Amikor meghalljuk azt a kifejezést, hogy arany tapéták - akkor sokunknak a barokkosan elegáns étkezők, az ünnepi díszbe öltöztetett nappalik vagy társalgók jutnak eszébe. Persze nekünk is, így már korábban készítettünk egyszer advent alkalmából egy ragyogóan elegáns arany tapéták témájú ünnepi válogatást.

 

Ezúttal pedig azt mutatjuk meg nektek, hogy az arany tapéták nem csak elegáns, ünnepélyes hangulatot tudnak árasztani, hanem lehetnek nagyon is modernek, könnyedek, légiesek. Sőt a nyár tematikája és nagyon jól összekapcsolható az arany színnel, nem csak az Advent!

 

Nézzünk most erre néhány ragyogó, ám könnyed, nyáriasan üdítő, már-már játékos példát!

 

  1. Pontymintás arany tapéta, sötét háttéren

 

Mintha csak az Óceánban úszkálnának a vidám kis fénylő halacskák! Az arany tapéták eme légies, mintás változatai többféle színben, és számtalan motívummal elérhetőek. A víz és a levegő energijának könnyedségét hozzák be a térbe, és igazából bármely helyiségben jól mutatnak.

fekete arany tapéta

Fotó: Tapéta Trend

 

  1. Mezei virágok aranyló, finom vonalrajzokkal

 

Nem kevésbé légies a következő modell sem: itt a finom grafikát botanikus minták rajzolatai alkotják, a törtfehér és az arany kombinációja pedig igazán könnyed, légies összhatást kelt. Gyékény, rattan, mezei virágok és a nyári naplemente beszűrődő fénye a szobába - és az arany tapéta máris szinte önálló életre kel a falakon!

arany tapéta

Fotó: Tapéta Trend

 

  1. Pálmamintás arany tapéták, millió változatban

 

A dzsungel és pálma minták minden színben és mintaléptékben megtalálhatók a tapéták és lakástextilek dekorjain mostanában. A buja, óriási levél mintás zöld és arany tapéták mellett megjelentek természetesen a finomabb, szolidabb mintájú, illetve a fekete-fehér változatok is. Míg télen a fekete-arany, addig a nyári hangulatú enteriőrökbe inkább a fehér-arany párosítást ajánljuk. Igazán ízléses ez a fehér alapon fényes modell: az arany tapéták pálmalevél nyomattal díszített változata bármilyen teret feldob, mégsem túl hivalkodó.

Fotó: Tapéta Trend

 

  1. Az arany tapéták mellé ragyogóan illenek a natúr anyagok, kiegészítők!

 

A finom, légies, könnyed mintás arany tapéták még nyáriasabbak, melegebb hatásúak lesznek akkor, ha a helyiségeket sok gyékény, bambusz, nád, és egyéb természetes anyagból készült kisbútorral, kiegészítővel dekoráljuk, rendezzük be. Ha a tapéta háttere, alapszíne is világos, akkor használjunk világos színeket, sok fehéret, meleg pasztelleket az ágyneműk, lakástextilek, és a nagyobb bútorok frontjainak árnyalatában - ezzel még világosabb, szellősebb lesz a tér, és könnyedebb, nyáriasabb a szoba összképe.

Fotó: Tapéta Trend

 

  1. Szőttesek, gyékények, vásznak? A textilhatású felületet imitáló arany tapéták kiváló hátterek akár egy elegáns hotel vagy nyaraló hálószobájának falain is!

 

A bézsek, barnák, földszínek szintén nagyon jól mutatnak együtt az arany meleg fényével. Az egyszínű, anyagukban mintás, textilhatású arany tapéták pedig bármelyik elegáns, szolid enteriőrben megállják a helyüket. Nem csak otthonunk falain, de egy elegáns hotelszoba, egy fiatalos apartman vagy egy menő étterem, bár vagy üzlethelyiség is egyszerre lesz elegáns, mégis könnyed hangulatú ezekkel a textil hatású arany tapéta hátterekkel.

 

Ha tetszettek az itt látott nyárias hangulatú, könnyedebb megjelenésű  arany tapéták, vagy esetleg más stílusban, hangulatban vagy színvilágban nézelődnél tovább, akkor is várunk szeretettel:

 

A 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink mindenben segítenek Neked, ha pedig inkább otthonod kényelméből vásárolnál, akkor természetesen online is lehetőséged van vásárolni tőlünk.