Színek, formák, textúrák és hangulatok… Bizony, nem könnyű jól eltalálni a falak, a padló és persze a berendezési tárgyak és kiegészítők optimális arányait, hogy mind a formák, mind pedig a színek tekintetében meglegyen az egyensúly.

 

Most pedig egyszerre van könnyű és nehéz dolgunk, ha otthonunk vagy akár irodánk, üzlethelyiségünk, szalonunk enteriőrjét szeretnénk a lehető legszebben, legharmonikusabban megtervezni. Könnyű azért, mert szerencsénkre rengeteg minden divat, a mai innovatív gyártók elképesztően sokféle és bő választékkal, egyedi lehetőségekkel és megoldásokkal kápráztatnak el minket – és persze, pontosan ez az oka annak, amiért egyben nehéz is!

 

Hiszen a formák, színek, a minták, a stílusok arzenálja végtelen, és bizony nem könnyű eligazodni, pláne döntést hozni ebben a sokszínűségben. Mi most hétről hétre igyekszünk segíteni abban, hogy egy-egy stílust, mintát, hangulatot, színt bemutatunk – a tapéták szemszögéből – melyek köztudottan megadják egy szoba, vagy bármely belső tér atmoszféráját, alaphangulatát azzal, hogy kellően nagy felületen jelennek meg a térben.

 

Ezúttal a türkiz tapéta került napirendre: Nézzük, milyen lehetőségeink vannak, hogyan hozhatjuk be ezt a valóban mesés, természetes és élő árnyalatot a belső tereinkbe, és milyen hatást érhetünk el ezek különféle variánsaival?

 

A türkiz tapéta tehát…

 

  1. Frissít, üdít – a napsütötte víz áramlásának szelíd energiáival tölti meg a tereket

 

A türkiz egyértelműen a víz árnyalata, méghozzá a napsütötte tájak ragyogóan kéklő tavainak, tengereinek látványa talán az első, amire asszociálunk e szín láttán. Éppen ezért kellőképpen feltölt, friss energiát visz a lakóterünkbe is, ha történetesen ezt az árnyalatot egy nagyobb felületen jelenítjük meg – akár egy méretesebb lakástextil, szőnyeg vagy függöny, de talán a legkézenfekvőbb megoldás egy türkiz tapéta. Természetesen nem kell egyszínűnek lennie: a hatás akkor is megvan, ha a felület mintás, klasszikus, romantikus vagy éppen modern, geometrikus mintákkal díszített, de lehet csak anyagában textúrázott felületű, esetleg fémes effektekkel megbolondított. Ma már a tervezők fantáziája és vele együtt a mi lehetőségeink is határtalanok!

 

  1. A féldrágakövek finom eleganciáját is képviseli

 

 

Klasszikus, finom eleganciát is elérhetünk természetesen egy álomszép türkiz tapéta segítségével. Ha a türkiz zöldek, kékek halványabb, pasztelles, kissé telítetlenebb tónusait választjuk, esetleg textúrált, anyaghatású változatban szerezzük be tapétánkat – akkor akár még az ókori fáraók luxust szolgáló helyiségét is megidézhetik a 21. századi hölgyek kortárs hálószobáikban, nappalijukban.

 

  1. Segíti a koncentrációt

 

Nem véletlen, hogy otthoni dolgozószobák, fiatalos, lendületes iroda helyiségek egyik legkedveltebb fali háttere sok esetben egy ragyogó türkiz tapéta! A türkiz árnyalata ugyanis segíti a koncentrációt, felerősíti a kommunikációs készségeinket – ami nagyon jól jöhet akkor, ha értékesítői vagy kreatív írói feladatokat látunk el akár saját webáruházunk üzemeltetésénél, akár marketingesként vagy újságíróként tevékenykedünk. Természetesen a számok emberei is hasznát vehetik: a türkiz tapéta jó hatással van a tiszta fejre, tiszta gondolkodásra is

 

  1. Fiatalos lendületet, természetes frissességet hoz belső tereinkbe

 

A türkiz tapéta vagy fotóposzter egyértelműen aktivitást hoz számunkra frissességgel, jókedvvel tölti meg a belső tereinket. Noha a kékek és zöldek árnyalatairól azt szoktuk mondani, hogy a hideg színek családjába tartoznak, ám a türkiz valahogy mégis meleg és aktív szín, talán mert a napsütötte tengerpartok üdítő szabadságát kapcsoljuk tudat alatt is a látványhoz. Természetes, natúr enteriőrökbe is kiváló – elvégre a türkiz a természetben is megtalálható, nagyon is jelenlévő árnyalat – ezért egy kellemes türkiz tapéta homokszínű padlóval tökéletes választás lehet a fiatalos, natúr enteriőr trendeket kedvelőknek is – hiszen élénkíti, feltölti a tereket, miközben mégis megmarad az a kellemes, nyugodt, meleg atmoszféra, amiben kellően otthonosan érezzük magunkat.

 

  1. Pihentet és kiegyensúlyoz

 

A türkiz tapétáról elmondhatjuk, hogy túl azon, hogy elegáns és kiemeli a falakat – van egyfajta nyugtató, kiegyensúlyozó hatása is. Ahogyan a tengerpart mesés világos homokja és a víz fénylő, ragyogó kéksége mellett megnyugszunk és feltöltődünk - így, ha ezeket a tónusokat választjuk szobáink falaira, akkor a kiegyensúlyozottság és pihentető feltöltődés itt is garantált. Egy szép türkiz tapéta, és mellé világos tónusa fa vagy homokszínű felületek választásával akár haza is vihetjük a tengerpart pihentető, természetes nyugalmát, békés hangulatát.

 

  1. Távlatokat ad, megnyitja a tereket

 

A türkiz tapéta nem csak hangsúlyossá teszi a szobák egyes falait, fal részleteit, hanem meg is nyitja, optikailag távolabbinak láttatja egymástól a falakat – ennek köszönhetően pedig légiesebb, tágasabb hatást kelt a térben. A türkiz és általában a kékes-szürkés tónusok a távoli hegyek és vizek körvonalait, a messzeséget érzékeltetik számunkra, és ezt az érzést akár belső tereinkben is el tudjuk érni egy jól megválasztott és jó helyre kerülő türkiz tapéta segítségével.

 

Ha te is szívesen frissítenéd otthonod vagy irodád tereit akár egy gyönyörű, tengerszínben pompázó, egyszerre nyugtató és élő türkiz tapéta segítségével, akkor nálunk jó helyen jársz!

 

Kínálatunkban persze nem csak a türkiz tapéta, hanem bármilyen más szín, trendi minta, textúra közül tudsz majd választani a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében, ahol a hatalmas, és valóban nagyon színes választék mellé készséges, hozzáértő szakmai segítséget és kiváló ötleteket is kaphatsz!

 

Kóros időhiányban szenvedők, avagy a kényelmi szempontokat előtérbe helyezőknek jó hír, hogy nem csak személyesen tudsz nálunk vásárolni: online tapéta rendelésedben ugyanis éppúgy segítünk és igyekeztünk megkönnyíteni döntésédet - mégpedig webshopunk egyedi szűrési opcióival!

 

A kínálatot leszűkítheted ugyanis kedvedre: szűrhetsz óriási választékunkból helyiségre, színre vagy stílusra – így pedig még könnyebben és gyorsabban fogod megtalálni azt, amit keresel. Egyszerűen csak írd be keresőnkbe, hogy türkiz tapéta- vagy az általad keresett minta, szín, stílus nevét, esetleg add meg a tapétázni kívánt helyiséget – és máris kellemesen leszűkül majd a választható tapéták száma, melyekből így már jóval könnyebb lesz döntést hozni.