A zöld színnek jól állnak a színek, hiszen szinte bármilyen árnyalathoz finoman idomul. A zöld tapéta általában minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl sok van, csak használjunk egy kis zöldet. Ebben az esetben érdemes olyan zöld mintás tapétát választani, amelynek egy részletében visszaköszönöm a szobában lévő uralkodó szín.

Zöld tapéta minták

Manapság igen trendinek számítanak a különböző természet ihlette lakáskiegészítők, és ez a tapéta designereket is megihlette. Ilyen minták például a

Ezek a tapéta minták mind a zöld színnek kedveznek.

A különböző léptékekben megjelenő levelek, izgalmat és búja dzsungelhatást hozhatnak a nappalidba vagy akár a hálószobádba. Akik szeretik a kontrasztos színkombinációkat is jó helyen keresgélnek a zöld tapétáknál, mert, ahogy korábban is említettem jól passzol minden árnyalathoz, ezért a tervezők sokszor mély tónusos, vagy élénk színekkel párosítják.

A visszafogott színkombinációkat inkább hálószobába, fürdőszobába javasoljuk.

A mély zöldárnyalatokat geometriai minták esetében legtöbbször fémes árnyalatokkal, például arany kombinálják, amely eleganciát kölcsönöz azoknak az enteriőröknek, ahová ezt választják.

Az örök kedvenc virágos, madaras tapéták közül sem maradhat ki a zöld szín, hiszen ezekhez is remekül passzol, többnyire azonban ezeknél a mintáknál inkább vegyes színkombináció az uralkodó.

Újabban a különböző állat mintás tapétáknál is előszeretettel alkalmazzák, például egy bohókás majmos zöld-kék kombinációjú tapétával remekül fel lehet dobni egy fürdőszobát.

Ha azonban az örök klasszikus mintákat, csíkos, barokk keresed, a zöld színben ebből is találsz több féle varriációt.

Mire figyelj, ha a zöld tapétát választod

Bármennyire is egy jól alkalmazkodó színről beszélünk, azért itt is érdemes a kiegészítőket, textileket összehangolni. Viszont ami szuper a zöldben, hogy ez a retrotól a glamourig stílusig bármihez tökéletesen passzol csak meg kell találni a legmegfelelőbb mintát.