba:
A vörös szoba színek a hatalom jelei, de figyelmeztetnek a veszélyre is. A vörös szín vitalitást sugároz, de a pusztulást is jelképezheti. A vörös jó méregtelenítő, kitisztítja elménkből, testünkből a negatív szemléletet, képes fellazítani az izmokat, ízületeket. Azok számára, akik könnyen megfáznak, nagyon hatásos lehet ez a szín. Ha valaki viszont stresszben él, esetleg szívbeteg, kerülje el a vörös színt!
A vörös szín képes biztosítani számunkra azt a plusz löketet, amely céljaink elérésére sarkal.

Narancssárga:
A narancssárga szoba színek jókedvűséget, optimizmust, életvidámságot és gyengédséget sugároznak. Erőt tudnak adni ahhoz, hogy szembenézzünk bizonyos nehézségekkel. Azonban a szín túlzott alkalmazása hideggé tehet minket.

Citromsárga:
A citromsárga szoba színek segítik az emésztést, mert pozitív hatással vannak a hasi idegközpontra.
Képesek fokozni a szellemi aktivitást, de ha túlzásba esünk az alkalmazásával összeomláshoz is vezethet. Képes enyhíteni a klimax és a menstruációs tüneteket.

Zöld:
Egyensúly és harmónia ezzel írhatnánk le a zöld színt. Nyugtató hatással is bír. Nagyon hatásos lehet klausztrofóbia esetén. A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl sok van, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk. Azonban ne feledd, hogy a sok zöld tompultságot okozhat.

Kék:
Jellemzői: tudás-tudatlanság, bölcsesség, türelem, igazság, csendesség, gyógyító. Ezek a szoba színek lelki nyugtatószerek. A kék segít leküzdeni a kisebbrendűség érzését. A pajzsmirigyre, torokra és a tüdőre van nagy hatással. Kiválóan alkalmazható gyermekbetegségek, fülfertőzés, fogzás esetén is.

Fekete:
A fekete szoba színek jelentései: teljesség-üresség.
Nincsenek jó és rossz színek, még a feketének is van jótékony hatása.
A fekete mindig bátorít, hogy azt alkalmazzuk, amit tudunk, és ne azt, amit látunk. Képes a káoszból rendet teremteni.
Remélem sikerült kedvet csinálnom, ahhoz, hogy egy kicsit más szemszögből gondold át, hogy milyen is legyen az a tér, ahol a mindennapjaidat töltőd, ami igazán csak a tiéd, mert az a te OTTHONOD.
Érdemes megtervezni, mert nem fogod megbánni;) Szép álmokat.

BY: Christine

Enteriőr Műhely

Vissza